Nå er én av dem forlovet

Prins Félix av Luxembourg har forlovet seg.

FORLOVET SEG: Prince Félix av Luxembourg (t.h) har forlovet seg med Claire Lademacher. Her er han avbildet på en gallamiddag tidligere i høst sammen med prins Sebastien og prins Louis av Luxembourg (midten).  Foto: All Over Press
FORLOVET SEG: Prince Félix av Luxembourg (t.h) har forlovet seg med Claire Lademacher. Her er han avbildet på en gallamiddag tidligere i høst sammen med prins Sebastien og prins Louis av Luxembourg (midten). Foto: All Over Press Vis mer
SEOGHØR.NO: Prins Félix av Luxembourg (28) har forlovet seg med Claire Lademacher (27). Det bekrefter hans familie i en pressemelding torsdag, skriver Wort.lu.

«Storhertugen og storhertuginnen har den svært store gleden av å annonsere forlovelsen til sin sønn, hans kongelig høyhet prins Félix, med frøken Claire Lademacher», skal det hete i erklæringen.

Forlovelsesryktene har svirret et par uker, etter at de to turtelduene er blitt observert sammen ved en rekke anledninger de siste månedene. Prinsens utkårede var blant annet til stede da kronprins Guillaume (31) giftet seg i høst, men da fikk ikke paret lov til å sitte sammen.

Claire Lademacher er født i Tyskland, men har både bodd i USA og i Sveits.Hun skal ha møtt prins Félix for første gang mens hun gikk på skole i alpelandet. Siden har hun studert internasjonal kommunikasjon ved The American University i Paris, tatt en mastergrad i bioetikk ved University Regina Apostolorum i Roma, og jobbet med bioetikk og menneskerettigheter i UNESCO.

For tiden jobber hun med en doktorgrad innenfor organdonasjon og etikk i Roma. Den kommende prinsessen snakker engelsk, fransk og italiensk ved siden av tysk, skriver Wort.lu. 

Prins Félix er nummer to i arverekken i Luxembourg, etter storebror arvestorhertug Guillaume. I 2009 bestemte også han seg for å ta en master i bioetikk.