Prinsesse Märtha Louise:

Nå er kjøperen avslørt

Norsk investor stakk av med prinsesse Märtha Louises ferieperle.

NYE EIERE: Drøye to år etter at prinsesse Märtha Louise først forsøkte å kvitte seg med eiendommen, har et salg omsider gått i boks. Foto: NTB Scanpix
NYE EIERE: Drøye to år etter at prinsesse Märtha Louise først forsøkte å kvitte seg med eiendommen, har et salg omsider gått i boks. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 1. juli ble det bekreftet at prinsesse Märtha Louise hadde solgt eiendommen Bloksberg på Hankø i Fredrikstad kommune.

Etter flere runder på markedet, og et betydelig priskutt på ti millioner kroner, ble den omsider solgt. Det bekreftet kjendismegler Torbjørn Ek overfor Børsen.

Han ville derimot ikke kommentere verken pris eller hvem som hadde kjøpt eiendommen - som i sin tid ble anskaffet av kong Olav. Torsdag kveld skriver imidlertid E24 at kjøperen er ingen ringere enn Jan-Erik Loland.

Hemmelig kjøpesum

Loland er en norsk investor, og eier blant annet Gatebil. Han forteller til nettstedet at han og kona nå er de nye lykkelige eierne av sommerparadiset.

- Det stemmer at vi har kjøpt hytta, skriver Jan-Erik Loland i en SMS til E24.

BRUKER TITTELEN: Märtha Louise bruker sin prinsessetittel i en kommersiell sending hos Sionearth på YouTube. Video: Sionearth via YouTube Vis mer

Han kan også opplyse om at de er ydmyke, fordi de nå tar over en slik historisk eiendom. Han kan også fortelle at de har planlagt å gjøre enkle endringer, blant annet på annekset.

Loland ønsker ikke å gå ut med hva han og kona har betalt for eiendommen. Det var på vårparten for to år siden at eiendommen ble lagt ut på Finn.no - med en prisantydning satt til 35 millioner kroner.

Prisen på hytta ble nylig dumpet fra 35 millioner norske kroner til 25 millioner.

LEKKERT: Eiendommen består av et hovedhus og et gjestehus. Egen brygge og båthus er også med på kjøpet. Foto: NTB Scanpix
LEKKERT: Eiendommen består av et hovedhus og et gjestehus. Egen brygge og båthus er også med på kjøpet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Perle

Det var daværende kronprins Olav som kjøpte det herskapelige feriestedet i 1947. Etter hans bortgang i 1991, arvet kong Harald (83) eiendommen.

Märtha Louise sa fra seg tittelen i 2002.

Året etter satte hun i gang et omfattende prosjekt med utendørs saltvannsbasseng og dusjanlegg på Bloksberg på Hankø, strandeiendommen som hun fikk som forskudd på arv fra kong Harald.

Feriehuset er på 400 kvadratmeter, og består av et hovedhus og et gjestehus. I tillegg inkluderer tomten en egen brygge og et båthus, og har utsikt over hele Oslofjorden. Det er totalt åtte soverom på eiendommen.

SKAVLAN: Fredrik Skavlan settes ut når vi stiller spørsmål om det omdiskuterte intervjuet han hadde med Märtha Louise og Durek Verrett tidligere i år. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/TV 2/Rød Løper Vis mer

Mange minner

Kong Olav brukte i sin tid hytta som base da han var ute og seilte på Hankø. I flere år het det på folkemunne at «sommeren kom til Hankø når kongen ankom - og K/S «Norge» la for anker utenfor».

Da kong Harald overtok sommerhuset, dro hele familien sammen til Bloksberg, der de koste seg med avslapping og vannaktiviteter.

Märtha og hennes familie har også en rekke gode minner fra feriehuset på Hankø. Blant annet ble datteren Leah Isadora født ved hjemmefødsel på Bloksberg i 2005.

LES OGSÅ: Tar forholdet et steg videre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer