Prinsesse Eugenie giftet seg:

Nå er de mann og kone

Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank ga hverandre sine «ja».

GIFTET SEG: Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank kunne juble over å bli rette ektefolk i kapellet i Windsor rundt klokken 13 norsk tid fredag 12. oktober. Foto: NTB scanpix
GIFTET SEG: Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank kunne juble over å bli rette ektefolk i kapellet i Windsor rundt klokken 13 norsk tid fredag 12. oktober. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en romantisk vielse i kapellet på Windsor-slottet i England, kan prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank endelig kalle seg rette ektefolk.

I en hvit kreasjon designet av britiske Peter Pilotto og Christopher De Vos, et merke som ble etablert i London i 2007, fikk bruden sitt ja. Tiaraen hadde hun lånt av dronning Elizabeth, og den ble laget i 1919. Den er utsmykket med smaragder og diamanter.

I ørene hadde hun også smaragder, som hun fikk i gave av sin ektemann. Under den lange kjolen hadde hun gått for sko fra Charlotte Olympia.

GJORDE GRIMASE: Jack Brooksbank slet tilsynelatende litt med å få gifteringen på prinsesse Eugenies finger. Foto: AFP/ NTB scanpix
GJORDE GRIMASE: Jack Brooksbank slet tilsynelatende litt med å få gifteringen på prinsesse Eugenies finger. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

De to gikk sammen ned kirkegulvet etter å ha blitt erklært mann og kone, til en fanfare komponert eksklusivt for dem. På trappa kom kysset alle ventet på, til full jubel fra gjester og skuelystne utenfor.

Etter vielsen følger en tur rundt om i Windsor i kortesje, slik prins Harry og hertuginne Meghan gjorde den 19. mai - da de giftet seg i samme kapell.

KLINTE TIL: Det ferske ekteparet delte et kyss på trappa utenfor kapellet i Windsor - til jubel fra den oppmøtte folkemengden. Foto: NTB scanpix
KLINTE TIL: Det ferske ekteparet delte et kyss på trappa utenfor kapellet i Windsor - til jubel fra den oppmøtte folkemengden. Foto: NTB scanpix Vis mer
PÅ PLASS I VOGNEN: Like etter vielsen tok brudeparet plass i den flotte vognen som skal frakte dem rundt i Windsor før dagens feiring fortsetter. Foto: NTB scanpix
PÅ PLASS I VOGNEN: Like etter vielsen tok brudeparet plass i den flotte vognen som skal frakte dem rundt i Windsor før dagens feiring fortsetter. Foto: NTB scanpix Vis mer

Uenighet om kjolen

- Prinsessen gikk for en klassisk brudekjole med tidløst snitt med v-utringning, lange ermer og langt slep. Designet hadde imidlertid noen moderne detaljer som åpen rygg og foldedetaljer i korsryggen. Bruden gikk for en relativt ukjent designer, Peter Pilotto, som er kjent for sine fargerike og mønstrete kreasjoner, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, og fortsetter:

- Og hvis man ser nøye etter er det faktisk innvevd mønster i kjolestoffet med hjerteformasjoner - et vakkert symbol på kjærligheten mellom brudeparet, forteller hun om kjolen.

Anders Johan Stavseng, også kongehusekspert i Se og Hør, mener på sin side at brudekjolen ikke utmerker seg på noen måte:

- Brudekjolen er ingenting å rope hurra for. Den var finest bakfra, med sitt lange slep. Den kan ikke måle seg med andre kongelige brudekjoler, som de hertuginne Kate, kronprinsesse Victoria og hertuginne Meghan bar, sier han kontant, og fortsetter:

- Det er også høyst uvanlig å bruke brokademønster i en bryllupskjole. Men hver sin smak, det viktigste er tross alt at bruden liker den. Og prinsesse Eugenie så strålende fornøyd ut da hun ankom St. Georges Chapel.

Falt i trappa

Under vielsen var det flere ting å bemerke seg. Flere tok blant annet til tårene da Andrea Bocelli sang italiensk opera så det runget i kapellet. Det ble også lest fra og referert til boka «The Great Gatsby» en rekke ganger, siden dette har vært ei bok de har hatt mye humor med i forholdet.

I likhet med sitt søskenbarn, prins Harry, og hans amerikanske hustru, fikk brudepiker og -svenner en stor rolle også i dette bryllupet.

Denne gangen stjal de også showet, mest på grunn av den sterke vinden. Flere slet nemlig med å holde seg oppreist da de skulle inn i kapellet.

Artikkelen fortsetter under bildene.

WOOPS: Louis de Givenchy gikk på trynet, og prins George var ikke langt unna å gjøre det samme. Heldigvis hadde de Lady Louise Mountbatten-Windsor til å holde dem på beina. Foto: NTB scanpix
WOOPS: Louis de Givenchy gikk på trynet, og prins George var ikke langt unna å gjøre det samme. Heldigvis hadde de Lady Louise Mountbatten-Windsor til å holde dem på beina. Foto: NTB scanpix Vis mer
SMÅROLLINGER: Prinsesse Charlotte og prins George stjal som vanlig showet hos fotografene. Foto: NTB Scanpix
SMÅROLLINGER: Prinsesse Charlotte og prins George stjal som vanlig showet hos fotografene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
ENDELIG GIFT: Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank på vei ned midtgangen etter vielsen. Foto: NTB scanpix
ENDELIG GIFT: Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank på vei ned midtgangen etter vielsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prinsesse Charlotte (4), Savannah Philips (7), Isla Philips (6), Mia Tindall (4), Maud Windsor (5) og Theodora Williams (6) er parets brudepiker.

Philips-jentene er døtre av Autumn og Peter Philips. Sistnevnte er søskenbarn med prins Harry og prins William. Tindall-jenta er datter av Zara og Mike Tindall, mens Maud Windsor er prinsesse Eugenies gudbarn.

STRÅLTE: Brudeparet gliste fra øre til øre på vei ut fra kapellet, fulgt av brudepikene og brudesvennene sine. Foto: NTB scanpix
STRÅLTE: Brudeparet gliste fra øre til øre på vei ut fra kapellet, fulgt av brudepikene og brudesvennene sine. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den siste på listen, Theodora Williams, er datter av popstjernen Robbie Williams og Ayda Field. Prinsesse Eugenie har flere ganger snakket om sitt nære forhold med Williams-familien, og har beskrevet Robbie som en bror.

Med hele seks brudepiker var det ikke plass til mange brudesvenner. Prins George (5) gjentok suksessen fra mai, og fikk hjelp av seksåringen Louis de Givenchy. Han er sønn av Zoe de Givenchy og Olivier de Givenchy. Sistnevnte er nevøen til den avdøde motegiganten Hubert de Givenchy.

LES OGSÅ: - Det føles ukomfortabelt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer