FEM I FAMILIEN: Märtha og Ari er blitt foreldre til en tredje datter. Hun skal hete Emma Tallulah Behn. Foto: SCANPIX
FEM I FAMILIEN: Märtha og Ari er blitt foreldre til en tredje datter. Hun skal hete Emma Tallulah Behn. Foto: SCANPIX Vis mer

Märtha og Ari er blitt foreldre til tre

Og datteren skal hete Emma Tallulah Behn.

SEHER.NO:  I dag klokken 12:53 nedkom prinsesse Märtha Louise (37) med sin tredje datter.

Kongeparets femte barnebarn skal hete Emma Tallulah Behn, og ifølge Slottets hjemmesider uttrykker Kong Harald og Dronning Sonja glede over å ha blitt besteforeldre igjen.

Den lille piken kom til verden i Märtha Louise og Ari Behns hjem i Lommedalen utenfor Oslo - nøyaktig én uke etter prinsessens 37-årsdag og dagen før Aris 36-årsdag.

Fødselen forløp normalt, og alt er bra med mor og barn. Den nyfødte veide 3700 gram og er 53 centimeter lang.

Fra før har paret døtrene Maud Angelica (5) og Leah Isadora Behn (3).

Märtha og Ari har fått mye oppmerksomhet for sine kreative barnenavn, og Emma Tallulah er også av det unorske slaget.

Men Märtha og Ari er ikke det første kjendisparet som kaller datteren sin Tallulah...

Det tidligere skuespillerparet Bruce Willis (53) og Demi Moore (45) har en datter som heter Tallulah Belle (14), mens "Grey's Anatomy"-stjernen Patrick Dempsey (42) har datteren Tallulah Fyfe (6) med kona Jill Fink. 

Den norske musikalstjernen Lisa Stokkes (33) datter heter også Tallulah, og ifølge Mamma Mia-stjernen betyr navnet "ledende vann" eller "ledende bekk".

Også navnet Emma har vært meget populært de siste årene og har skutt fart oppover på norske navnestatistikker. Mange mener at navnets popularitet kom like etter at Friends-paret Rachel (Jennifer Aniston) og Ross (David Schwimmer) kalte sin lille datter Emma.

I Norge er det i dag 6571 kvinner som har Emma som første fornavn og 3829 kvinner som har det som eneste fornavn, men det er færre enn tre som heter Emma Tallulah - det samme gjelder bare Tallulah. Kanskje er Märtha og Aris nyfødte datter den eneste i landet med akkurat det navnet?

Hva synes du om navnet? Bli med i debatten her!

Märtha Louise og Ari Behn forlovet seg 13. desember 2001 og giftet seg 24. mai året etter i Nidarosdomen i Trondheim.

Prinsessen var for to uker siden på sitt siste offisielle representasjonsoppdrag før fødselen, da hun deltok i en lunch for styret til sitt eget fond på Slottet. Både Kong Harald (71) og dronning Sonja (71) var da til stede.

De siste undersøkelsene på Rikshospitalet i Oslo og et ellers problemfritt svangerskap gjorde at Märtha nok en gang bestemte seg for å føde hjemme. For drøye tre år siden kom Leah Isadora til verden på kongefamiliens landsted Bloksbjerg ved Hankø.

Rikshospitalet har imidlertid hatt et skjermet rom klart på kvinneklinikken i tilfelle det skulle oppstå komplikasjoner.