Nå er de én familie

Daniel Westlings famile feirer med kongeparet - med middag og bryllupsfest.

ÉN FAMILIE: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel poserer for et familieportrett sammen med sina foreldre etter vielsen lørdag. Fra venstre: Dronning Silvia og kong jCarl XVI Gustaf, brudeparet, Ewa og Olle Westling.  Foto: SCANPIX
ÉN FAMILIE: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel poserer for et familieportrett sammen med sina foreldre etter vielsen lørdag. Fra venstre: Dronning Silvia og kong jCarl XVI Gustaf, brudeparet, Ewa og Olle Westling. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Lørdag kveld er det bryllupsmiddag i Rikssalen på Slottet i Stockholm.

Rett i forkant har det første offisielle bildet av hele familien Bernadotte-Westling blitt tatt. Bildet viser en nygift kronprinsesse som med tid og stunder vil bli den første monarken i svensk historie som har en ektemake av folket.

Familien Westling er en helt vanlig familie, som Mette-Marits, men har hele veien fremstått svært stødig, og veldig lite åpne for media.

- Jeg er spesielt imponert over Ewa og Olle Westling, deres trygghet, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland.

Etter det som beskrives som et fantastisk bryllup, med en kvart million mennesker i gatene - les alt om det HER! - er det etter middagen på slottet bryllupsfest klokkern 22.30 og utover natten.

Kong Carl Gustavs tale under middagen ble også en tale til sin kone dronning Silvia.

- Det er i dag også vår bryllupsdag. Jeg vil derfor også fremføre for deg mine gratulasjoner og takke for den kjærlighet jeg har fått av deg ende et år, begynte kongen.

Han viet også noen passasjer til alvoret:

- Det er et stort steg i livet å inngå ekteskap, ikke bare for brud og brudgom, men også for deres foreldre, sa han.

Og, som et svar på spekulasjonene om at kongen i utgagspunktet var svært skeptisk til den uutdannede Daniel Westlig som sin datters ektemann:

- Jeg er din far, og du er min elskede datter. Ingen skal tro annet enn at mitt høyeste ønske er å se deg lykkelig. Det har derfor vært selvsagt for din mor, dronningen, og meg, at du, som et hvert menneske i vårt land, fritt og uten press skal velge deg den livsledsager som ditt hjerte velger, sa Carl Gustav.

Før han avsluttet til skål for Daniel og de unges valg av hverandre:

- Jeg vil ønske deg velkommen til vår familie. Vi har sett med hvilket alvor du har forberedt deg på din nye oppgave. Jeg har ofte latt meg imponere.

Rett før klokken 23 var det brudgommens far, Olle Westlings tur til å tale.

- Det er vidunderlig å se dere begge i dag, strålende av lykke, begynte kronprinsessens svigerfar.

Olle Westling fremhevet flere ganger kronprinsessen varme, men berørte også det store alvoret.

- Deres ekteskap er noe som berører hele det svenske folket, sa han

Det var en varm tale herr Westling holdt, og anekdotisk og tilbakeskuende.

- Jeg husker at Daniel ringte og fortalte at han hadde truffet en jente som han ville presentere for oss, hans familie. Vi hadde ikke ventet at det var den jenta, sa Westling og nikket mot en smilende kronprinsesse Victoria.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Sliten norsk brudepike