Märthas video vekker oppsikt

Prinsesse Märtha og engleskolemakkeren tuller med forestillingene rundt meditasjon.

RADARPAR: Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng har hatt stor sukess med engleskolen. 

 Foto: Se og Hør
RADARPAR: Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng har hatt stor sukess med engleskolen. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Prinsesse Märtha og Elisabeth Nordeng har stor suksess med skolen Astarte Inspiration, bedre kjent som Engleskolen. Skolen åpnet dørene i Oslo høsten 2007.
 
Siden starten har bedriften tilbudt både treårig utdannelse og ulike typer helgekurs og workshops. Duoen har også solgt alternative bøker over hele verden - og nå også meditasjons-cd'er.

Cd'en "Meditations - The Spiritual Password" kan bli din dersom du liker de to damenes siste påfunn. På facebook-siden sin har de publisert en video, som later til å være et aldri så lite oppgjør med fordommene de har møtt på sin vei. Vel å merke med en god posjon humor!

Elisabeth setter seg med hendene ut og lager lyder, nettopp slik mange forestiller seg at meditasjon foregår. Prinsessen dulter henne så i skulderen, og ber henne skjerpe seg.

Og mange personer har allerede delt videoen videre på sosiale medier og uttrykt at de liker prinsessens påfunn.

Se det morsomme innslaget her!

FORNØYD TRIO: Märtha og  Elisabeth har også hatt sukess med egen smykkekolleksjon sammen med Celine Engelstad. Her er de tre sammen på kjøpesenterturne. Foto: Andreas Fadum
FORNØYD TRIO: Märtha og Elisabeth har også hatt sukess med egen smykkekolleksjon sammen med Celine Engelstad. Her er de tre sammen på kjøpesenterturne. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Meditasjon er samlebetegnelse for systematisk anvendte psykiske og kroppslige øvelser, som har til hensikt å øve opp og senere vedlikeholde evnen til å raskt oppnå en bestemt sinnstilstand.

Typiske mål er avslapning, løsrivelse fra ukontrollert tankevirksomhet og dermed økt konsentrasjonsevne, større innsikt og forståelse av verden, en tankemessig og/eller følelsesmessig pause fra hverdagen.

Det er slett ikke bare Märtha som har oppdaget gleden ved å meditere i kongefamilien. Nylig innrømmet kronprinsesse Mette-Marit at hun er kvitt flyskrekken - nettopp på grunn av meditasjon!

GOD KJEMI: Mette-Marit har tidligere hyllet Märtha for hennes varme hender. Her er de to svigerinnene sammen på kronprinsparets 10-års bryllupsdag. Foto: Se og Hør
GOD KJEMI: Mette-Marit har tidligere hyllet Märtha for hennes varme hender. Her er de to svigerinnene sammen på kronprinsparets 10-års bryllupsdag. Foto: Se og Hør Vis mer

- Jeg er ikke redd for å fly lenger. Hvis du er redd for å fly, må du begynne å meditere. Det er ikke tull engang. Det har hjulpet meg, jeg finnes ikke redd lenger. Og jeg har vært virkelig redd. Ordentlig, fortalte hun i et intervju med VG Helg.

Hvor vidt det er svigerinnen som har lært henne meditasjon vites ikke, men Mette-Marit har tidligere hyllet Märtha for hennes helt spesielle evner:

- Hendene til Märtha. Dem vil jeg gjerne si noe om. Det høres kanskje rart ut det jeg sier nå, men hun har en helt spesiell varme i hendene sine. Det er jo mange som har varme og gode hender, men hun har nesten som en liten sol i seg. En veldig beroligende og lindrende berøring. Hun har gitt meg noen behandlinger, sa Mette-Marit om behandlingen i boken «Underveis».

LES OGSÅ: Starter kronerulling for kronprinsparet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer