Märtha tar Aris jobb

Prinsessens ektemann gir stafettpinnen videre til kona og hennes englekollega.

NY JOBB: Ari Behn mener det vil vekke oppsikt at kona prinsesse Märtha Louise skal ytre seg offentlig hver uke fremover. Kongeekspert Kjell Arne Totland er spent på hvilke temaer, utover engler, prinsessen og englekollegaen kommer til å ta opp.  Foto: All Over Press
NY JOBB: Ari Behn mener det vil vekke oppsikt at kona prinsesse Märtha Louise skal ytre seg offentlig hver uke fremover. Kongeekspert Kjell Arne Totland er spent på hvilke temaer, utover engler, prinsessen og englekollegaen kommer til å ta opp. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I 35 uker har forfatter og kunstner Ari Behn (40) delt sine ord og tanker fra London med leserne av VG Helg.

Men fra og med neste uke overlater han skriveredskapen til sin kone, prinsesse Märtha Louise (41), og hennes «englekollega» Elisabeth Nordeng. Det meddelte Behn i sin siste VG Helg-spalte lørdag:

«Jada, jeg forventer kritikk. Ikke fordi jeg har sagt opp jobben og kona overtar, men fordi det naturligvis vil vekke oppsikt at en selvstendig arbeidende prinsesse skal ytre seg offentlig hver uke», skriver den omstridte kunstneren.

TV2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, er blant dem som har fått med seg den uvanlige jobbovertakelsen.

- Litt overraskende at prinsesse Martha Louise og hennes englekollega nå overtar spalten. Det må jo bli veldig annerledes. Men la oss nå se hvordan de to venninnene har tenkt å løse det først. Det skal bli spennende - for det kan jo ikke være om engler uke etter uke, påpeker Totland overfor Seoghør.no.

Kongehuseksperten mener den nye jobben er nok et eksempel på Märthas utradisjonelle valg. Selv om prinsessen og engleskole-gründeren har skrevet og utgitt flere bøker, er Totland spent på hvordan hun vil prestere som avisspaltist.

- Märtha har alltid likt å skrive, og noen av de tidlige novellene hun skrev var ganske morsomme. Men hun har nok ikke samme litterære åre som sin ektemann, fastslår Totland.

Ari Behn har flere ganger benyttet spalten til å ytre sin hjertens mening om dette og hint, deriblant om sine kunstkritikere. Men det er neppe tvil om at forfatteren, som tidligere har hyllet konas forhold til engler, vil finne nye måter å gjøre seg hørt på.
 
LES OGSÅ: - Ari Behn, han er jo noe for seg selv

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer