Prinsesse Madeleine:

Én ting er spesielt her

Prinsesse Madeleine og familien er tilbake i Sverige - og gjør en spesiell debut.

UVANLIG: Prinsesse Madeleine og familien er tilbake i Sverige, og viser seg fra en sjelden side i forbindelse med en svensk tradisjon. Video: Swedish Press Agency Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For få uker siden mottok det svenske folket gladnyheten om at prinsesse Madeleine (39) tar med seg familien fra Florida i USA for å feire julen med kongefamilien i Sverige.

Og nå er prinsessen på svensk jord. Det ble avslørt mandag formiddag, da Madde, Chris O'Neill (47) og deres tre barn prinsesse Leonore (7), prins Nicolas (6) og prinsesse Adrienne (3) var til stede på Stockholms slott.

- Tradisjonen tro får slottet i Stockholm levert sine juletrær fra Skogshögskolen, og representanter fra kongefamilien tar dem alltid høytidelig imot, forteller Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

I år fikk den hjemkomne prinsesse Madeleine denne jobben, men det er imidlertid ikke 39-åringen som får mest oppmerksomhet i den forbindelse.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Første gang

- For aller første gang fikk også barna hennes delta på denne tradisjonen som har pågått helt siden bestefar kong Carl Gustaf var liten, forklarer Vagle, og legger til:

- Som vi ser på bildene har studentene med små trær også, som er tiltenkt alle kongeparets åtte barnebarn.

TRADISJON: Prinsessens ektemann og barn fikk være med på den svenske tradisjonen. Foto: Pelle T. Nilsson/ SPA, Swedish Press Agency
TRADISJON: Prinsessens ektemann og barn fikk være med på den svenske tradisjonen. Foto: Pelle T. Nilsson/ SPA, Swedish Press Agency Vis mer
HYGGELIG GJENSYN: Det var nok mange som gledet seg over at prinsessefamilien tok imot juletrærne. Foto: Pelle T. Nilsson/ SPA, Swedish Press Agency
HYGGELIG GJENSYN: Det var nok mange som gledet seg over at prinsessefamilien tok imot juletrærne. Foto: Pelle T. Nilsson/ SPA, Swedish Press Agency Vis mer

Tidligere år er det typisk kronprinsesse Victoria (44), prins Daniel (48) og deres barn, prinsesse Estelle (9) og prins Oscar (5), som har pleid å ta imot juletrærne på slottet i Stockholm.

Da prinsesse Estelle var til stede under tradisjonen i 2014, fikk også hun en egen, liten julegran fra studentene på Skogshögskolen.

Også prins Carl Philip (42) og prinsesse Sofia (37) har tatt imot trærne tidligere, både med og uten egne barn til stede.

- Spesielt hyggelig gjensyn

Ifølge kongehuseksperten er det svært sjelden vi ser prinsesse Madeleine representere, og enda sjeldnere resten av familien hennes.

- Dette var derfor et spesielt hyggelig gjensyn, og en ekstra staselig julehilsen til det svenske folk, mener hun.

Sist prinsesse Madeleines barn viste seg på Stockholms slott var for fire år siden, da kronprinsesse Victoria fylte 40. Dette skal imidlertid være første gang de tar imot juletrærne.

  • Se video øverst i saken!

At Madeleine og familien skulle komme til Sverige under julehøytiden ble som nevnt bekreftet i begynnelsen av denne måneden.

- Kongefamilien feirer julehøytiden privat. Men prinsesse Madeleine og familien har tenkt å komme hjem og feire jul med familien, og hun gleder seg veldig, sa hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren da gladnyheten ble offentliggjort.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på nylig. Video: Expressen TV Vis mer

Uteblir

Nylig ble det imidlertid kjent at prinsessen misser en annen kongelig tradisjon, nemlig programmet «Året med kungafamiljen».

- Når det gjelder SVTs kongeprogram er dette også påvirket av pandemien, og prinsesse Madeleine og familien lever og bor i USA. De offisielle oppdragene har derfor naturligvis vært færre, sa informasjonssjef Margareta Thorgren til Hänt, og fortsatte:

- Det er kongefamiliens offisielle oppdrag som SVT først og fremst viser.

LES OGSÅ: Kongelig drama: Madde fikk viljen sin

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer