Nå er de på plass i Oslo

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel skal få med seg ski-VM, på Kungens bekostning.

I OSLO: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel koste seg i sentrum på Universitetsplassen onsdag kveld. Her sammen med styreleder i Ski-VM, Svein Aaser (t.v) og kronprins Haakon (t.h).  Foto: Scanpix
I OSLO: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel koste seg i sentrum på Universitetsplassen onsdag kveld. Her sammen med styreleder i Ski-VM, Svein Aaser (t.v) og kronprins Haakon (t.h). Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: Sveriges kronprinsesse Victoria (33) og prins Daniel (37), som giftet seg i Stockholm i fjor sommer, er nå på sitt første besøk i Norge som offisielt par.

De to ankom Oslo onsdag for å få med seg ski-VM som arrangeres i Holmenkollen om dagen. Etter ankomsten deltok de på medaljeseremonien på Universitetsplassen sammen med kronprins Haakon og ski-VMs styreleder, Svein Aaser.

Det nygifte paret var godt kledd i boblejakker for anledningen, og de smilte og vinket til den oppmøtte forsamlingen. Og ikke minst applauderte de begeistret for svenske Charlotte Kalla og Ida Ingemarsdotter, som vant gull for Sverige i lagsprint for kvinner.

Og selv om parets tilstedeværelse nok gav medaljeutdelingen et ekstra strøk av glamour, er ikke slik kongelig representasjon spesielt billig. Når Sveriges kongefamilie vokser øker nemlig også kong Carl Gustafs (64) utgifter.

Nettstedet Svenskdamtidning skriver at svenskekongen trenger en lønnsøkning på over 4 millioner kroner. For han må nok finansiere både kronsprinsparets residens, Haga slott, og prins Daniels kongelige spesialutdannelse:

- Det er en mengde områder som et nytt medlem av kongefamilien må introduseres i. Det er et bredt introduksjonsprogram, sier Jan Lindham ved det svenske hoffet til Svenskdamtidning.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Folk er altfor hårsåre