Prins Nikolai:

Nå flytter han inn med kjæresten

Prins Nikolai og hans utkårede blir samboere etter ett år med avstandsforhold.

TAR FORHOLDET ETT STEG VIDERE: I fjor kom den gledelige nyheten om at prins Nikolai hadde blitt kjæreste med rikmannsdatteren, Benedikte Thoustrup. Nå skal de også flytte sammen. Foto: NTB Scanpix/ Kaspar Wenstrup
TAR FORHOLDET ETT STEG VIDERE: I fjor kom den gledelige nyheten om at prins Nikolai hadde blitt kjæreste med rikmannsdatteren, Benedikte Thoustrup. Nå skal de også flytte sammen. Foto: NTB Scanpix/ Kaspar Wenstrup Vis mer
Publisert

I fjor sommer kom nyheten om at danske prins Nikolai (19) hadde funnet kjærligheten med Benedikte Thoustrup. Det skrev danske BT.

Ifølge avisen er prinsens utkårede datteren til forretningsmannen Anders Thoustrup som tidligere var direktør i danske Sydbank, og i dag jobber som styreformann i Randers Maskin- og Tanhjulsfabrikk.

Paret har vært kjærester i litt over ett år, og har i løpet av den tiden hatt et avstandsforhold. Nikolais kjæreste bodde nemlig i Paris frem til i sommer, hvor hun studerte på det ikoniske universitetet Sorbonne.

Flytter sammen

Nå ser imidlertid paret ut til å ta forholdet ett steg videre ved å bli samboere, skriver danske Se og Hør. Det er kanskje ikke så rart at de to turtelduene har besluttet å flytte sammen, da begge skal være studenter ved Copenhagen Business School i årene fremover.

Ifølge danske Se og Hør har prins Nikolai en leilighet ved siden av Amalienborg, og Benedikte har sin egen studentbolig i hovedstaden som hun kommer til å beholde selv om hun flytter inn til Nikolai.

KJÆRESTEN: Her er den danske prinsens utkårede, Benedikte Thoustrup, avbildet i fjor sommer. Foto: Kaspar Wenstrup
KJÆRESTEN: Her er den danske prinsens utkårede, Benedikte Thoustrup, avbildet i fjor sommer. Foto: Kaspar Wenstrup Vis mer

Bakgrunnen for dette er angivelig at det er dronning Margrethe (79) som bestemmer over prinsens bolig, og derfor kan ikke Benedikte flytte inn offisielt uten at kongefamilien blir innblandet.

- Vi må tenke på at Nikolai fikk boligen til rådighet i forbindelse med sin militære karriere, men dronningen har også en interesse for at Nikolai står på egne ben. Det gjør han med denne leiligheten. Amalienborg skal ikke forvandles til en universitetsforsamling, forteller kongehusekspert og forfatter Søren Jakobsen til danske Se og Hør, og legger til at det er nok også derfor prinsens utkårede ikke offisielt flytter inn.

Samtidig spekuleres det på om det er på tide at prins Nikolai presenterer kjæresten for dronning Margrethe. Ifølge Danske Se og Hør finnes det ingen regler som hindrer dronningen i å invitere Benedikte på besøk.

Kjæresteparet begynner på skolen allerede i september, og Nikolais bolig ligger perfekt til bare noen få minutter unna.

Ifølge danske Se og Hør har den danske prinsens leilighet fått et betydelig kvinnelig preg over seg den siste tiden. Det har angivelig blitt hengt opp både gardiner i vinduene, og pyntet med blomster i vinduskarmene.

Godkjent av svigermor

Prins Nikolais mor, grevinne Alexandra (55), har tidligere uttalt seg om sønnens kjæreste. Til danske BT hadde grevinnen kun gode ord å si.

- Benedikte er en fantastisk jente som vi er glade for å kjenne, fortalte hun til avisen i fjor.

Det er imidlertid ikke bare grevinne Alexandra som er begeistret for forholdet, også Benediktes far, Anders Thoustrup, har uttalt seg om svigersønnen, prins Nikolai.

GODE ORD: Grevinne Alexandra ser ut til å ha tatt sønnens kjæreste imot med åpne armer, og har kun gode ord å si om henne. Foto: NTB Scanpix
GODE ORD: Grevinne Alexandra ser ut til å ha tatt sønnens kjæreste imot med åpne armer, og har kun gode ord å si om henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har selvfølgelig møtt prins Nikolai, og han er en meget sympatisk ung mann, fortalte han til danske Her & Nu.

Gleder seg til å bli student

Som tidligere nevnt starter prins Nikolai på en bachelorutdannelse ved Copenhagen Business School i september. 19-åringen skal studere Business Administration og Service Management på den danske skolen i Frederiksberg.

Kort tid etter at han mottok beskjeden om at han hadde fått studieplass, uttalte den danske prinsen, via morens sekretær, Helle Von Wildenrath Løvgreen, at han var lykkelig over studieplassen.

- Det er en god plattform hvis man skal videre i forretningslivet. Dessuten er utdannelsen på engelsk, noe jeg er veldig glad for fordi det gir et bredt spekter av muligheter, sa Nikolai.

Grevinne Alexandra var også glad på sønnens vegne, og uttalte via ovennevnte sekretær at hun gledet seg til å følge prins Nikolai gjennom studiet og det nye kapittelet i livet hans.

LES OGSÅ: Brukte ellevill sum på tre helikopterturer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer