Prinsesse Madeleine og Jonas Bergström:

Nå blusser utro-skandalen opp igjen

Ny podkast vekker vonde, kongelige minner til live.

UTROSKAP: Prinsesse Madeleiene og Jonas Bergström forlovet seg i august 2009, men allerede i april året etter ble forlovelsen brutt - og bryllupet avlyst. Nå får utroskapsskandalen nok en gang spalteplass i vårt naboland Sverige. Foto: NTB Scanpix
UTROSKAP: Prinsesse Madeleiene og Jonas Bergström forlovet seg i august 2009, men allerede i april året etter ble forlovelsen brutt - og bryllupet avlyst. Nå får utroskapsskandalen nok en gang spalteplass i vårt naboland Sverige. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått nesten ti år siden rojalister over hele verden ble rystet over en utroskapsskandale som snudde det svenske kongehuset på hodet. De fleste husker nok sjokknyheten om at prinsesse Madeleine (37) av Sverige og kjæresten Jonas Bergström (40) brøt forlovelsen i april 2010.

Etter at det svenske ukebladet Svensk Damtidning for noen dager siden lanserte en ny podkast der første episode er viet til kongehus-dramaet som utspant seg i Sverige i 2010, har den famøse skandalen blitt vekket til live nok en gang.

Eksparet hadde rukket å være forlovet i knappe åtte måneder da det svenske kongehuset sendte ut sjokkmeldingen 24. april 2010 om at prinsessen og kjæresten gjennom åtte år hadde bestemt seg for å gå hver til sitt.

SKANDALE: Prinsesse Madeleine og Jonas Bergström stod for en kongelig skandale av dimensjoner i 2010. Foto: NTB Scanpix
SKANDALE: Prinsesse Madeleine og Jonas Bergström stod for en kongelig skandale av dimensjoner i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forlovelsen ble brutt, og bruddet var et faktum.

Bruddet ristet massivt i grunnvollene til det svenske kongehuset - mest av alt fordi norske Se og Hør få dager i forveien hadde avslørt at Bergström hadde hatt en affære med norske Tora Uppstrøm Berg i 2009 - mens han var sammen med prinsessen.

Uppstrøm Berg sto frem på førstesiden og fortalte historien om sin svært intime natt med prinsessens daværende forlovede på et hotell i Åre i Sverige.

- Visste det i månedsvis

Nå har den mye omtalte utroskapsskandalen nok en gang blusset opp, gjennom Svensk Damtidnings podkast «Svensk Dam Doku». I podkasten kommer det frem at prinsesse Madeleine angivelig skal ha visst om forlovedens eskapader i flere måneder før bruddet ble offentliggjort i aprildagene 2010.

Allerede i 2009 skal Bergström ha fortalt til prinsesse Madeleine at han hadde blitt oppringt av en norsk journalist, som sa at han satt på informasjon om at han hadde vært utro, ifølge podkasten.

STOLT: Prinsesse Madeleine viste stolt frem forlovelsesringen da hun og Bergström annonserte forlovelsen i august 2009. Foto: NTB Scanpix
STOLT: Prinsesse Madeleine viste stolt frem forlovelsesringen da hun og Bergström annonserte forlovelsen i august 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Samme kveld som han fikk telefonen fra Se og Hørs journalist, skal han ha valgt å fortelle prinsessen om anklagene om et sidesprang. Han nektet for at han hadde vært utro overfor en rasende prinsesse Madeleine, kommer det frem videre.

Da Tora Uppstrøm Berg sto frem i Se og Hør i april 2010, skal imidlertid prinsesse Madeleine ha fått nok - noe som ble spikeren i kista for forholdet.

- En ting er at hun vet at hun har blitt bedratt. Men at hele Sverige vet det. Det ble bare for mye. Hun måtte reagere, sier podkastens programleder Johanna Lejon i episoden.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Rømte landet

Forholdet mellom Bergström og prinsessen skal på dette tidspunktet ha vært kjølig, og pressen i Sverige skal også ha begynt å få nyss i at alt ikke var rosenrødt mellom dem - særlig etter at de ikke hadde vist seg offentlig sammen siden desember 2009.

Samme dag som det ble kjent at forlovelsen hadde blitt brutt, rømte prinsesse Madeleine fra Sverige i retning New York. Pressemeldingen fra det svenske kongehuset kom mens prinsessen var i lufta.

Paret hadde da vært sammen siden 2002. De flyttet sammen kort tid etterpå, og av podkasten kommer det frem at Bergström skal ha vært svært godt likt av den svenske kongefamilien.

SLUTT: Forholdet mellom prinsesse Madeleine og Bergström tok slutt etter en utroskapsskandale av dimensjoner. Foto: NTB Scanpix
SLUTT: Forholdet mellom prinsesse Madeleine og Bergström tok slutt etter en utroskapsskandale av dimensjoner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bergström var på guttetur på skistedet Åre i Sverige i 2009 da han var utro - en tur som altså fikk avgjørende betydning for forholdet. Under turen skal han ha benyttet det falske navnet «Jacob Bernström», og han bodde på hotell Tott. Flere vitner skal ha sett ham ta med seg en kvinne hjem fra et utested svært sent om natten.

11. august samme år møtte prinsesse Madeleine og kjæresten Jonas Bergström pressen på Solliden slott på Öland - hvor de til alles store glede annonserte sin forlovelse.

Bergström fridde spontant på en romantisk ferietur til Capri tidligere på sommeren. Bryllupsplanleggingen startet. Men det skulle aldri bli noe bryllup - og en sliten prinsesse Madeleine tilbrakte mye tid i New York etter bruddet, hvor hun var sykmeldt fra alle sine kongelige plikter og pleiet sårene etter å ha blitt bedratt.

Det var imidlertid også her hennes neste kjærlighet skulle dukke opp.

Fant lykken på ny

I januar 2011 - under ett år etter sjokkbruddet - ble det nemlig kjent at prinsessen hadde funnet lykken med den amerikanske businessmannen Chris O'Neill (45). I oktober 2012 kom nyheten om at de hadde forlovet seg.

Siden den gang har det gått slag i slag for prinsesse Madeleine og Chris O'Neill - og prinsessen fikk omsider sitt etterlengtede eventyrbryllup. Paret giftet seg i et storslått sommerbryllup i Slottskyrkan i Stockholm i juni 2013.

I februar 2014 kom parets førstefødte, datteren Leonore (5) til verden, og i juni året etter så sønnen Nicolas (4) dagens lys. 9. mars 2018 ble de også foreldre til prinsesse Adrienne (1).

I dag bor familien i Florida i USA, hvor de har hatt tilholdssted siden 2018.

Det er ingen tvil om at prinsesse Madeleine har gjort gode miner til slett spill etter utroskapsskandalen med Jonas Bergström. Også han har gått videre etter de vonde årene.

Han giftet seg med Stephanie av Klercker sommeren 2013, og paret har to barn sammen.

LES OGSÅ: Kjøpte luksusbolig til 22 millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer