Nå er tvillingene på vei...

Kronprinsesse Mary er nå innlagt på Rigshospitalet i København.

INNLAGT: Tvillingene til kronprinsesse Mary ventes i dag... Foto: Stella Pictures
INNLAGT: Tvillingene til kronprinsesse Mary ventes i dag... Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO:  Kronprinsesse Mary er nå blitt innlagt på Rigshospitalet i København, der hun skal føde tvillingene sine. Det bekrefter det danske kongehuset overfor flere medier, skriver Ekstrabladet.

Kronprinsessen skal ha ankommet sykehuset klokken syv i morges, der flere leger og jordmødre står parat til å hjelpe henne under fødselen. 
Ifølge Billed-Bladets journalist Trine Larsen ble Marys fødsel satt igang allerede fredag kveld. Det sier hun til dansk TV2, ifølge Ekstrabladet.

Mary var torsdag på Rigshospitalet til en siste kontroll før fødslen. Samtidig skal Kronprins Frederik ha ryddet sin offisielle kalender for alle arrangementer de kommende ukene.


Mandag denne uken var kronprinsessen ennå ikke innlagt på Rikshospitalet. Det danske kongehusets kommunikasjonssjef, Lene Balleby, avviste da ryktene om at fødselen ville bli satt kunstig i gang denne dagen.

- Kronprinsessen befinner seg på Amalienborg, og hun har det bra. Der er ikke tale om at hun skal legges inn i dag. Det er feil, sa Lene Balleby til Ritzau.

- Fødselen skjer når den skjer, akkurat som da prins Christian og prinsesse Isabella ble født, sa hun. Dermed avkreftet kongehuset at fødselen skulle skje ved et planlagt keisersnitt.

Under fødselen skal kronprinsessen få assistanse av to jordmødre, to leger og en barnelege. Kronprins Frederik (42) skal også være tilstede. I tillegg er det satt frem to gjenopplivningsapparater, i tilfelle noe skal gå galt.

Ansvarlig for fødselen er klinikksjef Morten Hedegaard og overlege Peter Damm. 


Det har siden før jul vært mange spørsmål knyttet til tvillingfødselen til den danske kronprinsessen. Danske aviser har spekulert i tidspunktet for fødselen, selv om det danske kongehuset har oppgitt at fødselen var ventet "midt i januar". Det har nemlig gått rykter om at det danske kongehuset har oppgitt en "falsk" termin.

Derfor var det knyttet stor spenning til om Mary kom til å føde i julen - noe hun ikke gjorde.
De nyfødte tvillingenes ankomst vil altså være etterlengtet, både i pressen og i kongefamilien.

Rett før jul deltok kronprins Frederik på finalen i håndball-EM for kvinner, og han kunne da fortelle at Mary var klar for å føde og at han gledet seg stort til tvillingenes ankomst.

- Hun er helt klar for å føde og hun har det bra. Og vi gleder oss, fortalte den blide kronprinsen til bt.dk.

Fra før av har det danske kronprinsparet barna prins Christian (5) og prinsesse Isabella (3) sammen.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Har ikke vært på kjøkkenet på seks år.