Nå er de endelig forlovet

Prins William og Kate Middleton gifter seg til neste år.

BLIR GIFT: Prins William og hans Kate Middleton har bekreftet at de er forlovet. Nyheten ble offentliggjort tirsdag ettermiddag.  Foto: All Over Press
BLIR GIFT: Prins William og hans Kate Middleton har bekreftet at de er forlovet. Nyheten ble offentliggjort tirsdag ettermiddag. Foto: All Over Press Vis mer
Se video-bildekavalkade fra British Royal Wedding nederst i saken!

SEHER.NO: Det har de siste månedene versert en rekke spekulasjoner og rykter om at det gikk mot en snarlig forlovelse mellom britiske prins William (28) og hans kjæreste Kate Middleton (28).

Og nå har paret, som har hatt vært sammen i åtte år, endelig bekreftet at de skal gifte seg, skriver Daily Mail.

- Kongeparet og kronprinsparet synes forlovelsen var hyggelige nyheter, heter det fra det norske kongehuset.


Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland forutså tirsdagens store nyhet allerede mandag denne uken.

- Dette er den beste gaven britene kunne få i vanskelige økonomiske tider. Vi gleder oss til bryllup i London, sier en opprømt Kjell Arne Totland til Seher.no.

Det var i en pressemelding tirsdag at Clarence House kom med den gledelige nyheten de fleste briter har ventet på, og i meldingen stod det at paret hadde forlovet seg under en privat ferietur til Kenya i oktober. 

Meldingen fra det britiske slottet kom kort tid etter at Kates foreldre besøkte dronning Elizabeth i Skotland i forrige måned.

Denne invitasjonen ble sett som et tydelig tegn på at paret ville forlove seg, noe som da viste seg å stemme.

Bryllupet skal etter planen avholdes våren/sommeren 2011, og det vil være det største kongelige bryllupet i Storbritannia siden Williams foreldre, prins Charles og avdøde prinsesse Diana, giftet seg på 80-tallet.

«Prinsen av Wales er overlykkelig over å kunne fortelle at Prins William er forlovet med frøken Catherine Middleton. Bryllupet vil finne sted enten på våren eller sommeren 2011, i London. Flere detaljer om bryllupet vil bli offentliggjort senere. Prins William og frøken Middleton ble forlovet under en privat ferie i Kenya. Prins William har informert dronningen og nære familievenner. Han har også bedt om lov av frøken Middletons far. Etter bryllupet vil paret bosette seg i Nord-Wales, hvor prinsen vil fortsette sitt arbeid i the Royal Air Force,» heter det i meldingen fra Clarence House.

Talspersoner for dronning Elizabeth sier at hun er «overlykkelig» over nyheten, mens talspersoner for Storbritannias statsminister, David Cameron, sier at han er «svært glad» og ønsker paret alt det beste, skriver BBC.com. 

Også BBCs hoffreporter, Dickie Arbiter, ser frem til at Kate blir Williams kone. 

- Hun blir en skikkelig service-kone. Han må fullføre sin royale plikt, men han kommer også til å fortsette karrieren som helikopter-pilot i RAF de neste tre årene, så Kate må bli vant til å bo i nord-Wales, selv om jeg tror hun allerede er godt vant med det, sier Arbiter.

Også kongeekspert Margaret Holder, som laget tv-dokumentaren «William & Kate: A Royal Love Story», tror ekteskapet mellom de to vil bli godt, og at prinsen endelig vil kunne få den varme, koselige familien han har ønsket seg. 

- Det han finner i Middleton-familien er det han ikke hadde som barn, og det tror jeg er veldig bra for ham. Jeg tror det kommer til å bli et veldig bra og suksessfult ekteskap, og jeg tror dette vil bære monarkiet frem i det 21. århundret. Kate er veldig moderne, sier Holder. 

Prins William og Kate Middleton møttes for første gang da de begynte på kunsthistorie-studier på St. Andrews university i Skotland i 2001. Prinsen byttet senere studie og tok opp geografi.

I flere år bodde de to også sammen i et bofellesskap med venner på universitetets campus.

Middleton, som er seks måneder eldre enn William, fikk ros for å ha overtalt prinsen til å fortsette studiene sine, til tross for at han fant studielivet vanskelig de første årene.

Både William og Kate var ferdige på St. Andrews i 2005, og det var i 2004 forholdet ble avslørt, da de var på skiferie sammen i Sveits.

Middleton er eldstedatter av businessmannen Michael Middleton og tidligere flyvertinne Carole.

Hun ble oppdratt i et moderne femroms hus i Bucklebury i Berkshire, og familien, som er millionærer, driver et firma som produserer leketøy og selskaps-produkter.

En rekke britiske medier har allerede begynt å spekulere i hva Kate vil ha på seg i det kommende bryllupet, og blant mulige designere er brasilianske Daniella Issa Helayel, som designet den vakre blå kjolen Middleton hadde på seg i bryllupet til Harry Meade.


Middleton har fått spesialsydd klær de siste månedene, for at hun skal slippe å dukke opp i samme antrekk som noen andre under arrangementer. Dette har også vært et tydelig tegn på at hun har blitt akseptert av den britiske kongefamilien som Williams utvalgte.

Daniella Issa Helayel har designet flere av Middletons kjoler, og skal være en svært het kanditat til bryllupsantrekket, skriver The Mail on Sunday.

Issa, som designeren også kalles, har en rekke celebre kunder, deriblant Madonna, Jennifer Lopez og Keira Knightley.

- Kate elsker Issas look og kler antrekkene. Hun vet at hun kommer til å trenge konservative, men attraktive antrekk når de er forlovet, og har begynt å samle opp en svært lekker garderobe, sier kilder.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Den beste julegaven!


Se video-bildekavalkade fra BritishRoyalWedding.com her: