Leah Isadora Behn:

Nå er hun blitt tenåring

Leah Isadora Behn fyller 13 år.

TENÅRING: I dag fyller datteren til Märtha Louise og Ari Behn, Leah Isadora Behn, 13 år. Foto: NTB Scanpix.
TENÅRING: I dag fyller datteren til Märtha Louise og Ari Behn, Leah Isadora Behn, 13 år. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Barna i kongefamilien begynner å bli eldre. I dag får Märtha Louise (46) og Ari Behn (45) nok en tenåringsjente i familien.

Den 8. april 2005 kom nemlig parets mellomste datter, Leah Isadora, til verden på familiens landsted Bloksbjerg utenfor Fredrikstad. I dag, søndag 8. april, fyller hun hele 13 år gammel.

«Vanlig» feiring

Kongehuset har ikke røpet hvordan feiringen av Leah Isadora vil foregå, men ifølge TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland vil den nok bli feiret som bursdager flest i kongefamilien.

- Med stort familiebesøk i Lommedalen med både tanter, onkler og søskenbarn på plass - i tillegg til foreldre og besteforeldre, sier Totland til Se og Hør.

Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng tror også 13-åringen har en fest i vente.

- Det blir nok tradisjonen tro full feiring med både faddere og kongelige. Enten hjemme hos Märtha eller hjemme hos Ari, sier han.

Lik sin mor

Leah Isadora går, som sine to søstre Maud Angelica (14) og Emma Tallulah (9), på Steinerskolen i Oslo. På fritiden bruker hun mye tid i stallen, og på hesteryggen som sin mor.

- Leah blir bare likere og likere sin vakre mor, og hun har også arvet prinsessens hesteinteresse. Leah har vist sine kunster på hesteryggen under Oslo Horseshow i Telenor Arena foran resten av kongefamilien, sier Se og Hørs kongehusekspert.

Totland tror også vi kommer til å se mer av Leah Isadoras ridetalent i framtiden.

- Ja, hun er vel dem av prinsesse Märtha Louises døtre som ser ut til virkelig å satse på konkurranseriding, sier han til Se og Hør.

Saken fortsetter under:

HESTEJENTE: Leah Isadora Behn vant ponni rittet under Oslo Horse Show i fjor. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
HESTEJENTE: Leah Isadora Behn vant ponni rittet under Oslo Horse Show i fjor. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

Skjermet fra offentligheten

Märthas døtre er i stor grad skjermet fra offentligheten, men i løpet av det siste årene har Leah deltatt på langt flere offentlige tilstelninger enn normalt. Det skyldes at besteforeldrene feiret 25 år på tronen i 2016.

Leah og søstrene var blant annet med på skilek på Slottsplassen og under jubileumsgudstjenesten i Nidarosdomen.

De var også med på de offisielle familiebildene som hoffet delte med oss i forbindelse med kongens 80-årsdag i februar i fjor.

Skilte foreldre

I 2016 kom sjokkbeskjeden fra kongehuset at Märtha og Ari skulle skilles, etter 14 år som ektepar.

Nyheten om bruddet ble offentliggjort på Slottets nettsider, og det het følgende i pressemeldingen den gang:

«Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har bestemt seg for å gå fra hverandre. Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i Nidarosdomen i Trondheim 24. mai i 2002. Sammen har de barna Maud Angelica Behn, født 29. april 2003, Leah Isadora Behn, født 8. april 2005, og Emma Tallulah Behn, født 29. september 2008. Foreldrene vil ha delt omsorg, og barna fortsetter på sine skoler.»

Det siste året har både Behn og Märtha Louise fortalt om tiden etter bruddet, blant annet i et portrettintervju med Dagbladet Magasinet (krever Pluss-innlogging).

- Det er en enorm forandring i livet mitt. Man kan sammenligne det med et dødsfall. Jeg føler at jeg dør hver dag, delte kunstneren åpenhjertig i intervjuet.

LES OGSÅ: Kjæresten slettet bilder etter Se og Hør-avsløring

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer