Hertuginne Meghans søster Samantha Grant:

Nå forklarer hun isfronten med Meghan

Meghans halvsøster legger seg paddeflat etter å ha slaktet hertuginnen i pressen.

HALVSØSTRE: Samantha Grant har en rekke ganger kommet med sterk kritikk mot sin halvsøster, hertuginne Meghan. At hun ikke ble invitert i bryllupet, sørget for en storm av personangrep og kritiske uttalelser. Nå legger hun seg flat. Foto: NTB Scanpix
HALVSØSTRE: Samantha Grant har en rekke ganger kommet med sterk kritikk mot sin halvsøster, hertuginne Meghan. At hun ikke ble invitert i bryllupet, sørget for en storm av personangrep og kritiske uttalelser. Nå legger hun seg flat. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er snart et halvt år siden den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (37) giftet seg med britiske prins Harry (34). Paret fikk tildelt hertugdømme over Sussex, som visket bort amerikanerens etternavn og ga henne tittelen hertuginne.

I månedene før bryllupet var det mye blest rundt 37-åringen og hennes amerikanske familie. De er blitt heftig diskutert i internasjonale medier, og det har utvilsomt ikke vært enkelt å stå midt i stormen for noen av de involverte.

Det er blant annet blitt stilt spørsmål ved hvorfor faren hennes ikke kom, hvordan forholdet hennes til halvbroren var og om hvorfor halvsøsteren Samantha Grant slang såpass med leppa.

Mye er fortsatt ubesvart, men det virker nå som om en av bråkmakerne har bestemt seg for å legge konfliktene bak seg. I et nytt intervju legger nemlig ovennevnte halvsøster seg paddeflat etter det skandalepregede året.

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

Slaktet i pressen

Overskriftene rundt hertuginnens søster var mange, og før vi kommer til beklagelsen, kan det være greit å friske opp minnet litt. Samantha Grant (53) er barn av Meghans far og en annen kvinne, hun er bosatt i Florida og er i dag avhengig av rullestol som følge av sykdommen MS. Hun har tre barn og har vært gift hele to ganger.

Det er ikke klart hvor lenge det er siden de to hadde kontakt, men flere medier har hevdet at det er snakk om alt fra tre til hele ti år siden de to sist pratet sammen. Derfor var det mange som hevet øyenbrynene litt ekstra da Samantha hyppig begynte å uttale seg om Meghan til tabloidpressen.

SKANDALEMAKER: Samantha Markle, her fotografert i 2016, har skapt haugevis med overskrifter de siste åra. Nå legger hun seg flat, og beklager overfor halvsøsteren. Foto: Splash News / NTB scanpix
SKANDALEMAKER: Samantha Markle, her fotografert i 2016, har skapt haugevis med overskrifter de siste åra. Nå legger hun seg flat, og beklager overfor halvsøsteren. Foto: Splash News / NTB scanpix Vis mer

Det hele startet i januar da Meghan reiste til India for å snakke om kvinners rettigheter og viktigheten av utdannelse for unge jenter. Den gang stilte halvsøsteren seg kritisk til Meghans engasjement.

Hun har også refset søsteren for å gå i rådyre kjoler, når familien «over dammen» sliter økonomisk.

Hun ble også forbannet da Harry skrøt av sin kommende hustru etter at de feiret jul sammen i Storbritannia, og uttalte at kongefamilien er «familien hun aldri har hatt».

53-åringen kom med krass kritikk mot Harry på Twitter, men har i ettertid reflektert over at prinsen muligens kan ha ordlagt seg feil i intervjuet med BBCs radioprogram «Today».

Samantha Grant er også godt i gang med å skrive en bok om den hertuginnen. Tittelen «The Diary of Princess Pushy’s Sister» har fått flere til å heve øyenbrynene, men i mars uttalte hun at dette bare er en arbeidstittel.

- Akkurat som man ikke skal dømme en bok ut ifra omslaget, skal man heller ikke dømme en bok ut ifra tittelen. Jeg tenkte at intelligente mennesker skulle være smarte nok til å forstå det, lese boken og si «aha, det var det den handlet om», sa hun til Expressen.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Legger seg flat

Da bryllupet sto i Windsor i mai, var hertuginnens mor, Doria Ragland, det eneste familiemedlemmet fra amerikanerens side som var til stede. I et nytt intervju med det britiske talkshowet «Jeremy Vine», forteller Samantha at det var noe av grunnen til hennes mange slibrige kommentarer.

- Jeg tror alle var lei seg for at de ikke ble inkludert eller invitert til bryllupet, men jeg føler at det kunne blitt stoppet om alle hadde blitt inkludert og om vi sa oss enige i å bevege oss videre med et positivt sinn. Da hadde ikke de vonde følelsene rullet som en snøball, sier hun, ifølge Fox News.

Videre forteller Samantha at de alle er veldig glad i hertuginnen, og skylder på at familiedrama kan være vanskelig. Hun hevder at de forsøkte å løse problemene sine privat, men at de ikke fikk responsen de håpet på.

Det var derfor det hele ble en svært offentlig affære, som britiske The Sun og svenske Expressen blant annet bidro til. Hun avviser at hun og faren var motivert av penger.

DÅRLIG STEMNING: Forholdet mellom Meghan og hennes far, Thomas Markle, skal være problematisk. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG STEMNING: Forholdet mellom Meghan og hennes far, Thomas Markle, skal være problematisk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det skapte nemlig overskrifter verden over da det ble kjent at Thomas Markle (73) senior hadde stilt opp på oppstilte paparazzibilder.

- Han sa nei til intervjuer han kunne få 400 000 kroner for. Så det er helt tydelig at penger ikke var målet her, og den lille summen bildene tjente, omtrent 14 500 kroner, fikk fotografene, ikke min far, hevder hun.

Når alt kommer til stykket var det ifølge henne selv aldri meningen å såre noen eller å skape verdensomspennende konflikter.

- Tro det eller ei, det betyr ikke at vi elsker deg noe mindre. Jeg tror at familier kan oppføre seg sånn om man er forvirret og om folk er såret. Så, mens vi beveger oss videre, ønsker jeg å beklage og at ting var annerledes, forklarer hun.

Holder selv tett

Hvetebrødsdager ble det lite tid til for Meghan og Harry, som har hatt samtlige offisielle oppdrag sammen siden den gang. Begge jobber blant annet hardt med Samveldet av nasjoner, spesielt rettet mot ungdom i de 53 medlemslandene. Parallelt med overskrifter om dette, tar familien i USA fortsatt opp mye spalteplass.

Til tross for at skandaleoppslagene omhandler nettopp hennes egen familie, er det ikke godt å vite hva Meghan tenker. Både hun og ektemannen unngår å snakke om temaet når de er ute på offentlige oppdrag, der den åpenbare taktikken er å late som ingenting.

Alle vet at familiekonflikter kan være betente - og saken blir trolig ikke lettere med hele verden som tilskuere, har Anders Johan Stavseng, Se og Hørs kongehusekspert, tidligere uttalt.

- Markle-sirkuset er blitt en stor hodepine for det britiske kongehuset. De negative overskriftene overskygger det meste, og det har trolig også dronning Elizabeth (92) fått med seg. Kongehuset har tydeligvis lagt en strategi på å kutte all kontakt, og håpe at det roer seg, har han uttalt.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

Stavseng trakk fram de siste uttalelsene fra Meghans far, Thomas Markle (73), der han stadig gir uttrykk for at han føler seg ignorert. Det er særlig etter datterens bryllup i mai at 73-åringen har kommet med hyppige tirader.

- Meghans far har nok, etter uttalelsene å dømme, følt at han er blitt skjøvet ut i kulden etter bryllupet - og stiller opp i media på bakgrunn av det. Dette er trolig ikke enkelt for Meghan heller, ettersom hun er nyinngift i kongefamilien. Det virker som hun så langt har stolt på rådgiverne om å holde en lavest mulig profil i media, sa han.

Det skal godt gjøres å få kongelige, særlig i Storbritannia, til å kommentere oppslag om dem i tabloidmedia. Hva som i dette tilfellet foregår på bakrommet i det britiske kongehuset, er det også få som vet.

LES OGSÅ: - Han kunne ikke brydd seg mindre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer