Prins Rahim Aga Khan:

«Mystisk» prins kjøpte hus i Norge

Prins Rahim Aga Khan gikk til innkjøp av et hus på Unstad i Vestvågøy i fjor. Nå har han fått tillatelse til å renovere, melder NRK.

KJØPTE ENEBOLIG I LOFOTEN: Prins Rahim Aga Khan kjøpte i fjor en enebolig på Unstad i Lofoten. Nå har han fått godkjent planene sine for renoveringen av eneboligen. Her avbildet med kona prinsesse Salwa Aga Khan i 2013. Foto: AKDN / Gary Otte
KJØPTE ENEBOLIG I LOFOTEN: Prins Rahim Aga Khan kjøpte i fjor en enebolig på Unstad i Lofoten. Nå har han fått godkjent planene sine for renoveringen av eneboligen. Her avbildet med kona prinsesse Salwa Aga Khan i 2013. Foto: AKDN / Gary Otte Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor kom nyheten om at den sveitsiskfødte prins Rahim Aga Khan (48), hadde kjøpt seg en enebolig fra 1924 på Unstad i Vestvågøy. Det meldte Lofotposten den gang.

Ifølge NRK ble boligen solgt for 4,8 millioner som var nesten tre millioner kroner over takst, da prisantydningen opprinnelig lå på 1,9 millioner kroner.

Det var altså eldstesønnen til prins Karim Aga Khan IV (83) og hans ekskone, prinsesse Salimah Aga Khan, som kapret seg boligen på surfeparadiset Unstad som for øvrig bare har 19 innbyggere.

BLIR LURT: 12 jenter er sikre på at de dater prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

Synes det er stas

Nå, ett år senere, melder NRK at prinsen har fått tillatelse til å renovere eneboligen av Vestvågøy kommune.

Overfor Se og Hør forteller ordfører Remi Solberg i Vestvågøy kommune, at kommunen har behandlet prinsens søknad som alle andre søknader, og påpeker at han ikke har fått noen særbehandling.

HUSET: Her er et bilde av eneboligen til prins Rahim Aga Khan på Unstad. Foto: Skjermdump fra Google Maps
HUSET: Her er et bilde av eneboligen til prins Rahim Aga Khan på Unstad. Foto: Skjermdump fra Google Maps Vis mer

Han legger imidlertid ikke skjul på at det er stas at prinsen har kjøpt seg bolig på Unstad.

- Det er jo som du sier - det er ikke så mange prinser som kjøper hus i kommunen, sier Solberg til Se og Hør.

Solberg påpeker at han forstår godt prinsens valg om å kjøpe seg bolig på nettopp Unstad.

- Unstad har de senere åra hatt en oppsving, mye grunnet at det har blitt et populært sted å surfe. Også er det jo et av de vakreste stedene i Norge med et særegent landskap og naturkvalitet. Han har god smak, så jeg forstår godt at han har lagt sin elsk på Unstad og Lofoten, sier Solberg til Se og Hør.

PLANEN: Skissetegningen viser hvordan prinsen ønsker å bygge om huset han gikk til innkjøp av på Unstad i fjor. Foto: Hallstein AS/Vestvågøy kommune
PLANEN: Skissetegningen viser hvordan prinsen ønsker å bygge om huset han gikk til innkjøp av på Unstad i fjor. Foto: Hallstein AS/Vestvågøy kommune Vis mer

- Absolutt velkommen

Om det kommer til å bli mye oppstyr og oppmerksomhet rundt prinsen den dagen han ankommer Unstad, svarer ordføreren:

- Nei, altså det tror jeg ikke. Det er ikke noe grunn for det. Folk i Lofoten og Unstad er gjestfrie og rause folk som vil ta det med stor fatning. Selv om det selvfølgelig er stas, forteller han, og fortsetter:

- Det er et inntrykk som jeg i alle fall har av Unstad-folket og de som bor her. Jeg har fått tilbakemeldinger på at han er absolutt velkommen.

- Har du møtt prinsen enda?

- Nei, det har jeg ikke. Jeg har vært i kontakt gjennom noen andre, men ikke med ham personlig.

UNSTAD: Det er altså her prins Rahim Aga Khan kjøpte seg en enebolig i fjor som han nå skal renovere. Foto: NTB Scanpix
UNSTAD: Det er altså her prins Rahim Aga Khan kjøpte seg en enebolig i fjor som han nå skal renovere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Som nevnt er prins Rahim Aga Khan prins Karim Aga Khans IV eldstesønn. Prinsens far er imam og sjiamuslimsk leder for den religiøse gruppen kalt Nizari Ismailism, som har 10- 15 millioner estimerte tilhørere.

Overfor NRK i fjor forklarte professor i historie ved UiB, Knut Vikør, at Khans prinsetittel imidlertid ikke er tilknyttet noe kongehus, men en aristokratisk tittel.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Det vil si at det ikke er snakk om en prins i den forstand at han tilhører et kongehus.

- Vi kan kalle det en rikdomsfamilie med en humanitær profil, som har sin bakgrunn i India, uttalte han.

Ifølge NRK var lederne under det britiske styret i India en del av det lokale aristokratiet, og det var altså der tittelen prins oppsto.

Giftet seg med stjernemodell

Prins Rahim Aga Khan har studert ved det prestisjefylte Brown universitetet i USA samt ved Navarra Business School i Barcelona i Spania.

Han er i dag involvert i farens forretninger i selskapet Aga Khan development Network.

Det var 26. april 2013 at det ble kjent at prinsen hadde forlovet seg med den daværende amerikanske modellen Kendra Spears, som nå går under navnet og tittelen prinsesse Salwa Aga Khan (31).

PÅ CATWALKEN: Her er daværende Kendra Spears avbildet i 2013 på catwalken for Louis Vuitton. Foto: NTB Scanpix
PÅ CATWALKEN: Her er daværende Kendra Spears avbildet i 2013 på catwalken for Louis Vuitton. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsens kone har gått på catwalken for noen av verdens største designere som Louis Vuitton, Diane von Furstenberg og Calvin Klein.

Paret giftet seg 31. august samme år i en privat seremoni på Bellerive Castle ved bredden av Genfersjøen i Sveits.

To år senere kunngjorde paret at deres første barn hadde kommet til verden, prins Irfan (5). Deres andre sønn prins Sinan (3), kom til verden i begynnelsen av januar i 2017 i London.

LES OGSÅ: Dette heter stjernene egentlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer