Prinsesse Sofia:

Nå er hun blitt tenåring

Prinsesse Sofia av Spania fyller 13 år onsdag 29. april.

TENÅRING: I dag fyller datteren til spanske kong Felipe og dronning Letizia, Sofia, hele 13 år. Noen stor feiring vil det imidlertid trolig ikke bli. Foto: NTB Scanpix
TENÅRING: I dag fyller datteren til spanske kong Felipe og dronning Letizia, Sofia, hele 13 år. Noen stor feiring vil det imidlertid trolig ikke bli. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

At det er mange av Europas kongelige som har bursdag i disse dager er ingen hemmelighet. Bare i løpet av april måned har royale fans gratulert blant andre dronning Elizabeth (94) og dronning Margrethe (80) av Danmark med dagen, men også prinser og prinsesser som Alexander (2) av Sverige, Isabella (13) av Danmark og Louis (2) av Storbritannia.

Også to av Märtha Louise (48) og Ari Behns døtre, Leah Isadora (15) og Maud Angelica, har rukket å bli ett år eldre denne måneden, der sistnevnte blir 17 år i dag.

17-åringen er imidlertid ikke den eneste som fyller år akkurat på denne dagen. Onsdag denne uken er også dagen der prinsesse Sofia av Spania trer inn i tenårene.

RUNDLURT: Morten Botten klarte å lure kjæresten Sofie Nilsen trill rundt. Video: Morten og Sofie @ YouTube. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Corona-preget

Prinsesse Sofia er, i likhet med sine foreldre, svært populær i hjemlandet. Hadde vi levd under normale omstendigheter ville 13-åringen trolig blitt hyllet med en storslått feiring sammen med storfamilien.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle, forteller imidlertid at coronaviruset har satt en stopper for det, men at hun likevel vil bli feiret av nærmeste familie.

- I Spania har jo coronarestriksjonene vært enda strengere enn her, og det blir nok derfor først og fremst bursdag med storesøster Leonor og foreldrene, forteller Vagle.

Tett forhold

29. april i 2007 kom kong Felipe (53) og dronning Letizias (47) yngste datter til verden i Madrid, og gjorde sin første offentlige opptreden da Spania tok imot landets fotballandslag etter seieren i VM 2010.

- Sofia er kongeparets yngste datter, men er bare halvannet år yngre enn kronprinsesse Leonor. De to jentene virker som de har et veldig tett forhold, og går alltid tett i tett når man ser de i offisielle sammenhenger. De har likevel et ganske ulikt liv foran seg, forteller kongehuseksperten.

LIKE: Til tross for at fremtiden til søstrene ser nokså ulik ut, er de fremdeles like i utseende. Foto: Estela de Castro / NTB Scanpix
LIKE: Til tross for at fremtiden til søstrene ser nokså ulik ut, er de fremdeles like i utseende. Foto: Estela de Castro / NTB Scanpix Vis mer
TETT I TETT: Søstrene ser ut til å ha et svært nært forhold. Foto: NTB Scanpix
TETT I TETT: Søstrene ser ut til å ha et svært nært forhold. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er nemlig storesøsteren Leonor (14) som en gang skal bli Spanias neste dronning, mens det fremdeles er uklart hva lillesøster Sofia vil gjøre. For tiden er søstrene elever ved privatskolen Santa María de los Rosales, like utenfor Madrid.

- Mens Leonor en dag skal ta over tronen etter sin far, står lillesøster Sofia litt friere til å velge. Hun vil nok uansett alltid være en god støtte for den fremtidige dronningen, fortsetter Vagle.

Prinsesse Leonor er kjent for å være Europas yngste kronprinsesse, dette av den enkle grunn at hennes far tok over tronen tidlig, da Felipes far, skandaleombruste kong Juan Carlos (81), abdiserte brått tilbake i 2014.

KONGELIG KONFIRMASJON: 31. august 2019 er det Prinsesse Ingrid Alexandra sin tur til å konfirmeres, men det er hun ikke den første i kongefamilien som gjør! Se bildene fra de andre kongeliges konfirmasjoner. Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Smilte for barnas skyld

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer