Dronning Elizabeth og prins Philip:

Nå er de vaksinerte

Storbritannias monark og hennes prins Philip har fått coronavaksinen.

VAKSINERT: Dronning Elizabeth og prins Philip er vaksinert mot corona. Foto: Steve Parsons/PA Wire/NTB
VAKSINERT: Dronning Elizabeth og prins Philip er vaksinert mot corona. Foto: Steve Parsons/PA Wire/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Elizabeth (94) har nå fått coronavaksinen sammen med sin ektemann, prins Philip (99). Det opplyser Buckingham Palace.

En kilde ved hoffet opplyser til BBC at ekteparet fikk vaksinasjonen lørdag på Windsor slott. Kilden sier også at dronningen ønsket å offentliggjøre vaksinasjonen for å unngå spekulasjon.

JULETALE: Dronning Elizabeth holdt sin årlige juletale på britisk TV, første juledag. Video: AP Vis mer

Vaksine på grunn av høy alder

Det var i starten av desember at det ble klart at ekteparet skulle prioriteres da vaksinen ble godkjent. Ifølge Mail on Sunday var det ikke fordi de skulle få noen særbehandling, men på grunn av deres høye alder.

Avisa skrev også at de kongelige ville vaksinere seg for å oppfordre flere til å ta den, og hindre at antivaksineholdninger sprer seg.

Rundt 1,5 millioner briter har fått minst en dose covid-vaksine. Til sammenligning har i overkant av 17 000 nordmenn fått første dose, ifølge FHI.

Holdt seg isolert

Ekteparet har siden pandemien brøt ut i mars oppholdt seg på Windsor slott.

Det var også her de feiret jul, noe som brøt en lang tradisjon. Kongefamilien pleier nemlig å feire høytida på Sandringham gods.

I jula holdt også dronningen sin tradisjonsrike juletale. I år var det av åpenbare grunner coronapandemien som var fokus, og arbeidet som er lagt ned av dem ved frontlinjen. Hun uttrykket også støtte til dem som har hatt det ekstra tøft under pandemien.

THE CROWN: Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid har omsider kommet frem til åttitallet og forholdet mellom prins Charles og lady Diana. Video: Netflix Vis mer

- Selvfølgelig er denne tida for mange preget av tristhet. Noen sørger over kjære man har mistet, andre savner venner og familie som er distansert for trygghet. Når alt de virkelig ønsker seg til jul er en enkel klem eller en hånd å holde i. Hvis du er blant dem, er du ikke alene. La meg forsikre deg om at du har mine tanker og bønner, sa dronningen.

LES OGSÅ: - De gjorde ingenting

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer