Prinsesse Beatrice:

Nå er babyen her!

Den britiske prinsessen har blitt mor for første gang.

BLE MAMMA: Prinsesse Beatrice fødte en datter lørdag. Foto: Benjamin Wheeler / Shutterstock editorial / NTB
BLE MAMMA: Prinsesse Beatrice fødte en datter lørdag. Foto: Benjamin Wheeler / Shutterstock editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Beatrice (33) og ektemannen Edoardo Mapelli Mozzi (37) har blitt foreldre for første gang. Det opplyser Buckingham Palace i en pressemelding, skriver Sky News.

- Hennes kongelige høyhet prinsesse Beatrice og herr Edoardo Mapelli Mozzi gleder seg over å kunngjøre at datteren deres kom trygt til verden lørdag 18. september 2021, klokken 23.42, på Chelsea og Westminster sykehus i London», står det.

Kongefamilien gleder seg

Videre opplyser pressemeldingen at babyen veier 2,8 kilo.

«Den nyfødte babyens besteforeldre og oldeforeldre har alle blitt informert og gleder seg over nyheten. Familien ønsker å takke sykehuspersonellet for deres fantastiske behandling», står det videre.

PLANLEGGER FRIERI: I et intervju med Vanity Fair avslørte Durek Verrett at han har planlagt å fri til sin kjæreste, prinsesse Märtha Louise. Vår kongehusekspert svarer på om det i framtiden er mulig at Durek blir prins av Norge. Vis mer

Avslutningsvis opplyser kongehuset at både prinsessen og babyen har det bra.

«Paret gleder seg til å introdusere datteren deres til hennes storebror Christopher Woolf».

Ektemannen, som er forretningsmann, har en fire år gammel sønn fra tidligere, og prinsessen har tidligere uttalt seg om gleden ved å ha en bonussønn.

«I år fikk jeg den store æren av å bli stemor, og det har vært bemerkelsesverdig å gå tilbake til noen av mine egne favoritthistorier ved leggetid», skrev prinsessen

De to kunne i midten av mai fortelle at de ventet sitt første barn sammen.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en dokumentar på svensk tv. Vis mer

Hemmelig bryllup

Prinsesse Beatrice er eldste datter av Prins Andrew (61) og Sarah Ferguson. Hun og Mozzi overrasket «alle» da de giftet seg i fjor sommer.

Bryllupet var nemlig ikke kunngjort på forhånd, og fant sted i all hemmelighet med kun den nærmeste familien til stede - deriblant brudens bestemor dronning Elizabeth (95) og avdøde bestefar prins Philip.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

Om lag 20 personer skal ha vært til stede i seremonien. Bruden hadde fått låne kjole av dronningen for anledningen. Vintagekjolen var designet av Norman Hartnell, og ble skreddersydd av dronning Elizabeths private designer.

FORELDRE: Prinsesse Beatrice og ektemannen Edoardo Mapelli Mozzi fikk sitt første barn sammen lørdag. Foto: Benjamin Wheeler / Pa Photos / NTB
FORELDRE: Prinsesse Beatrice og ektemannen Edoardo Mapelli Mozzi fikk sitt første barn sammen lørdag. Foto: Benjamin Wheeler / Pa Photos / NTB Vis mer

Prinsesse Beatrices ektemann har tidligere vært forlovet med den amerikanske arkitekten Dara Huang. De brøt forlovelsen etter tre år i 2018, samme år som det ble kjent at han hadde innledet et forhold til den britiske prinsessen.

LES OGSÅ: - Har flyttet hjem til foreldrene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer