BRYLLUPSNERVER: I dag er det akkurat ett år til kronprinsesse Victorias store bryllupsfest. Foto: SCANPIX
BRYLLUPSNERVER: I dag er det akkurat ett år til kronprinsesse Victorias store bryllupsfest. Foto: SCANPIXVis mer

Nå er det ett år igjen

- Daniel kan gjøre det svenske monarkiet mer folkelig, mener hoffreporter.

SEHER.NO: I dag er det nøyaktig ett år til den svenske kronprinsessen skal stå brud.

Datoen for det store kongelige bryllupet i Sverige er 19. juni 2010. Victoria (31) og hennes forlovede Daniel Westling (35) har valgt samme bryllupsdag som henne foreldre, dronning Silvia og kong Carl Gustaf.

De giftet seg i Storkyrkan i Stockholm for 34 år siden i 1976.

Det er generalmajor Håkan Pettersson som står for planleggingen av bryllupet, og selv om det sikkert er mange detaljer som skal på plass ennå, så er noen av de store linjene allerede klare.

Vielsen skal altså foregå i Storkyrkan. Deretter skal det nygifte paret kjøres i karét gjennom sentrale deler av Stockholm før de skal ta båt ut til Slottet hvor det skal holdes stor fest.

- Jeg gleder meg virkelig til den store bryllupsfesten. Jeg har sett fram til Victorias bryllup i mange år, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland som har 19 kongelige bryllup på samvittigheten - men ingen i Sverige.

Den mangeårige hoffreporteren håper Daniel Westling blir frisk etter nyreoperasjonen - og setter sin lit til at den personlige treneren kan tilføre den svenske kongehuset noe nytt.

- Det svenske kongehuset har alltid vært adelens og overklassens overhus, i motsetning til i Norge. Jeg tror Daniel kan bidra til å gjøre det svenske monarkiet mer folkelig, sier Kjell Arne til Seher.no.

Han mener også at Daniel vil gjøre Victoria en bedre dronning.

- Victoria blir en lykkeligere prinsesse og fremtidig dronning med den hun elsker ved sin side.
Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767! 

LES OGSÅ: Operasjonen kunne ikke vente