Prins Julians dåp:

Én detalj er spesiell

- Sjarmerer virkelig, mener kongehuseksperten.

FAMILIE PÅ FEM: Den kongelige familien samlet seg for å forevige dåpsdagen til lille prins Julian. Foto: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna
FAMILIE PÅ FEM: Den kongelige familien samlet seg for å forevige dåpsdagen til lille prins Julian. Foto: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige helg ble det storstilt, kongelig feiring i Stockholm da lille prins Julian Herbert Folke ble døpt i Drottningholms slottskyrka.

Det var nok flere kongehusfans som fulgte ivrig med da prinsesse Sofia (36) og prins Carl Philips (42) yngste barn ble døpt i et 115 år gammelt dåpsantrekk. Dåpsantrekket den lille prinsen hadde på seg ble for første gang brukt av kong Carl Gustafs far, prins Gustaf Adolf, i 1906.

Prinseparet ble foreldre for tredje gang i mars, og gutten ble i helgen døpt i kildevann fra Öland, en tradisjon kong Carl Gustaf (75) startet da hans egne barn ble døpt.

FYLLER ÅR: Prins Alexander av Sverige, sønn av prins Carl Phillip og prinsesse Sofia, fyller fem år 19. april 2021. Video: Small Media Vis mer

Ifølge den svenske avisen Aftonbladet inviterte kongeparet til samling etter dåpen på Drottningholms slott, der de inviterte gjestene fikk hilse på lørdagens hovedperson.

Samme dagen samlet også selskapet seg for å ta noen majestetiske familiebilder til ære for den store dagen. Et av bildene viser prinseparet som sitter sammen på en sofa i et utsmykket rom.

Lille prins Julian sitter trygt på morens fang, og hans to brødre sitter på hver sin side av prinseparet.

FLOTT BILDE: Prinsesse Sofia, prins Carl Philip og de tre sønnene poserte for fotografen. Foto: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna
FLOTT BILDE: Prinsesse Sofia, prins Carl Philip og de tre sønnene poserte for fotografen. Foto: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna Vis mer

- Sjarmtroll

Til stede i dåpen var blant andre kong Carl Gustaf og dronning Silvia, kronprinsesse Vicoria og prins Daniel, prinsesse Estelle, prins Oscar, prins Alexander, prins Gabriel, prinsesse Madeleine, Christopher O'Neill og deres tre barn. Prinsesse Sofias foreldre og prins Julians faddere var også på plass.

MED FADDERE: Fadderne Jacob Högfeldt, Frida Vesterberg, Patrick Sommerlath, Stina og Johan Andersson sammen med prinsefamilien. Foto: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna
MED FADDERE: Fadderne Jacob Högfeldt, Frida Vesterberg, Patrick Sommerlath, Stina og Johan Andersson sammen med prinsefamilien. Foto: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller til Se og Hør at prins Julian er litt eldre enn de fleste kongelige dåpsbarna, og at han derfor fremstår mer våken og til stede enn det som er vanlig på de kongelige dåpsbildene.

- Prins Julian sjarmerer virkelig med sitt store smil og våkne blikk på de offisielle dåpsbildene. Han er jo en del eldre enn kongelige dåpsbarn vanligvis er, noe som gjør at han er langt mer med på leken enn de pleier å være, mener kongehuseksperten.

Mens prins Julian har rukket å bli fire og en halv måned, var prins Louis (3) - yngstesønnen til hertuginne Kate og prins William - rundt to og en halv måned da han ble døpt. Sønnen til hertuginne Meghan og prins Harry, Archie (2), var på sin side knappe to måneder i sin dåp.

På de flotte dåpsbildene er det for øvrig ikke bare det ferske dåpsbarnet Julian som stjeler rampelyset. Hans to brødre sjarmerer også på de offisielle bildene.

- Han er dog ikke det eneste sjarmtrollet i familien. Hans to eldre brødre er også usedvanlige søte, og jeg tipper denne brødretrioen kommer til å smelte mange hjerter i årenes løp!, fortsetter Vagle.

BESTEFORELDRE: I dåpen var selvsagt dåpsbarnets besteforeldre på plass for å feire den lille prinsen. Foto: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna
BESTEFORELDRE: I dåpen var selvsagt dåpsbarnets besteforeldre på plass for å feire den lille prinsen. Foto: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna Vis mer

«Mystisk» mann

Til tross for at den kongelige familien er svært kjente fjes for den svenske befolkningen, dukket det også opp en herremann på kirketrappen som ikke har vært å se i kongelige sammenhenger tidligere.

EMOSJONELL: Kronprinsesse Mette Marit var tydelig rørt under konfirmasjonen til prins Sverre Magnus. Video: NRK Vis mer

Da hele familien samlet seg for å ta et dåpsbilde etter begivenheten, dukket det nemlig opp et hittil ukjent fjes ved siden av Chris O'Neill.

Svensk Damtidning skrev at flere har bitt seg merke i denne «mystiske» detaljen, og kom samtidig med svaret på hvem den ukjente mannen er.

Det er nemlig kjæresten til prinsesse Sofias søster Lina Hellqvist som har gjort sin entré i kongelig selskap. Hennes utkårede heter Mattias Wikström (47).

- Pandemien gjorde at gjestelisten til den kongelige barnedåpen var begrenset. Likevel dukket det opp en for de fleste helt ukjent mann. Han var likevel ikke så ukjent for prinsesse Sofia og hennes familie. Det er nemlig den nye kjæresten til prinsessens søster, Lina. Hun ble skilt i 2018, men har åpenbart funnet lykken igjen, sa kongehusekspert Caroline Vagle til Se og Hør, og la til:

- Dette var den nye kjærestens første opptreden i kongelig sammenheng, men garantert ikke hans første møte med Sofia og hennes fire prinser.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en ny dokumentar på svensk tv. Vis mer

LES OGSÅ: Avslører «hemmelige» samtaler etter fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer