Strengt hemmelighold:

Nå er de gift!

Dette vet vi om det hemmelige bryllupet.

SA JA: Svenske Sofie Louise Johansson har ifølge Expressen giftet seg inn i det malaysiske kongehuset fredag. Foto: Kelantan Palace
SA JA: Svenske Sofie Louise Johansson har ifølge Expressen giftet seg inn i det malaysiske kongehuset fredag. Foto: Kelantan Palace Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden havnet svenske Sofie Louise Johansson (33) på «alles lepper» da det kom fram at den nokså ukjente kvinnen skulle gifte seg inn i det malaysiske kongehuset.

Siden den gang har svenske, så vel som norske medier omtalt det mystiske paret ved flere anledninger. Det er fra tidligere kjent at bryllupet skulle stå 19. april, men utover dette har man vært sparsommelig med detaljer. Og det er kanskje ikke så rart.

Fredag formiddag skrev Expressen at malaysisk presse ikke får omtale bryllupet - med mindre kongehuset selv ber om det. Det har ikke vært ønskelig i denne forbindelse.

Hvit brudekjole og tiara

Fredag kveld melder derimot den svenske avisa at kronprinsen av Kelantan, Tengku Muhammad Faiz Petra (45), har fått sitt ja og giftet seg med Sofie Louise Johansson.

Ifølge Expressen fant bryllupet sted på Istana Balai Besar, som er et overdådig palass i Kota Bharu, Malaysia. Johansson var iført en fotsid, hvit brudekjole med høy hals og lange ermer. Kjolen var brodert med gulltråd, og på hodet hadde 33-åringen en glitrende tiara og et langt slør.

På et bilde fra seremonien - som Expressen har publisert - bærer Johansson en brudebukett med gule blomster, mens hun holder rundt sin nye ektemann.

Samtidig har andre gjester begynt å legge ut bilder fra den store dagen på sosiale medier:

Fløy inn familien

Kronprinsen var for anledningen iført et tradisjonelt malaysisk antrekk.

Seremonisjef ved slottet i Kelantan, Mohamed Faziharudean, har tidligere uttalt under en pressekonferanse at det ville bli en intim og privat seremoni, tross 300 deltakende gjester.

Johansson har blant annet fått fløyet inn sin familie fra Sverige, i tillegg til at Sveriges ambassadør i Malaysia, Dag Juhlin-Dannfelt, er til stede for å overvære seremonien.

Et bilde av et ekstravagant langbord ble i går delt på Facebook, og ifølge Expressen kan det tilsynelatende virke som om bryllupsmiddagen skal fortæres nettopp her. Gjestene har angivelig også fått gule goodiebags, prydet med et portrett av ekteparet.

45-åringen og Johansson skal ha møtt hverandre da kronprinsen studerte i utlandet. Han har en doktorgrad i historie og skal ha studert både i England og Italia.

Jobbet som au pair

Expressen har snakket med flere som kjenner henne, og alt i alt beskrives hun som nokså normal.

- Hun var som hvilket som helst annet menneske, har en tidligere klassekamerat, som har gått på videregående med Johansson i Östergötland, uttalt om forlovelsen.

Expressen har også skrevet at hun er oppvokst i traktene rundt Linköping, og at hun på videregående gikk den såkalte «barne- og fritidsprogram»-linja. Der spesialiserer man seg på blant annet sosialarbeid med barn og ungdom.

Etter endt skolegang vendte hun nesa mot Storbritannia, der hun i England jobbet som au pair en stund. Det er ikke kjent hvor lenge hun jobbet i utlandet, men det skal ha vært der hun først møtte kronprinsen. Av ei venninne fra tida i England blir hun beskrevet som et godt menneske.

- Det er lenge siden vi har møttes, men hun er ei kjempeherlig jente. En fin og morsom person, sa ei venninne til avisa.

Tengku Muhammad Faiz Petra er bror til Sultan Muhammad V (49), som var konge i Malaysia fram til januar, da han valgte å abdisere etter bare to år på tronen.

Dette var første gang siden Malaysia ble uavhengig fra Storbritannia i 1957, at en konge har abdisert i landet. Dette skjedde etter en rykteflom, som har brakt med seg stor internasjonal oppmerksomhet.

I november i fjor tok kongen en to måneder lang permisjon av medisinske årsaker, og «forsvant» fra offentligheten.

LES OGSÅ: Dette er de største skandalene i det danske kongehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer