Prins Joachim:

Nå forlater de Danmark

- Oppholdet er midlertidig.

PÅ FLYTTEFOT: Til høsten tar prins Joachim med seg familien til Frankrike. Bildet er tatt i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix
PÅ FLYTTEFOT: Til høsten tar prins Joachim med seg familien til Frankrike. Bildet er tatt i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Joachim (49), prinsesse Marie (42) og deres to barn, prins Henrik (9) og prinsesse Athena (7) flytter fra Klampenborg og Danmark.

Til høsten går turen til Paris, opplyser den danske kongehusets kommunikasjonssjef, Lene Balleby, i en pressemelding onsdag, ifølge Ekstra Bladet.

Årsaken til at familien på fire setter kursen mot den franske hovedstaden, skyldes at Joachim skal ta Frankrikes høyeste rangerte militære utdannelse.

- Oppholdet er midlertidig, mens utdannelsen finner sted, opplyses det, ifølge den danske avisen.

Prinsen og prinsessen har bodd i Klampenborg ved København siden oktober 2014.

Saken fortsetter under bildet.

FAMILIEN: Her vinker prins Joachim og prinsesse Marie (helt til høyre) fra slottsbalkongen på Amalienborg i København sammen med kronprinsesse Mary, kronprins Frederik og sine foreldre, under dronning Margrethes 76-årsdag i 2016. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEN: Her vinker prins Joachim og prinsesse Marie (helt til høyre) fra slottsbalkongen på Amalienborg i København sammen med kronprinsesse Mary, kronprins Frederik og sine foreldre, under dronning Margrethes 76-årsdag i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For prinsesse Marie betyr det at hun vender tilbake til sitt hjemland - i hvert fall for en stund. Planen er at prinseparet skal bo i den franske hovedstaden fra september i år og frem til sommeren 2020.

- Det blir en spennende utfordring, fortalte prinsessen til danske Se og Hør i et nytt intervju.

Etter underkanten av ett år vil altså familien flytte tilbake igjen til Danmark.

Saken fortsetter nedenfor.

Bodde i Normandie som tenåring

Prins Joachim begynte sin militære karriere som rekrutt i 1987 i Dronningens Livregiment. Siden 2015 har han jobbet for forsvarssjefen i Danmark.

49-åringen er den første danske offiser som tar del i denne utdannelsen, som foregår seks dager i uken på École Militaire i Paris.

Joachims far, prins Henrik - som gikk bort i februar i fjor, ble født og vokste opp i Frankrike, og det er ikke første gang firebarnsfaren går på skole i sin fars hjemland.

Som 13-åring, fra 1982 til 1983, gikk nemlig både Joachim og storebror, prins Frederik (50), på kostskole i Normandie.

Saken fortsetter nedenfor.

Skilte seg

Fra 1995 til 2005 var prins Joachim gift med prinsesse Alexandra (54). Sammen fikk de sønnene prins Nikolai (19) og prins Felix (16), og det skapte store overskrifter da duoen kunngjorde at de skulle skilles etter ni års ekteskap.

Det var en kongelig begivenhet som den gang sendte en sjokkbølge gjennom Danmark.

- Jeg var den første i kongefamilien på over 100 år som ble skilt, sa han i dokumentaren «Den andre prins» i desember 2017, ifølge danske BT.

- Glansbildet ble plutselig krøllete. Det var ikke noe man hadde forventet at skulle skje eller noe man mente var greit å gjøre. Det var en norm som ble brutt, delte prinsen.

LES OGSÅ: Prins Harry og hertuginne Meghan velger bort barnepiker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer