Pippa Middleton:

Nå får endelig Pippa sin egen drømmeprins

Verden følger med mens Pippa Middleton gjør seg klar til årets kjendisbryllup. 

NYGIFT: Pippa Middleton gifter seg med hedgefond-forvalteren James Matthews (41). Her kommer de ut av kirken. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den engelske sosietetskvinnen Pippa Middleton (33) gikk en aprildag i 2011 fra å være «ingen» til å kanskje bli Storbritannias mest omtalte kvinne. Samme dag giftet søsteren hennes, Kate, seg med den britiske arveprinsen William. To milliarder mennesker fulgte med mens seremonien ble sendt på tv-kanaler verden over.

Bruden klarte imidlertid ikke å stjele showet, det sto Philippa Charlotte «Pippa» Middleton for. Iført en tettsittende, elfenbenhvit kjole fra Alexander McQueen som viste fram figuren hennes, ble hun slått opp i flere tabloidaviser rundt om i landet, og fikk en tittel som skulle holde seg for alltid - «Your Royal Hotness».

Spesielt bakenden hennes fikk spesielt mye fokus, og har gjennom årenes løp blant annet klart å akkumulere seg nærmere 200 000 Facebook-fans, via siden «Pippa Middleton Ass Appreciation Society».

Siden den gang har enkelte britiske og amerikanske tabloider til sammen skrevet lange romaner om hennes liv og påfunn. Lørdag gifter 33-åringen seg, og mange spør seg om det denne gangen blir hertuginne Kate som kupper showet.

Saken fortsetter under.

«HER ROYAL HOTNESS»: Bakenden til Pippa Middleton ble kjent over natta etter at hun stilte i en tettsittende elfenbenshvit kjole i søsterens bryllup i 2011. Video: Hege Varsi / NTB Scanpix Vis mer

33-åringens utkårede er den velstående fondsforvalteren og arvingen James Matthews (41). Bryllupet er ventet å koste flerfoldige millioner, og kjendisfaktoren blant gjestene er stor. Før Pippa gir sin utkårede sitt «ja», tar vi et tilbakeblikk på hennes liv og fremmars i det offentlige de siste åra.

KLARE FOR FEST: Prins William og prins Harry kom sammen til kirken. Foto: NTB Scanpix
KLARE FOR FEST: Prins William og prins Harry kom sammen til kirken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Partyjenta som ble verdenskjent

Hun ble født den 6. september 1983 i Reading og er det mellomste av tre søsken. Hun er halvannet år yngre enn sin berømte søster, hertuginne Cathrine «Kate» Middleton.

I 1995 flyttet familien til Bucklebury i Berkshire. Begge søstrene gikk på den private internatskolen St. Andrews i Pangbourne, før det bar avsted til Marlborough Collage.

Saken fortsetter under bildet.

VERDENSKJENTE: Pippa og Kate har et godt forhold, og figurerer en god del i pressen sammen som alene. Når Pippa lørdag gifter seg, spekuleres det i om hertuginnen kommer til å «ta en Pippa» selv. Foto: NTB Scanpix
VERDENSKJENTE: Pippa og Kate har et godt forhold, og figurerer en god del i pressen sammen som alene. Når Pippa lørdag gifter seg, spekuleres det i om hertuginnen kommer til å «ta en Pippa» selv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun gikk også på universitetet i Edinburgh, hvor hun studerte engelsk litteratur. Samtidig som hun jobbet hardt for å sikre drømmejobben, fortsatt utenfor kjendispressens radar, fikk hun av vennene stempel som ei festjente.

Festbilder av Pippa som sirkulerte på nettet etter Kates brullup, der hun var iført dopapir, dansende i en lilla bh, har nok bidratt til inntrykket av at det er Kate som blir oppfattet som den kjedeligste av de to søstrene.

Studievenner fra universitetet i Edinburgh beskrev Pippa som festglad, men også høflig, ambisiøs og opptatt av å mingle med fiffen.

Lei stempelet

Skandaløst ble det også da det dukket opp toppløsbilder av sosietetskvinnen på nettet etter bryllupet, som igjen genererte mer oppmerksomhet Pippas vei. Flere år med paparazzi på nakken fulgte, og hennes stil, opptredener og privatliv ble allemannseie.

33-åringen er imidlertid lei av å bli stemplet som en fester. I et intervju med Daily Mail i fjor fortalte hun åpent om hvordan de siste fem åra har vært for henne.

- Folk ser bare på meg som en person med tusen privilegier. De tror ikke at jeg jobber, at jeg bare er på overklasse-eventer - en «partygirl» uten noen form for substans.

Saken fortsetter under bildet.

MANN OG KONE: James Matthews og Pippa Middleton blir lørdag rette ektefolk - om alt går etter planen. Foto: NTB Scanpix
MANN OG KONE: James Matthews og Pippa Middleton blir lørdag rette ektefolk - om alt går etter planen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I motsetning til sin søster, har ikke Pippa noen form for vakthold eller medierådgivere. Hun fortalte til Daily Mail at hennes forlovede, den 41-år gamle millionæren James Matthews, har vært en stor støtte.

- Jeg prøver å ikke ta det personlig alt som står skrevet, det er bare en del av livet jeg må jobbe med. Men jeg ville ha løyet om jeg sa at det ikke påvirker meg i det hele tatt, har hun uttalt.

Selv hender det at Pippa starter dagene sine med å sykle fra hennes kjærestes hjem i Chelsea, London, til et kontor hun har leid i South Kensington. Hun skriver artikler for Waitrose Kitchens og for magasinet Vanity Fair, ved siden av flere jobber for veldedighetsorganisasjoner.

Saken fortsetter nedenfor.

STRÅLTE: Pippa Middleton gifter seg lørdag 20 mai.Video: AP Vis mer

Mang en flørt

Lørdag gifter hun seg med Matthews, men hun har gjennom åra hatt flere romanser med høytstående menn i Storbritannia. De tidligere kjærestene hennes består blant annet av Jonathan JJ Jardine Paterson, arvingen til en enorm formue i Hong Kong, den skotske aristokraten Billy More Nesbitt og diamatarvingen Simon Youngman.

STJAL SHOWET: Britene gikk mann av huse for Kates søster, Pippa Middleton, Foto: REUTERS/Toby Melville , NTB Scanpix
STJAL SHOWET: Britene gikk mann av huse for Kates søster, Pippa Middleton, Foto: REUTERS/Toby Melville , NTB Scanpix Vis mer

Da det stormet rundt henne som verst i 2011 var hun sammen med cricketspilleren Alex Louden. De gikk hver til sitt etter å ha vært sammen i halvannet år. I Kates bryllup ble det spekulert i om de to skulle gifte seg etterhvert, men slik ble det altså ikke.

Ifølge BBC møtte Pippa sin nåværende flamme i 2012, før de etterhvert gikk hver til sitt. I tre år datet 33-åringen Nico Jakcson, før hun igjen fant tonen med han som lørdag blir hennes ektemann.

Den 19. juli i fjor ble det spekulert om en mulig forlovelse mellom Middleton og Matthews, og litt seinere på dagen kom bekreftelsen. I en uttalelse sa det nyforlovede paret at de planla å gifte seg til neste år.

En talsperson for Kensington Palace sa i en uttalelse at Pippas storesøster Kate og hennes ektemann William var «svært begeistret» over nyhetene.

Bryllupet lørdag kveld finner sted i familien Middletons hjem, men dette betyr ikke at det vil bli billig av den grunn. Et luksuriøst telt som rommer 350 mennesker har en overkommelig startpris, men de kan fort se seg nødt til å ha en ekstraløsning for velkomstdrinkene. Bryllupet skjer i mai, en måned hvor været kan være uforutsigbart. Det er derfor forventet at lokalet vil kunne koste svimlende 720 000 kroner.

Mange detaljer rundt bryllupet er fortsatt ikke bekreftet, så her er det bare å vente i spenning.

GLASS: I familien Middletons hjem skal bryllupet stå. Her ser man det luksuriøse teltet. Det er imidlertid ikke et vanlig partytelt, men et i glass. Foto: Splash News , NTB Scanpix
GLASS: I familien Middletons hjem skal bryllupet stå. Her ser man det luksuriøse teltet. Det er imidlertid ikke et vanlig partytelt, men et i glass. Foto: Splash News , NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Mia Gundersen gleder seg over at livet smiler igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer