TØFFING: Her er kronprins Haakon Magnus klar til å hoppe i fallskjerm med Forsvarets spesialstyrker. Foto: Forsvaret
TØFFING: Her er kronprins Haakon Magnus klar til å hoppe i fallskjerm med Forsvarets spesialstyrker. Foto: ForsvaretVis mer

Nå er kronprins Haakon militær fallskjermhopper

Denne uka mottok vår spreke kronprins beviset fra Forsvaret.

SEOGHØR.NO: Kronprins Haakon (42) har i flere år vært glad i både friluftsliv og ekstremsport, og er for andre året på rad klar for Birkebeinerennet.

Da han fylte 40 år sommeren 2013 ankom han sin egen fest i fallskjerm.

Selv om det ikke var første gang han hoppet i fallskjerm den gangen, så innrømmet han til gjestene at det var litt skummelt.

- Det var verre enn jeg trodd, sa Haakon fra scenen til latter fra venner og familie.

Mette-Marit syntes også at det var nervepirrende.

- Jeg klarte ikke å se på før fallskjermen utløste seg. Egentlig har han ikke fått lov til å hoppe i fallskjerm siden vi ble sammen. Det er veldig godt å ha deg nede på jorda igjen, fortalte hun til ektemannen og pressen.

Mye har skjedd siden den gang.

Denne uka gjennomførte og bestod nemlig kronprinsen Forsvarets fallskjermkurs, og nå er han godkjent som militær taktisk fallskjermhopper, melder Slottet.

Kronprins Haakon har denne uken gjennomført og bestått Forsvarets fallskjermkurs, og er nå godkjent som militær taktisk fallskjermhopper. Foto: Forsvaret

Posted by Kongehuset on Friday, 11 March 2016

Se Haakon gjennomføre fallskjermkurset her:

 
FART OG SPENNING: Kronprins Haakon Magnus på vei til å gjøre et hopp sammen med de andre elevene. Foto: Forsvaret
FART OG SPENNING: Kronprins Haakon Magnus på vei til å gjøre et hopp sammen med de andre elevene. Foto: Forsvaret Vis mer

Hoppet om natten

Det var Forsvarets Spesialkommando (FSK) som stod for kurset der kronprinsen var elev, og under en enkel seremoni i Rena leir torsdag kveld mottok han sitt sertifikat.

I løpet av dagene Haakon deltok på FSKs ordinære fallskjermkur var han gjennom en rekke fysiske tester og treningshopp, både om dagen og natten, sammen med andre soldater.

Kronprinsen har bestått alle standardkrav og er nå sertifisert som militær taktisk fallskjermhopper med automatutløst rundskjerm.

Saken fortsetter under bildet.

I FRITT FALL: Her hopper soldatene ut av Forsvarets fly. Foto: Forsvaret
I FRITT FALL: Her hopper soldatene ut av Forsvarets fly. Foto: Forsvaret Vis mer

Hyller kronprinsen på Facebook

Kommentarene har ikke latt vente på seg etter at kongehuset har postet videoen av kronprinsen på Facebook. Det norske folk er tydelig stolte over ham.

- Dette står det stor respekt av. Det er fint å se at vår kronprins og fremtidig konge gjennomfører dette, og han kommer til å bli en god øverstkommanderende når den tid kommer. Stolt over vårt kongehus, skryter en.

- Kunnskapsrik kronprins... som Norges snart øverstkommanderende er kunnskap og egenerfaring omkring forsvarsgrenene gull verd, respekt, mener en annen.

- For en tøffing! Dette er det nok ikke alle som hadde turt! skriver en tredje.

- Imponerende! Stor respekt for de mange kvalifikasjonene vår flotte kronprins har! kommenterer enda en.

- Hei bra gjort du går i din søsters fotspor, hun hoppet også fallskjerm, dere er riktig tøffe begge to, riktig bra pr for kongefamilien i Norge hura hura hura hura, jubles det.

- Så utrolig bra gjort ! Sporty og jordnær kronprins vi har, sier enda en.

Kurset kronprinsen nå har bestått, er en del av utdanningen til å bli fallskjermjeger. Han er fra før av admiral i Sjøforsvaret, general i Hæren og general i Luftforsvaret.

FALLSKJERMHOPPER: Her er kronprinsen tilbake på bakken igjen. Foto: Forsvaret
FALLSKJERMHOPPER: Her er kronprinsen tilbake på bakken igjen. Foto: Forsvaret Vis mer

LES OGSÅ: Mette-Marit ble rørt til tårer