TIL NORD-NORGE: Krponprins Haakon besøker neste år kunst- og kulturfestivalen Barents spetakkel. Mette-Marit blir imidlertid ikke med nordover. Foto: All Over Press
TIL NORD-NORGE: Krponprins Haakon besøker neste år kunst- og kulturfestivalen Barents spetakkel. Mette-Marit blir imidlertid ikke med nordover. Foto: All Over PressVis mer

Nå blir det spetakkel...

Kronprins Haakon drar alene til Nord-Norge.

SEOGHØR.NO: Kronprins Haakon besøker neste år den internasjonale kunst- og kuturfestivalen Barents Spetakkel i Kirkenes, skriver Finnmarken.

- Dette året er det også 20 år siden Barentssamarbeidet ble etablert. Pikene på Broen finner det spesielt hyggelig at HKH Kronprinsen deltar i markeringen av vår grenseoverskridende festival akkurat i jubileumsåret. Vi gleder oss til kronprinsbesøket og selv om kuldegradene kommer til å ligge langt under frysepunktet, lover vi hete pulserende og utfordrende kunstopplevelser som sprer varme og glede, skriver Lene Ødegård Olsen i Pikene på broen i en pressemelding.

- Pikene på Broen synes det er flott at HKH Kronprins Haakon ønsker å gjeste Barents Spektakel kun to år etter at HM Dronning Sonja åpnet Barents Spektakel i 2011. Juni 2013 feires 20-årsmarkeringen av Barentssamarbeidet med ministermøte i Kirkenes. Pikene på Broen er glade for at HKH Kronprinsen viser interesse for Barents Spektakel spesielt, men også for Barentsområdet generelt, og håper at HKH Kronprins Haakons besøk til festivalen vil være med å sette fokus på det grenseoverskridende samarbeidet i Barentsregionen, skriver Ødegård Olsen videre.

HER KAN DU SE DENNE UKENS SEOGHØR.NO WEEKEND-TV

Kronprins Haakon skal neste uke fungere som kronprinsregent, ettersom kong Harald er opptatt med private gjøremål. Han vikarerer da for sin far, og skal blant annet markere Riksatikvarens 100-årsjubileum i Operaen og lede det ukentlige Statsråd på Slottet fredag. Slottet ønsker ikke å opplyse hva Kongen skal foreta seg denne uken.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Haakon ble gjenfødt