Meghan Markle og prins Harry:

Nå er bryllupsinvitasjonene sendt ut

Den store dagen nærmer seg med stormskritt.

SNART EKTEPAR: Det er knappe to måneder til prins Harry og Meghan blir mann og kone. Foto: NTB Scanpix
SNART EKTEPAR: Det er knappe to måneder til prins Harry og Meghan blir mann og kone. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I november i fjor kom den gledelige nyheten om at prins Harry (33) hadde fridd til Hollywood-stjernen Meghan Markle (36).

19. mai går årets største kongelige bryllup av stabelen, når duoen gir hverandre sine ja i St. Georges Chapel i Windsor Castle.

Det er stor nysgjerrighet rundt bryllupet, og slottet har tidligere sluppet noen få detaljer om hvordan begivenheten blir.

Nå avslører Kensington Palace at bryllupsinvitasjonene endelig er på vei i posten til de spente gjestene.

- Invitasjonene til prins Harry og Ms. Meghan Markles bryllup har blitt sendt ut i navnet til Hans Kongelige Høyhet prinsen av Wales, står det i den første av flere Twitter-meldinger torsdag.

Det er det London-baserte selskapet Bernard Westwood som har fått æren av å lage de vakre invitasjonene, en tradisjon som startet i 1985.

Videre står det i Twitter-meldingene fra det britiske kongehuset at gjestene har blitt invitert til seremonien i St. Georges kapell og til lunsjmottakelse i St. Georges Hall som skal holdes av dronning Elizabeth.

Senere samme ettermiddag er rundt 200 gjester invitert til å delta i en privat mottakelse på Frogmore House, hvor forlovelsesbildene av paret ble tatt, som vil bli holdt av prins Charles.

Ifølge en pressemelding kongehuset sendte ut sist måned, kommer selve bryllupsseremonien til å vare i omtrent én time, fra klokken 12.00 til klokken 13.00.

Det er erkebiskop Justin Welby og biskop David Donnor som skal utføre seremonien.

Parade gjennom byen

Klokken 13.00, etter vielsen, skal det nygifte paret gjennom en parade i byen som går gjennom seks gater.

Ruten går ned Castle Hill, High Street, Sheet Street, Kings Road, Albert Road og Long Walk før de til slutt ender opp tilbake ved Windstor Castle.

«De håper at denne korte turen vil gi en mulighet for flere folk til å komme sammen rundt Windsor, og nyte atmosfæren denne spesielle dagen», skrev kongehuset i pressemeldingen.

Ifølge Daily Mail forventes det at over 30 000 personer vil være ute i gatene i byen under paraden.​

Saken fortsetter under bildet.

FLOTT: Meghan Markle og prins Harry skal gifte seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her er et bilde av hvordan det ser ut inne i kapellet. Foto: NTB scanpix
FLOTT: Meghan Markle og prins Harry skal gifte seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her er et bilde av hvordan det ser ut inne i kapellet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge BBC er det kongefamilien som betaler for hele bryllupet, inkludert seremonien, musikk, dekorasjoner og selve festen.

Det er fremdeles ikke kjent hvem som skal være prins Harrys forlover, men ifølge People tror mange at valget faller på prins William slik at han kan gjengjelde æren Harry utførte for sin bror da han giftet seg med Kate Middleton i 2011.

Meghan Markle kommer til å bli britisk statsborger i etterkant av bryllupet, men en talsmann for skuespilleren har tidligere uttalt at hun vil beholde sitt amerikanske statsborgerskap gjennom prosessen.

- Det er for tidlig å si om hun vil beholde dobbel nasjonalitet, skal talsmannen ha uttalt. Ifølge CNN vil en slik prosess ta flere år.

Saken fortsetter nedenfor.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Store endringer

I fjor ble det kjent at Meghan valgte å si opp jobben i den populære TV-serien «Suits», og har sakte men sikkert begynt å tre inn i en kongelig rolle.

Kongefamilien følger nemlig en streng protokoll, som også 36-åringen nå må følge.

Ifølge Harper's Bazaar må Markle eksempelvis bli vant til å praktisere den eldre, kvinnelige hilsemåten - neiing - i diverse sammenhenger. Ved siden av å huske hvem hun skal neie for, skal skikken utføres på en helt spesiell måte, som krever at balansen er friskmeldt.

Det er også en rekke retningslinjer hun må følge når det gjelder kleskoder og hvordan hun skal te seg i offentligheten.

- Å tre inn i den kongelige verden betyr store endringer i ens liv. Plutselig er du allemannseie, og du må trå varsomt på en rekke områder. For eksempel skal du ikke uttale deg politisk. Vår egen kronprinsesse Mette-Marit sa jo selv, da hun forlovet seg med kronprinsen, at stemmeretten var noe av det hun kom til savne mest. Hun sa også at det var rart ikke å skulle ha sitt eget etternavn lenger, har Se og Hørs hoffreporter, Caroline Vagle, uttalt.

UT PÅ TUR: Prins Harry og forloveden Meghan Markle besøker et av Londons mest trendy sted sør i byen. Video: CNN Vis mer

LES OGSÅ: Meghan Markles søster angrep Harry - nå angrer hun

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer