Nå er hun blitt barnehagejente

- Hun synger, leker og koser seg sammen med de andre barna. Se bildespesial fra prinsesse Estelles første år!

STORSJARMØR: Estelle sjarmerte de svenske ishockeykrigerne under besøket. Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se
STORSJARMØR: Estelle sjarmerte de svenske ishockeykrigerne under besøket. Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se bildespesial nederst i artikkelen!

SEOGHØR.NO:
I februar fylte prinsesse Estelle ett år – og i likhet med mange jevnaldrende tilbringer hun nå dagene i barnehagen mens mamma og pappa jobber.

Ifølge det svenske bladet Svensk Damtidning går Estelle i en såkalt åpen barnehage som er drevet av den svenske kirken i Solna.

Victoria og Daniel ønsker at datteren skal leke og bli kjent med barn på sin egen alder, og ifølge Svensk Damtiding stortrives Estelle i barnehagen.

- Hun synger, leker og koser seg sammen med de andre barna, sier en av foreldrene i barnehagen til bladet.

Normal oppvekst.
Kronprinsesse Victoria hadde selv en lignende oppvekst som barn i kirkens åpne barnehage i Bromma, og har ønsket å gi datteren en lignende oppvekst.

Hun og Daniel er opptatt av å gi sin lille prinsesse en så normal oppvekst som mulig. De kongelige har selv stått opp om natten, laget mat, lekt og brukt all sin tid på familiens sjarmtroll under det første året som foreldre.

Med Estelle i barnehagen blir det færre timer sammen med mamma og pappa.

Kronprinsesse Victoria jobber hardt for å kombinere småbarnslivet med rollen som representant for Sverige og kongehuset. I likhet med andre foreldre, kjemper hun en evig kamp mot sin dårlige samvittighet. Timene på jobb blir mange – og tiden med lille Estelle så knapp. På spørsmål fra ukebladet Svensk Damtidning om hvordan hun opplever å være så mye borte fra datteren, svarte Victoria rett fra mammahjertet.

- Jeg savner henne hele tiden!
 

Lykkelig tid
- Det har vært en herlig tid. Vi føler oss veldig lykkelige og takknemlige. Å bli foreldre er noe helt spesielt. Vår lykkeligste tid, har Victoria tidligere fortalt om det første året som mamma.

Derfor er også savnet så stort når hun må reise bort fra datteren i forbindelse med jobboppdrag. Men følelsen av å ikke strekke til er ikke ukjent i den svenske kongefamilien.

Kronprinsessen husker godt hvordan det var å ha en travel dronning som mamma da hun selv var liten jente. Som voksen kjenner hun seg igjen i mamma Silvias kvaler med å forlate barna titt og ofte:

- Jeg husker en gang mamma skulle reise bort. Madeleine ble så fortvilet som bare barn kan bli. Hun skrek høyt og dro i mammas kjole, samtidig som pappa ropte at hun måtte skynde seg. Jeg forsøkte å beholde roen, men forsto at mamma aller helst ville blitt hjemme hos oss, forteller kronprinsessen i boken «Victoria, Victoria!»
 
LES OGSÅ: Kronprinsesse Victoria rammet av mystisk sykdom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer