Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn:

Märtha nyter tiden uten barna

Prinsessen gleder seg til deilige sommerdager på hytta - både med og uten døtrene sine.

MAMMAS JENTER:
Både Märtha og døtrene
Maud, Leah og Emma
elsker hester, og skal blant
annet ri sammen i sommer. Foto: NTB scanpix
MAMMAS JENTER: Både Märtha og døtrene Maud, Leah og Emma elsker hester, og skal blant annet ri sammen i sommer. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louise (46) har som så mange andre nordmenn tatt sommerferie - og nylig fortalte hun om både planene for årets sommer og minner fra sine barndomssomre i «Reiseradioen» på NRK.

I SALG NÅ: I ukens Se og Hør kan du lese om Gunhild og Petter Stordalens ferieparadis, alt om sommerens store kjendisbryllup og mye mer.
I SALG NÅ: I ukens Se og Hør kan du lese om Gunhild og Petter Stordalens ferieparadis, alt om sommerens store kjendisbryllup og mye mer. Vis mer

- Sommer for meg var å sitte i morelltreet på Tjøme og spise moreller. Jeg var sånn som klatret i alle trær. Jeg lærte å sløye fisk av mormoren min. Det var så utrolig fint å få de sommerferiene med besteforeldrene.

Nye tider

I dag er prinsessen selv mor, og sørger for å skape evige sommerminner for sine tre døtre Maud Angelica (15), Leah Isadora (13) og Emma Tallulah (9).

- I år skal jeg være på hytta på Hankø sammen med barna, og litt uten barn. For sånn er det jo når man er skilt, sier hun.

Hytta hun sikter til er flotte Bloksbjerg - stedet hun arvet etter sin farfar, kong Olav. Her har hun tilbrakt mye tid både som barn og voksen.

ARVEGODS:
Märtha arvet flotte
Bloksbjerg fra kong
Olav. Foto: Se og Hør
ARVEGODS: Märtha arvet flotte Bloksbjerg fra kong Olav. Foto: Se og Hør Vis mer

Sommeren for to år siden kom nyheten om at prinsessen og Ari Behn skulle gå fra hverandre, og siden har de hatt delt omsorg for jentene. Det preger selvsagt feriene, men Märtha har lært seg å sette pris på tiden hun har uten barna.

Lenge siden

- Jeg synes faktisk det er veldig deilig. Før har jeg alltid hatt dårlig samvittighet når jeg ikke var sammen med barna, men nå kan jeg jo ikke være sammen med barna hele tiden, da kan jeg nyte den tiden jeg er uten dem - selv om jeg selvfølgelig savner dem, sier hun, og legger til:

- Det er deilig med litt påfyll av tid med seg selv. Det er veldig mange år siden jeg har fått det, faktisk.

SPREK: Märtha på vannski i 1988.
I år skal hun og døtrene teste ut ulike
former for vannsport. Foto: NTB scanpix
SPREK: Märtha på vannski i 1988. I år skal hun og døtrene teste ut ulike former for vannsport. Foto: NTB scanpix Vis mer

Men når mor og døtre er samlet, har prinsessen en god plan for at alle skal ha det fint. Hun legger ikke skjul på tiden med barna er av den aller beste, og forteller at både vannsport og ridning er populære aktiviteter for liten og stor.

Hun er imidlertid opptatt av at de ikke må tilbringe all tid sammen, og at det må være rom for at alle gjør sine ting. Men når middagen kommer, ja, da er det samlingstid for Märtha og jentene hennes.

GODE MINNER:
Märtha har gode minner fra
sommerferiene på Tjøme.
Her ser vi henne ute i båt
med foreldrene og lillebror
Haakon i 1991. Foto: NTB scanpix
GODE MINNER: Märtha har gode minner fra sommerferiene på Tjøme. Her ser vi henne ute i båt med foreldrene og lillebror Haakon i 1991. Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv om hun liker alenetiden, har hun ikke planer om å være singel til evig tid.

- La meg si det sånn: Jeg har det veldig fint som jeg har det nå. Jeg har barn, men ikke kjæreste, i hvert fall ikke sånn på ordentlig, har hun tidligere uttalt til Dagbladet Magasinet.

46-åringen la samtidig ikke skjul på at hun er åpen for en ny mann i livet sitt.

- Jeg håper jo at jeg vil finne kjærligheten igjen. Jeg har ikke lyst til å være alene resten av livet. Men akkurat nå må jeg faktisk innrømme at jeg synes det er ganske deilig, fortalte hun.

I august er det to år siden Märtha Louise og Ari Behn gikk hver til sitt, etter 14 års ekteskap. Siden den gang har Behn, som nylig skapte storm for bråket rundt sin egen tv-dokumentar, funnet kjærligheten på ny med tolv år yngre Ebba Rysst Heilmann (33).

- Betyr mest

Behn har også uttalt en rekke ganger at barna er hans viktigste prioritering her i livet. Mens prinsessen har beholdt huset i Lommedalen i Bærum, har Ari flyttet i et nytt hus like ved - en luksusbolig til åtte millioner kroner.

I et intervju med VG i vinter snakket Behn om at det er viktig for dem å gi døtrene trygge hjem der de kan utvikle seg selv.

FEIRER: Kronprins Håkon og Prinsesse Märtha Louise taler til Kong Harald og dronning Sonja under gallamiddagen på Slottet i anledning kongeparets 80-årsfeiring. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Min eldste datter er flink til å tegne - og de to andre er veldig flinke til å ri. Jeg tenker at de har fått egenskaper fra oss begge to, sa han til VG.

Selv om Ari, som er både forfatteren og kunstner, er en travel mann, er han opptatt av å tilbringe så mye tid med barna som mulig.

- Det som betyr alt for meg er barna mine - og jeg føler vi har skapt et hjem de trives i. Jeg mener at vi sammen, Märtha og jeg, har gitt dem en skjermet og trygg oppvekst, sa han, og fortsatte:

- Som far tenker jeg på meg selv som en nærværende voksenperson. Jeg har alltid jobbet hjemmefra. Det er riktig at jeg reiser en del, men jeg er aldri borte mer enn en uke av gangen, maks 10 dager, sier han til avisen.

LES OGSÅ: Kongefansen raser etter dette bildet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer