Meghan Markle og prins Harry giftet seg:

Nå er de endelig gift

Ga hverandre sine «ja» i Windsor lørdag ettermiddag.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig lørdag ettermiddag ble prins Harry (33) og Meghan Markle (36) rette ektefolk i en vielse St. Georges kapell på Windsor slott i London.

Det var en tydelig rørt prins Harry tok imot sin brud ved alteret.

Fredag formiddag ble det kjent at det var Harrys far, prins Charles (69), som fikk oppdraget om å lede Markle opp kirkegulvet. Dette etter at brudens egen far ble nødt til å trekke seg fra bryllupet.

- Harry virket veldig nervøs da han sto og ventet på sin brud, men var tydelig mer avslappet og komfortabel når han fikk Meghan ved sin side. Det viser hvor trygge de er sammen. Paret så virkelig ut til å nyte øyeblikkene og hverandre, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

LES ALT OM BRYLLUPET HER!

Da Meghan var fremme ved alteret, kunne man så vidt se at prins Harry hvisket noen få ord til henne.

«Du ser fantastisk ut», sa han til vakre Meghan Markle, ifølge News.com.au.

SMILTE: Prins Harry og Meghan Markle hadde tilsynelatende kun øyne for hverandre under vielsen, selv om millioner har fulgt begivenheten på tv verden over. Foto: NTB scanpix
SMILTE: Prins Harry og Meghan Markle hadde tilsynelatende kun øyne for hverandre under vielsen, selv om millioner har fulgt begivenheten på tv verden over. Foto: NTB scanpix Vis mer

Engasjert biskop

Prins Harry ga - kanskje ikke overraskende - et rungende ja på at han ville gifte seg med skuespillerkjæresten. Markle sa på sin side at hun skulle være trofast mot Harry, til jubel fra menneskene utenfor kapellet.

Det ble tidligere i dag kjent at prins Harry og hans hustru nå blir hertug og hertuginne av Sussex.

Biskop Michael Curry fra den Episkopale kirke, den anglikanske kirke i Amerika, var svært engasjert da han talte til den fullsatte kirken. Brudeparet lo godt flere ganger, og selv David Beckham ble filmet i et lattermildt humør.

SHOWMAN: Pastor Michael Curry skapte flere reaksjoner blant de oppmøtte under vielsen. - For erkekonservative briter kan han ha vært litt too much, men det gjenspeiler veldig hvem Meghan og Harry er, sier Se og Hørs ekspert Caroline Vagle. Video: AP Vis mer

- For tradisjonsbundne briter er det nok svært overraskende med en så utradisjonell biskop. Enkelte av gjestene og de kongelige ser tidvis utilpass ut, og biskopens opptreden skapte også en del latter. Brudeparet så imidlertid ut til å ta humoren og storkose seg, sier Vagle, og fortsetter:

VAKKER VIELSE: Prins Harry og Meghan Markle rørte utvilsom både bryllupsgjestene og tv-seerne under vielsen. Foto: NTB scanpix
VAKKER VIELSE: Prins Harry og Meghan Markle rørte utvilsom både bryllupsgjestene og tv-seerne under vielsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Meghan har åpenbart fått lov til å sette sitt eget preg på vielsen. Det så vi både i valg av prest og gospelkoret som opptrådte under vielsen.

FIKK SE BRUDEN: Prins Harry fjernet sløret til Meghan Markle inne i St, George's kapell. Foto: NTB scanpix
FIKK SE BRUDEN: Prins Harry fjernet sløret til Meghan Markle inne i St, George's kapell. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Tidenes raskeste kyss

Etter vielsen trådte prins Harry og Meghan Markle ut på trappene foran kapellet, som rette ektefolk - og som hertugparet av Sussex.

Harry holdt sin brud galant i hånden, og det ferske ekteparet gjorde sivilstatusen «offisiell» ved å gi hverandre et kjærlig, men kort kyss foran den oppmøtte folkemengden.

- Det var tidenes raskeste bryllupskyss. Det var over før folk fikk det med seg, sier Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, og tilføyer:

- De hadde nok gledet seg lenge og klarte vel ikke å vente!

KYSS PÅ TRAPPA: Som helt «vanlige» brudepar serverte prins Harry og Meghan Markle de oppmøtte et kyss på trappene utenfor kapellet. Foto: NTB scanpix
KYSS PÅ TRAPPA: Som helt «vanlige» brudepar serverte prins Harry og Meghan Markle de oppmøtte et kyss på trappene utenfor kapellet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Avslørte designeren

Det var knyttet enorme forvetninger til Meghan Markles valg av brudekjole.

På vei inn i St. Georges kapell på Windsor slott utenfor London fikk den store folkemengden og de mange millioner som følger bryllupet via tv-skjermen, endelig de første glimtene av 36-åringens brudekjole.

Meghans brudekjole er laget av den anerkjente britiske designeren Clare Waight Keller. Hun ble i fjor den første kvinnelige kunstneriske ansvarlige hos franske Givenchy.

- Det ser ut som en Mette-Marit-aktig kjole i sin enkelhet. Fantastisk vakkert. Stilrent og elegant, sier moteekspert Marianne Jemtegård om kjolen.

Stjernespekket vielse

Allerede et par timer før vielsen hadde bryllupsgjestene begynt å ankomme.

Ikke overraskende er det er rekke store stjerner som skal få bivåne dagens begivenheter i Windsor.

Blant kjendisgjestene som har iført seg finstasen og tatt turen til Windsor, er det britiske superparet David og Victoria Beckham.

I MARINEBLÅTT: David og Victoria Beckham ankom sammen - uten hver sin OBE-medalje på jakkeslaget. Foto: NTB scanpix
I MARINEBLÅTT: David og Victoria Beckham ankom sammen - uten hver sin OBE-medalje på jakkeslaget. Foto: NTB scanpix Vis mer

Unngikk etikette-feil

Ekteparet var også til stede da prins William og hertuginne Kate giftet seg i Westminster Abbey i London i 2011.

Den gang fikk David Beckham påpakning for å ha plassert sin Order of the British Empire på feil jakkeslag.

Siden den gang har også Victoria Beckham mottatt en Order of the British Empire fra det britiske kongehuset. Imidlertid droppet de begge å bære denne hedersbevisningen lørdag formiddag - muligens for å unngå en ny etikette-fadese.

Clooney-ryktene stemte

I forkant av bryllupet gikk det dessuten rykter om at Amal og George Clooney også var invitert i bryllupet, og det ble bekreftet da superparet dukket opp arm i arm utenfor kapellet i Windsor.

USAs ubestridte talkshow-dronning, nemlig Oprah Winfrey, er også blant bryllupsgjestene som virkelig høyner stjernefaktoren i Windsor i dag.

Også tennisstjernen Serena Williams er blant bryllupsgjestene til Meghan Markle og prins Harry. Hun var iført en blekrosa kjole, i likhet med Oprah, og ankom sammen med ektemannen Alexis Ohanian.

BRYLLUP: Flere kjendiser er invitert til bryllupet til prins Harry og Meghan Markle. Oprah Winfrey og Beckham-familien er blant flere store navn på gjestelista. Video: AP Vis mer

Skuespiller Idris Elba kom sammen med sin forlovede, Sabrina Dhowre.

Programleder og komiker James Corden ankom Windsor sammen med kona Julia Carey. I likhet med Oprah og Serena hadde hun gått for en blekrosa kjole for anledningen.

LES OGSÅ: Begge eksene til Harry dukket opp i bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer