Prins Harry og Meghan Markle:

Nå er bryllupsdatoen avslørt

Gifter seg 19. mai neste år.

GIFTER SEG I MAI: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg 19. mai 2018. Foto: Reuters/ NTB scanpix
GIFTER SEG I MAI: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg 19. mai 2018. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Prins Harry (33) og forloveden Meghan Markle (36) gifter seg 19. mai neste år.

Det bekrefter Kensington Palace på Twitter fredag ettermiddag.

«Hans kongelige høyhet prins Henry av Wales og frøken Meghan Markle vil gifte seg 19. mai 2018» heter det i kunngjøringen.

Vielsen kommer til å finne sted i St. George's Chapel på Windsor Castle.

- Det kommer til å bli et fantastisk vårbryllup i England. Prins Harrys storebror prins William og hertuginne Kate giftet seg også på våren, 29. april 2011. Også Harrys far prins Charles giftet seg med hertuginne Camilla i april. Så man kan jo nesten si at det har blitt en tradisjon med vårbryllup i den britiske kongefamilien, sier Se og Hørs kongehusekspert, Anders Stavseng.

Saken fortsetter nedenfor.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Feirer jul med «svigers»

Kunngjøringen av bryllupsdatoen kommer få dager etter at det ble kjent at amerikanske Markle er blitt invitert til å feire jul med den britiske kongefamilien på Sandringham Castle i Norfolk.

Invitasjonen bryter med dronning Elizabeths tradisjon om å ikke invitere personer som ikke er giftet inn i kongefamilien, til julefeiringen.

- Først og fremst tror jeg at Harry og Meghan ønsker å feire jula sammen - og hun har jo sitt hjem «over there».

- Dessuten tror jeg det spiller inn at dronningen og prinsgemalen begge er blitt så gamle, at man kanskje ikke kan regne med så mange flere julefeiringer med dem begge, sa TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til Dagbladet tidligere denne uka.

Bryllup etter kongelig fødsel

​Nyheten om forlovelsen mellom prins Harry og «Suits»-skuespilleren ble annonsert den 27. november. Allerede den gang meddelte Kensington Palace at bryllup kom til å finne sted neste sommer.

Dagen etter fulgte det britiske kongehuset opp med en presisering, der det het at bryllupet vil bli lagt til mai 2018. Og nå er altså den endelige datoen satt.

Det kongelige bryllupet arrangeres dermed noen uker etter at hertuginne Kate, som venter sitt tredje barn med prins William, har termin. I oktober ble det kjent at den lille er ventet i april 2018.

Saken fortsetter nedenfor.

GIFTERMÅL NESTE: Prins Harry og Meghan Markle møtte pressen etter nyheten om at de skal gifte seg til våren. Video: AP / Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Når det gjelder stedet som er valgt for prins Harry og Meghan Markles vielse, er dette mye mer beskjedent enn det folk fikk se da hertugparet av Cambridge giftet seg våren 2011.

- Bryllupet blir altså ikke lagt til en kirke i London, slik mange nok håpet, men til Windsor slott og kapellet der. Dette betyr at bryllupet blir betydelig mindre enn William og Kates bryllup våren 2011, der jo flere tusen mennesker var på plass i Westminster Abbey. St George's Chapel rommer på sitt meste cirka 800, har Totland tidligere uttalt til Dagbladet.

LES OGSÅ: Tjener 777 kroner i minuttet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer