Dronning Elizabeth og prins Philip:

Mystisk detalj vekker oppsikt

Flere klør seg i hodet over det nye bildet av dronning Elizabeth og prins Philip.

BURSDAGSPRINS: I dag fyller prins Philip hele 99 år, noe det britiske kongehuset blant annet feirer med å dele et nytt bilde av han og kona, dronning Elizabeth (94). Nå vekker imidlertid en helt spesiell detalj ved bildet oppsikt i sosiale medier. Foto: Steve Parsons/ PA Wire/ NTB Scanpix
BURSDAGSPRINS: I dag fyller prins Philip hele 99 år, noe det britiske kongehuset blant annet feirer med å dele et nytt bilde av han og kona, dronning Elizabeth (94). Nå vekker imidlertid en helt spesiell detalj ved bildet oppsikt i sosiale medier. Foto: Steve Parsons/ PA Wire/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I dag 10. juni fyller dronning Elizabeths (94) ektemann prins Philip imponerende 99 år. Det er ingen tvil om at prinsen er «still going strong» til tross for sin høye alder, og han jobbet fullt som kongelig frem til han trakk seg tilbake våren 2017.

I anledning prinsens fødselsdag delte det britiske kongehuset et nytt bilde av dronning Elizabeth og den ferske 99-åringen. Bildet er tatt utenfor Windsor Castle i forrige uke, der dronningen og ektemannen de siste månedene har levd en rolig og isolert tilværelse på grunn av coronaviruset. Dette er for øvrig første gang prinsen er blitt avbildet siden desember i fjor.

Det nye bildet viser ekteparet stående i gresset utenfor slottet i solskinnet. I ettertid har imidlertid en rekke kongelige fans bitt seg merke i en helt spesiell detalj på bildet. Flere tar nemlig til orde for at den 94 år gamle monarkens hender har blitt photoshoppet.

- Trenger dere hjelp?

Det er særlig detaljene rundt dronningens hender som har ført til spekulasjonene om at bildet er redigert. Der kan man nemlig se noen svarte, tynne streker - noe flere mener tyder på at det har vært en runde i bilderedigeringsprogrammet Photoshop.

- Sterkt Photoshop-arbeid fra prins Philip og dronningen, skriver en bruker på Twitter.

GLIPP: Kardashian-klanen får ofte mye oppmerksomhet for bildene de legger ut på sosiale medier, men detaljen på Kourtney Kardashians siste Instagram-bilde fikk virkelig folk til å sperre øynene opp. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Video: Emilie Rydning Vis mer

- Er dette det offisielle bildet? Jeg har sett mer overbevisende bruk av green screen i Phantom Menace (en av «Star Wars»-filmene, journ. anm.), spør en annen, før en tredje følger opp:

- Trenger dere hjelp med Photoshop, folkens?

- Bruken av Photoshop på dette bildet er forferdelig, det er ikke morsomt, det er dronningen det er snakk om. De kunne ha fått noen til å gjøre en bedre jobb enn dette, skriver en fjerde Twitter-bruker.

REDIGERT?: I sosiale medier mener flere at dronningens hender er redigert. Foto: NTB Scanpix / Steve Parsons/PA Wire/Pool
REDIGERT?: I sosiale medier mener flere at dronningens hender er redigert. Foto: NTB Scanpix / Steve Parsons/PA Wire/Pool Vis mer

Til tross for de heftige spekulasjonene i sosiale medier, har ikke det britiske konghuset selv kommentert ryktene. Bilderedigering eller ei - mange rojale fans ble nok overrasket da Buckingham Palace delte bildet i anledning prins Philips 99-årsdag 10. juni.

Det er nemlig ikke hverdagskost at dronning Elizabeth og ektemannen blir fotografert sammen. Det har skjedd ytterst få ganger siden prins Philip trakk seg tilbake fra det kongelige livet da han pensjonerte seg i 2017.

Siden den gang har han knapt vist seg offentlig. Sist gang var da han ble avbildet da han forlot sykehuset King Edward VII's Hospital i London 24. desember i fjor. 99-åringen tilbrakte da fire netter på sykehuset med «underliggende sykdom».

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rolig feiring

Det blir etter alt å dømme en rolig bursdagsfeiring på den 99 år gamle prinsen. Dagen vil bli tilbrakt på Windsor Castle, der han blant annet har spist lunsj med dronningen. Her har han og dronning Elizabeth hatt tilhold siden coronaviruset brøt ut i mars.

En stor feiring med venner og familie lar seg naturligvis ikke gjennomføre, og ifølge HELLO Magazine vil kongefamilien dermed benytte seg av digitale løsninger for å gratulere 99-åringen med dagen.

En kilde sier til magasinet at prins Harry (35), hertuginne Meghan (38) og deres sønn Archie (1) angivelig skal ringe prins Philip i løpet av dagen. Kongefamilien skal også ha benyttet seg av videokonferanse og telefon da dronningen fylte 94 år i april.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fyller 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

LES OGSÅ: - De er i krig med naboene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer