Hertuginne Kate føder snart:

Nå er fødselen i gang

Kate er lagt inn på Lindo Wing med veer mandag formiddag.

INNLAGT: Mandag morgen ble hertuginne Kate fraktet til Lindo Wing med veer. Her avbildet sammen med prins William for en måned siden. Foto: AP/ NTB scanpix
INNLAGT: Mandag morgen ble hertuginne Kate fraktet til Lindo Wing med veer. Her avbildet sammen med prins William for en måned siden. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Tidlig mandag formiddag kom beskjeden om at hertuginne Kate av Storbritannia (36) er blitt lagt inn på Lindo Wing, og at fødselen er i en tidlig fase.

Det melder medier som Sky News og CNN.

Ifølge CNN ble hertuginne Kate, som er gift med prins William (35), kjørt i bil fra parets residens på Kensington Palace og til den private sykehusavdelingen tidlig mandag morgen:

- Hennes Kongelige Høyhet, hertuginnen av Cambridge, ble innlagt på St. Mary's Hospital i Paddington, London tidligere i morges i fødselens tidlige stadium, heter det i en uttalelse fra Kensington Palace.

Ifølge uttalelsen var prins William med henne i bilen på vei til Lindo Wing-fløyen på sykehuset.

Roet ikke ned før fødselen

I helgen kunne for øvrig nettstedet E! News melde at hertuginne Kates termin var nettopp mandag 23. april.

Samtidig skal 36-åringen ikke ha ligget på sofaen med beina høyt de siste dagene før fødselen startet.

- Kate har det fint, og ja, hun leverer fortsatt barna på skolen og i barnehagen, fortalte en kilde nær familien til nettstedet, fredag ettermiddag.

For selv om barnet i magen trolig har krevd sitt for høygravide Catherine, skal hertuginnen ha passet på å holde tritt med sine daglige gjøremål. Dette inkluderer å få sine to eldre barn, prins George (4) og prinsesse Charlotte (2), av gårde om morgenen.

Det er kanskje lett å tenke at Kate i sin ekstraordinære livssituasjon, kunne hyret inn et helt team med barnepassere og assistenter. Vel, det kan virke som om denne dama foretrekker å gjøre ting selv.

- Det var samme regla under Kates forrige svangerskap. Hun sto på til siste sekund. Hun er full av energi og ser fram til forløsningen, fortalte kilden til E! News.

Annerledes fødsel

Selv om hertugparet har hevdet de har valgt å la kjønnet på det kommende familiemedlemmet være en overraskelse, spekulerte britisk presse likevel på om William forsnakket seg under en fotballkamp tidligere denne måneden.

Om det er en prins eller prinsesse som er i ferd med å komme til verden, får vi trolig svar på om kort tid - selv om det er vanskelig å si hvor lang tid fødselen vil ta.

Det er tidligere blitt meldt at hertuginnens fødsel kommer til å inneholde visse alternative elementer.

Ifølge Sunday Times skal nemlig tre jordmødre ved Lindo Wing-avdelingen ha forberedt seg på den rojale fødselen ved å gjennomgå et intensivt todagerskurs i hypnofødsel.

«Hypnofødsel» er ifølge avisen et samlebegrep for ulike teknikker som skal virke avslappende under en fødsel, deriblant selvhypnose, avspennings- og pusteteknikker. Hypnofødsel-teknikkene skal gjøre den forestående fødselen mindre smertefull for hertuginnen.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Ifølge Sunday Times er det Katharine Graves, grunnleggeren av The Hypnobirthing Association, som har trent opp jordmødrene hos blant annet Lindo Wing.

Graves har uttalt til avisen at jordmødre, selv om de har utrolig mye kunnskap, kan nyte godt av det å lære om hypnofødsel.

- Vi ser litt annerledes på ting, og jordmødre synes det er forfriskende å oppleve at fødsel ikke bare handler om retningslinjer og protokoller. Noen ganger kan småting en jordmor gjør, utgjøre en stor forskjell på en mors opplevelse.

Hertuginne Kate var for øvrig for syk til å følge sin eldste sønn til skolestart i september i fjor, på grunn av ekstrem svangerskapskvalme.

LES OGSÅ: - Pippa er gravid