Nå er Sofia og Carl Philip gift

Svenskeprinsen smilte fra øre til øre da han så sin vakre brud.

KYSSET: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip har akkurat lovet hverandre evig troskap. Foto: NTB Scanpix
KYSSET: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip har akkurat lovet hverandre evig troskap. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Litt over halv fem lørdag ettermiddag ankom den kommende prinsessen, Sofia Hellqvist, Slotskyrkan i Stockholm, og alles øyne var rettet mot den flotte brunetten.

Som seg hør og bør stilte hun i hvitt - og svensk design. Brudekjolen er nemlig laget av svenske Ida Sjöstedt.

Prins Carl Philip strålte opp da han så sin kommende kone i den hvite blondekjolen, men det var også tydelig at de begge var preget av stundens alvor.

BRUDEPARET: Et tydelig preget kommende ektepar. Foto: NTB Scanpix
BRUDEPARET: Et tydelig preget kommende ektepar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da det var tid for å sette ringene på hverandres finger, slet brudgommen med å få ringen på Sofias finger. Men bruden tok det hele med et smil.

RØRT: Prins Carl Philip måtte tørke en tåre under seremonien. Foto: NTB Scanpix
RØRT: Prins Carl Philip måtte tørke en tåre under seremonien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under vielsen i Slotskyrkan - hvor prinsesse Estelle var brudepike - ble blant annet Rihannas suksesslåt «Umbrella» fremført på svensk.

RING PÅ FINGEREN: Prins Carl Philip slet litt med å få ringen på brudens finger - men det tok de begge med godt humør. Foto: NTB scanpix
RING PÅ FINGEREN: Prins Carl Philip slet litt med å få ringen på brudens finger - men det tok de begge med godt humør. Foto: NTB scanpix Vis mer

BRUDEPIKER: Lille Estelle var brudepike for onkel og tante, sammen med
Tärnorna Chloé og Anais Sommerlath. Foto: NTB Scanpix
BRUDEPIKER: Lille Estelle var brudepike for onkel og tante, sammen med Tärnorna Chloé og Anais Sommerlath. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gjorde som kronprinsesse Victoria

Etter at Sofia ble sammen med svenskeprinsen Carl Philip (36) for fem år siden, har den søte brunetten gått gjennom et stort stilskifte.

De senere årene har 30-åringens stil vært preget av feminine antrekk.

Lørdag formiddag avslørte Svenskdam at det var Sjöstedt som var designeren bak brudekjolen - og i liket med svigerinne kronprinsesse Victoria (37), som giftet seg i en kjole fra den svenske designeren Pär Engsheden da hun sa ja til sin Daniel Westling (41) i 2010 - har altså Sofia gått for svensk design.

Nyheten ble først avslørt av den svenske bloggeren Camilla Thulin på bloggen Granntanter.

MANN OG KONE: Prinsesse Sofia og Prins Carl Philip på vei ut fra vielsen. Foto: NTB scanpix
MANN OG KONE: Prinsesse Sofia og Prins Carl Philip på vei ut fra vielsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Har designet for billigkjeden Monki

Ida Sjöstedt har tidligere designet den kommende prinsessens Nobel-kjole, og har ifølge nettstedet KK også stått bak flere kolleksjoner for den svenske billigkjeden Monki.

Det er en kjent sak at Sofia er glad i fest, dans og moro - og skal vi tro den svenske designeren er det nettopp dette som er grunnlaget bak hennes design:

- Jeg jobber ofte med feminine modeller, med smale skuldre, som er litt «kurvige», og med myke materialer. Det som er viktig for meg er hvordan plaggene føles når man har dem på, ikke bare hvordan de ser ut. Kjøper man et antrekk til en spesiell anledning skal man også kunne ha det gøy og føle komfort, spise og danse, ha det gøy rett og slett, har hun tidligere uttalt til nettstedet Modette, ifølge Svenskdam.

NOBEL-KJOLE: I desember i fjor ankom Sofia Nobelbanketten i en kjole designet av Ida Sjöstedt - som står bak brudekjolen til den kommende prinsessen. Foto: NTB Scanpix
NOBEL-KJOLE: I desember i fjor ankom Sofia Nobelbanketten i en kjole designet av Ida Sjöstedt - som står bak brudekjolen til den kommende prinsessen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fredag kveld var det duket for førfest i Stockholm, og da ankom den kommende prinsessen i en lyseblå kjole fra den libanesiske stjernedesigneren Zuhair Murad.

Følg med på vår livesending her fra klokken 15:00!

LES OGSÅ: Dette gjør «alle» de svenske kongelige

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer