Elizabeth II er død:

- Mye smerte

Kongehusekspert håper bestemorens død vil avslutte striden mellom prins Harry og prins William.

KJØLIG: Forholdet mellom de kongelige brødrene har de siste årene vært nærmest ikke-eksisterende. Foto: Dominic Lipinski / AFP / NTB
KJØLIG: Forholdet mellom de kongelige brødrene har de siste årene vært nærmest ikke-eksisterende. Foto: Dominic Lipinski / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag døde Storbritannias lengstlevende monark, Elizabeth II. Hun ble 96 år gammel. Hennes siste år var preget av flere familieskandaler.

Prins Andrews nære forhold og koblinger til avdøde Jeffrey Epstein er et langt, tornete kapittel for seg selv.

Men også prins Harrys ekteskap med hertuginne Meghan har slått sprekker i den britiske kongefamilien.

Kjølig forhold

Ekteparet trakk seg fra sine kongelige plikter i starten av 2020, og i fjor sendte de sjokkbølger over Storbritannia og resten av verden da de stilte opp i et omfattende intervju med Oprah Winfrey, som mange vil betegne som en drittpakke mot kongehuset.

Uttalelsene bidro ikke til at prins Harrys forhold til familien ble nærere, tvert imot. Og prins Harry og storebror prins William har tilsynelatende satt opp en høy mur mellom seg, og er ikke på talefot.

Kongelige fans fikk imidlertid håp om en forsoning da de to brødrene ble gjenforent da deres bestefar, prins Philip, døde i april i fjor. Da hadde de ikke møttes på 15 måneder. Brødrene skal ha fått muligheten til å snakke sammen, og planlegge sin neste gjenforening - avdukingen av prinsesse Diana-statuen to måneder senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer