Prinsesse Isabella:

Mystisk detalj oppklart

Den danske prinsessen overrasket med smykke.

BAR EN B: Da dronning Margrethe fylte år, var hele familien med på slottsbalkongen for å hylle henne. I den andledning bar prinsesse Isabella (t.v) et helt spesielt smykke rundt halsen. Her ser vi henne for øvrig med lillesøster prinsesse prinsesse Josephine. Foto: Shutterstock / NTB
BAR EN B: Da dronning Margrethe fylte år, var hele familien med på slottsbalkongen for å hylle henne. I den andledning bar prinsesse Isabella (t.v) et helt spesielt smykke rundt halsen. Her ser vi henne for øvrig med lillesøster prinsesse prinsesse Josephine. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Da dronning Margrethe fylte 83 år 16. april i år, stilte hele familien overraskende opp i samlet tropp på slottsbalkongen for å hylle henne.

Begge sønnene, kronprins Frederik (54) og prins Joachim (53), deres koner kronprinsesse Mary (51) og prinsesse Marie (47), samt alle dronningens åtte barnebarn.

En av de som har skapt overskrifter etter den sjarmerende seansen på balkongen, er Mary og Frederiks eldste datter, prinsesse Isabella (16).

Prinsessen, som selv hadde bursdag få dager etter farmoren, stjal virkelig showet med gjenbruk fra mor og tonnevis med sjarm.

Smykket seg med bokstav

Den nybakte 16-åringen bar dessuten et helt spesielt smykke rundt halsen med bokstaven «B» som anheng.

Vanligvis når noen bærer bokstaver rundt halsen, er det jo ofte egen forbokstav., eventuelt bokstaven til noen som står en nær.

Isabellas mest åpenbare forbokstav er jo «I», men det viser seg at det likevel er sin egen bokstav hun bærer rundt halsen. Hun kalles nemlig ikke Isabella i dagligtale. Familien kaller henne Bella!

Ifølge Store norske leksikon er Bella en vanlig forkortelse for Isabella. Dessuten er det et italiensk kvinnenavn, som stammer fra adjektivet bella som betyr vakker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer