Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

Märthas forhold vekker oppsikt i utlandet

Beskrives som «rojalt sjokk».

ENORM OPPMERKSOMHET: Prinsesse Märtha Louises nye forhold til sjamanen Durek Verrett blir omtalt i flere utenlandske aviser. Foto: Daryl Henderson / NTB Scanpix
ENORM OPPMERKSOMHET: Prinsesse Märtha Louises nye forhold til sjamanen Durek Verrett blir omtalt i flere utenlandske aviser. Foto: Daryl Henderson / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Helt siden søndag kveld har prinsesse Märtha Louises (47) nye forhold fått enorm oppmerksomhet i norsk presse. Prinsessen avslørte selv at hun hadde funnet lykken med den selverklærte sjamanen Durek Verrett (44), og begge har erklært sin kjærlighet for hverandre på sine respektive Instagram-kontoer.

Kort tid etter annonseringen begynte gratulasjonene å strømme inn fra nær og fjern, og den amerikanske stjerna Gwyneth Paltrow var blant dem som hyllet forholdet deres.

Også Lilli Bendriss, Mia Gundersen og Harald Rønneberg har sendt sine lykkeønskninger i Märthas kommentarfelt på Instagram.

Sjokk

Som tidligere nevnt har nyheten om prinsessens forhold fått enorm oppmerksomhet det siste døgnet, også i utenlandsk presse og nyheten strekker seg langt utenfor Norges grenser.

Blant andre People, Hello Magazine, Yahoo og Hola!, og ikke minst svenske og danske aviser som Aftonbladet, Hänt, BT, og Ekstra Bladet omtaler saken.

Foto: Faksimile Billedbladet, Aftonbladet og People.
Foto: Faksimile Billedbladet, Aftonbladet og People. Vis mer
Foto: Faksimile Hello Magazine og Ekstrabladet
Foto: Faksimile Hello Magazine og Ekstrabladet Vis mer
Foto: Faksimile Hola og Hänt.
Foto: Faksimile Hola og Hänt. Vis mer

Mens Hello Magazine omtaler saken som «rojalt sjokk», skriver samtlige aviser om Märthas tidligere kjærlighetsliv, men også nærmere om hvem sjamanen er. Danske Ekstra Bladet trekker blant annet også fram hva Märtha skriver om at hun ikke ønsker å bli kritisert for sitt valg av kjæreste.

44-åringen ble født i Nord-California. Faren hans er afrikansk/haitisk, og moren hans er av både østindisk og norsk opphav.

På sin egen hjemmeside beskrives Durek som en «bru», mellom det spirituelle og fysiske, og det skrives at han bruker gammel åndelig visdom kombinert med tiår med dedikert studie og praksis for å bidra til å bringe suksess, lykke og helbredelse inn i folks liv.

Ifølge Maranda Pleasant Media begynte han sine spirituelle studier i en alder av 12, og allerede som 16-åring hadde han bygd opp en stor kundebase i California.

LA Weekly skriver at Durek har reist verden rundt, og at han blant annet har studert i Egypt, Israel, Tyrkia og Brasil.

Ifølge nettstedet L'Offisiel er han blant annet Hollywood-stjerna Gwyneth Paltrow sin spirituelle guide. Paltrow har portrettert ham på sin nettside, Goop.

SJAMAN: Amerikanske Durek Verrett er Prinsesse Märtha Louise sin nye kjæreste. Vis mer

Kommer til Norge

Durek bor og jobber i Los Angeles, og har den siste tiden jobbet sammen med prinsessen med et foredrag med fokus på selvrealisering, et foredrag de skal holde i Norge og Danmark i mai.

Mandag kveld avslørte Durek Verrett i en direktesending på Instagram at han kommer til Oslo i dag, tirsdag, og at hans nye svigerforeldre elsker ham.

- Jeg flyr hit med niesene mine, og jeg gleder meg til at de skal få se kulturarven vår. Märthas foreldre elsker meg, og jeg elsker dem. De er gode sjeler, sa han i direktesendingen mandag.

Prinsesse Märtha Louise har imidlertid holdt en svært lav profil i sosiale medier etter at forholdet ble kjent.

Takket ja til intervju, så kom kontrabeskjeden

Allerede i februar skrev Se og Hør om prinsessens nye «sjelevenn», men det var altså ikke før søndag at paret bekreftet at de er i et forhold.

NEKTES INTERVJU: Märtha Louise sin nye kjæreste Durek Verrett hadde takket ja til å stille til intervju. Men så sendte han denne lydmeldingen. Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med Verrett, som for tiden befinner seg i USA, mandag morgen, for å få til intervju. Dette var sjamanen i utgangspunktet svært positiv til, ved å gi uttrykk for at han «bare måtte få noen timer på øyet først».

Kort tid etterpå kom imidlertid denne kontrabeskjeden, i en talemelding:

«Jeg har akkurat snakket med slottet. De fortalte meg at jeg ikke fikk gjøre intervjuer, ta del i videoer eller stille opp for noe som helst, så jeg må dessverre si nei for denne gang. Beklager så mye».

Hva som har skjedd på kammerset, eller hvorvidt kongehuset ble tatt på senga av Märthas avsløring, kan en bare spekulere i. Kongehuset avviste imidlertid denne påstanden:

- Jeg er ikke kjent med at Durek Verrett har vært i kontakt med noen her ved Det Kongelige Hoff, het det i beskjeden fra kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, Guri Ofstad Varpe.

LES OGSÅ: Dette sier kjendisene om Märthas forhold

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer