Nå er bryllupsdatoen klar

Slottet har offentliggjort datoen for neste års store kongelige begivenhet.

BRYLLUPSDATOEN ER SATT: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist gifter seg lørdag 13.juni 2015.
 Foto: Kungahuset.se/
BRYLLUPSDATOEN ER SATT: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist gifter seg lørdag 13.juni 2015. Foto: Kungahuset.se/ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: 27. juni kom den gledelige nyheten om at prins Carl Philip og Sofia Helllqvist forlovet seg - og siden har det vært store spekulasjoner i Sverige på når og hvor vielsen skulle skje.

Det har blant annet vært spekulert i at de ville gifte seg på Öland, men i dag kom svaret:

- Vielsen mellom Prins Carl Philip og frøken Sofia Hellqvist finner sted lørdag 13. juni 2015. Paret har valgt Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm som sted for vielsen, skriver det svenske kongehuset på sine nettsider sammen med et sitat fra hovedpersonene:

- Vi ser fram imot et sommerbryllup i midten av juni, da Sverige er på sitt vakreste. Det er en stor dag for oss og vi er veldig glde, sier Carl Philip og Sofia.

FORELSKET: Paret oste av forelskelse da de møtte pressen for å offentliggjore forlovelsen 27.juni. Nå gleder alle hjerter seg til den store bryllupsdagen. Foto: Stella Pictures
FORELSKET: Paret oste av forelskelse da de møtte pressen for å offentliggjore forlovelsen 27.juni. Nå gleder alle hjerter seg til den store bryllupsdagen. Foto: Stella Pictures Vis mer

I forrige uke var prinsen gjest i det svenske talkshowet «Hellenius Hörna », hvor han avslørte at brullupsdatoen  er en dag som betyr mye for de to. Han skrøt dessuten uhemmet av sin blivende fru:

- Sofia er en fantastisk kvinne, og jeg er verdens lykkeligste. Hun er ydmyk, har føttene godt plantet på jorden, er klok, intelligent og engasjert. Hun er den fineste på jorden.

Sofia og Carl Philip hadde vært av-og-på-kjærester i fem år, før de to inngikk forlovelse i sommer. Og det var et svært forelsket par som møtte pressen på den frodige gressletten utenfor slottet i Stockholm i slutten av juni:

- Det første møtet var en herlig sommerdag. Denne dagen har jeg ventet på. Jeg har ventet på det siden den dagen vi møttes, fortalte Sofia på pressekonferansen.

- Det sa bare klikk, for å bruke et gammelt uttrykk, sa Carl Philip. Hans pappa brukte nemlig akkurat de samme ordene da han skulle beskrive hva som skjedde da han møtte sin Silvia.

LES OGSÅ: Kate trosset kvalmen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer