Prins Harry og hertuginne Meghan:

Nå er det slutt: - Vemodig

Omsider er dagen hvor prins Harry og hertuginne Meghan trekker seg tilbake kommet.

NYTT LIV: Fra onsdag denne uken er ikke prins Harry og hertuginne Meghan lenger medlemmer av det britiske kongehuset. En vemodig dag, sier Se og Hørs kongehusekspert. Foto: NTB Scanpix
NYTT LIV: Fra onsdag denne uken er ikke prins Harry og hertuginne Meghan lenger medlemmer av det britiske kongehuset. En vemodig dag, sier Se og Hørs kongehusekspert. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Selv om dere ikke kommer til å se oss her, så fortsetter arbeidet», var blant det prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) skrev til sine 11,3 millioner følgere på Instagram mandag kveld.

I januar slapp paret, som giftet seg i mai 2018, bomba om at de trekker seg tilbake fra sine offentlige plikter, og at de derimot ønsker å bli økonomisk selvstendige.

Frem til nå har det på sett og vis virket som om dagen hvor de faktisk ville «forsvinne» fra det britiske kongehuset har vært langt frem i tid, men nå er den altså rett rundt hjørnet.

Fra onsdag 1. april vil de ikke lenger bære sine kongelige titler, og starter sitt nye, mer skjermede liv.

- Vemodig

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, tror at onsdagen både kan bli god, men også vemodig - spesielt for prins Harry.

- Det er noe de selv har ønsket, så jeg vil tro det er en god dag for dem. Men for prins Harry, som har levd det kongelige livet helt fra han ble født, er det kanskje litt vemodig også?

Vagle trekker frem at paret har måttet tåle mye kritikk, og at de fikk mye strengere regler å forholde seg til fra dronning Elizabeth enn de ønsket. Likevel har de stått på sitt, og kongehuseksperten er derfor sikker på at dette er det de føler er det eneste riktige for dem.

Som nevnt var en av konsekvensene av avgjørelsen at hertugparet må forsørge seg selv økonomisk. Ifølge Vagle er det viktig å påpeke at det ikke betyr at de starter på bar bakke.

GIFTET SEG MED PRINSEN: I mai for snart to år siden giftet hertuginne Meghan, den gang Meghan Markle, seg inn i den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
GIFTET SEG MED PRINSEN: I mai for snart to år siden giftet hertuginne Meghan, den gang Meghan Markle, seg inn i den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Meghan skal ha rundt 40 millioner, mens Harry arvet over 100 millioner kroner etter sin avdøde mor, Diana. De har dessuten som par en enorm komerisell verdi, så jeg er sikker på at de greier seg helt fint.

Nye prosjekter

I tillegg forteller Vagle at det svært profilerte paret nylig har ansatt en av toppfolkene til Bill og Melinda Gates.

- Hun skal lede det nye ideelle foretaket deres, og vi venter i spenning på hva de driver med. Cathrine St. Laurent som hun heter, har drevet Melinda Gates' kvinne og familie-stiftelse, og det kan jo kanskje være et hint? undrer kongehuseksperten.

BLE FORELDRE: I mai i fjor fikk Meghan og Harry sønnen Archie sammen. Her viste de ham frem bare kort tid etter fødselen. Siden den gang har de imidlertid skjermet han rimelig godt. Foto: NTB Scanpix
BLE FORELDRE: I mai i fjor fikk Meghan og Harry sønnen Archie sammen. Her viste de ham frem bare kort tid etter fødselen. Siden den gang har de imidlertid skjermet han rimelig godt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Meghan har som kjent brent for kvinners rettigheter i mange år. Det sises også at hun og ektemannen vil jobbe på en annerledes måte, og har nok et ønske om å påvirke mer enn de kanskje følte de fikk gjort i sine kongelige roller.

- Fra og med i morgen skal de kalles Harry og Meghan, selv om de formelt sett fortsatt er Hertuparet av Sussex. Men jeg har vanskelig for å tro at de ikke vil bli assosiert med sine kongelige titler uansett - så lenge de lever, fortsetter Vagle.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Preger familien

Som nevnt tidligere i denne saken, takket paret for seg på Instagram i går. Det synes Vagle er litt vemodig.

- De er jo et svært karismatisk par, og ga etter min mening litt ekstra glam til det britiske kongehuset. Kombinasjonen av det tradisjonelle virke og deres moderne tilnærming, var en suksessformel. Dessverre funket det bare tilsynelatende bra, sier hun, og fortsetter:

- De har begge uttrykt at de mistrivdes med livet slik det var.

Hvordan avgjørelsen om at paret nå trekker seg ut av det britiske kongehuset vil påvirke kongefamilien, er naturligvis ikke kjent.

- Det har jo gått mange rykter om at spesielt forholdet mellom brødrene er kaldt, noe Harry tildels bekreftet da han sa at de var på ulike steder i livet, påpeker Vagle, som samtidig sier at det kanskje ikke er så rart hvis Harry og Meghans «flukt» har satt følelsene i sving i familien.

OVER OG UT: Det er ikke kjent hvor mye vi vil få se til hertugparet i tiden fremover. Det er likevel forventet at de vil dukke opp fra tid til annen. Foto: NTB Scanpix
OVER OG UT: Det er ikke kjent hvor mye vi vil få se til hertugparet i tiden fremover. Det er likevel forventet at de vil dukke opp fra tid til annen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De svikter jo på mange måter «firmaet» kongehuset, og kanskje spesielt Kate og William som får mer å gjøre. Nå er de kongehusets eneste unge alibi, og har ikke Harry og Meghan å lene seg på. Jeg håper imidlertid at det går seg til etter hvert som alle blir vant med den nye situasjonen, og at vi vil få se at alle møtes hjertelig igjen i ulike familiesammenkomster, legger hun til.

LES OGSÅ: - Ante ikke hva vi gikk til

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer