Märtha med kryptisk beskjed like før bruddet

Märtha Louise delte en video på Facebook i slutten av juli, der hun snakker om å legge vekk stressende tanker.

SJOKKBRUDD: Fredag 5. august annonserte Slottet i en pressemelding at prinsesse Märtha Louise og ektemannen Ari Behn skal skilles etter 14 år.  Foto: Aftonbladet
SJOKKBRUDD: Fredag 5. august annonserte Slottet i en pressemelding at prinsesse Märtha Louise og ektemannen Ari Behn skal skilles etter 14 år. Foto: Aftonbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fredag kom den sjokkerende nyheten om at prinsesse Märtha Louise (44) og Ari Behn (43) skal skilles etter 14 år som ektepar.

Paret, som har døtrene Maud Angelica (13), Leah Isadora (11) og Emma Tallulah (8) sammen, blir dermed det første kongelige paret som skilles på 200 år.

Siste gang Märtha og Ari var sammen i en offisiell anledning var i forbindelse med jubileumsreisen 23. juni. Begge var med under gudstjenesten i Nidarosdomen, men Ari droppet kongefesten.

Kun én måned etter jubileumsreisen, delte prinsessen og hennes forretningspartner Elisabeth Nordeng (48) en video på Facebook-siden til deres selvutviklingskonseptet Soulspring, som er en videreutvikling av Astarte Inspiration, bedre kjent som Engleskolen.

Saken fortsetter nedenfor.

MAKKERE: Märtha Louise og Elisabeth Nordeng forretningspartnere og sammen driver de selvutviklingskonseptet Soulspring. Foto: NTB scanpix
MAKKERE: Märtha Louise og Elisabeth Nordeng forretningspartnere og sammen driver de selvutviklingskonseptet Soulspring. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Kanskje det blir noe nytt vi kan dele?

I videoen, som ble publisert 22. juli, snakker duoen om at de gleder seg til å ta fatt på en sommer med fri fra sosiale medier og andre stressende tanker.

Elisabeth forteller videre at det kan skje mye i hodet når man kobler av tankene fra sosiale medier, jobb eller hva enn man har i tankene.

- Det skjer så mye spennende i underbevisstheten. Så jeg gleder meg til å høre med deg i august en gang, Märtha, om hva som har skjedd i underbevisstheten din, som kanskje blir noe nytt vi kan dele, sier Elisabeth mens prinsessen nikker smilende og svarer:

- Det er jo sånn at når man får slappet ordentlig av, at de gode ideene kommer. Når man stresser hele tiden, har man så mye stress i kroppen at det ikke får plass til å komme opp. 

Saken fortsetter under videoen.

- Det var flere av oss som undret

Etter den svært overraskende bruddnyheten spredte seg over landet fredag ettermiddag, er det flere som har stusset over hvor lenge skilsmissen egentlig har vært planlagt.

Årsaken er nemlig den at Ari ikke deltok på kongefesten under jubileumsreisen for halvannen måned siden. 

- Vi var flere som undret oss over at Ari ikke var med under den videre feiringen. Og han var heller ikke med på det offisielle bildet som ble tatt noe senere. Han var den eneste som manglet, forteller Se og Hørs kongeekspert Anders Johan Stavseng.

Saken fortsetter nedenfor.

ARI MANGLET: Ari Behn var den eneste fra kongefamilien som uteble fra familiebildet under jubileumsreisen i slutten av juni.  Foto: NTB scanpix
ARI MANGLET: Ari Behn var den eneste fra kongefamilien som uteble fra familiebildet under jubileumsreisen i slutten av juni. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ga Ari en forsvarsel?

Dagen før bruddet ble annonsert, delte også Ari en melding på sin Instagram-profil av et selvmalt maleri, blant annet med emneknaggen «letgo».

Ifølge VG har dette fått enkelte til å spekulere i om det var en forvarsel før bruddets offentliggjøring.

Saken fortsetter nedenfor.

#aribehn #paradise #passage #letgo #summer #flowers #sun

Et bilde publisert av Ari Behn (@ari.behn)

Også søndag, to dager etter bruddnyheten, delte han et lignende bilde på sin Instagram av et maleri som kan mine om nattsvermere eller øyenstikkere. 

Til Dagbladet forteller kunstekspert Gunnar Krohg-Hansen ved Oslo Kunsthandel at dette maleriet kan tolkes som en kommentar på bruddet.

- Bildet viser nattsvermere eller noe lignende som flyr mot lyset. Her bruker han ganske enkel symbolikk, og det er sannsynligvis en kommentar på bruddet. Det er flott å kunne bruke kunst i denne sammenhengen, sier han til Dagbladet.

Det slutter imidlertid ikke der. Mandag formiddag publiserte 43-åringen nok et bilde som kan tolkes som en form for kommentar til bruddet med kona gjennom 14 år.

Til bildet, som er av en skog der solet skinner mellom trærne, har han lagt ved følgende emneknagger:

#life #change #magic #miracle #divine #compassion #thankful #love

Saken fortsetter nedenfor.

#life #change #magic #miracle #divine #compassion #thankful #love

Et bilde publisert av Ari Behn (@ari.behn)

Vil ha delt omsorg

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i Nidarosdomen i Trondheim 24. mai i 2002.

– Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, var blant noe av det prinsesse Märtha Louise sa i en pressemelding fra Slottet fredag ettermiddag.

Foreldrene vil ha delt omsorg, og barna fortsetter på sine skoler.

Mens Märtha Louise blir boende i Lommedalen vil Ari bosette seg i barnas nærområde. Prinsessen beholder også familieeiendommen Bloksbjerg på Hankø. Begge eiendommene er hennes særeie.

VIL DET BESTE FOR BARNA: Ari og Märtha skal ha delt omsorg for døtrene Leah Isadora, Emma Tallulah og Maud Angelica.  Foto: NTB scanpix
VIL DET BESTE FOR BARNA: Ari og Märtha skal ha delt omsorg for døtrene Leah Isadora, Emma Tallulah og Maud Angelica. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Det var jeg som fikk Märtha inn i huset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer