­

Märthas kjæreste gratulerte dronningen

Dronning Sonja fikk rørende hilsen på sin 82-årsdag.

RØRENDE HILSEN: Prinsesse Märtha Louise delte torsdag en rørende hilsen til moren i anledning hennes 82-årsdag. Da benyttet også Märthas kjæreste, Durek Verrett, anledningen til å komme med en bursdagshilsen til dronningen. Foto: NTB Scanpix
RØRENDE HILSEN: Prinsesse Märtha Louise delte torsdag en rørende hilsen til moren i anledning hennes 82-årsdag. Da benyttet også Märthas kjæreste, Durek Verrett, anledningen til å komme med en bursdagshilsen til dronningen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare i USA at det flagges 4. juli. I dag fyller nemlig også vår egen dronning Sonja 82 år.

Mens kongeparets 80-årsdag ble feiret med en to dager lang fest, hadde dronningen i fjor en privat markering.

Slik vil det også bli i år. Det kunne kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gj. Gjeruldsen, opplyse til NTB.

Kronprinsfamilien ferierer på Ibiza under dronningens bursdag. Hvorvidt prinsesse Märtha Louise (47) er til stede på dronningens bursdag, er uvisst. Hun benyttet uansett anledningen til å dele en rørende bursdagshilsen til dronningen.

Delte bursdagshilsen

«Gratulerer med dagen, kjære mamma. Takk for at du er et fyrtårn i livet mitt. Du er en inspirasjon for meg med din standhaftige kamp for likhet i alle aspekter av livet. Jeg elsker din energi, din latter og din innsikt. Måtte dagen din bli fylt med lykke og glede. Elsker deg!» skriver Märtha Louise i innlegget.

Også Märthas Louises kjæreste Durek Verrett (44) har lagt inn en hilsen til dronningen under Märthas hilsen. «Gratulerer med dagen, Dronning Sonja», skriver Durek, etterfulgt av en hilsen til sin kjære:

«Ses snart, min elskede».

Sterk bursdagstradisjon

Dronningen var i starten av juni sykmeldt på grunn av en infeksjon i foten. Som følge av infeksjonen så dronningen sett seg nødt til å bli hjemme, og var derfor ikke med på det nylige statsbesøket fra Republikken Korea.

Dronningen er ellers ved god helse, og er sprek for alderen sin. Flere ganger årlig er hun på fotturer i fjellet, og hun har av flere blitt hyllet for sin aktive livsstil.

82-åringen kom seg også raskt etter infeksjonen, og reiste senere samme måned på fylkestur i Hordaland sammen med kongen.

Til helgen skal dronning Sonja for øvrig ut på reise igjen. Da besøker dronningen Festspillene på Helgeland og åpningen av Helgelandstrappa, ifølge kongehusets nettsider.

Vis mer

Det er stor sannsynlighet for at dagens bursdagsfeiring finner sted på Mågerø. Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, har kongefamilien nemlig sterke tradisjoner når det gjelder bursdager.

- I og med at hun har bursdag midt i sommerferien, har hytta på Mågerø blitt en tradisjon. Hit inviterer hun familie og gode venner, og vanligvis står både båttur og smokingmiddag på programmet, har Se og Hørs kongehusekspert tidligere uttalt om dronningens bursdagstradisjon.

LES OGSÅ: Hyllet av «Skam»-stjerne på bryllupsdagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer