MÅ VITNE: - Om Märtha ikke stiller i retten som part, vil jeg stevne henne som hovedvitne, sier Tor Erling Staff. Foto: SCANPIX
MÅ VITNE: - Om Märtha ikke stiller i retten som part, vil jeg stevne henne som hovedvitne, sier Tor Erling Staff. Foto: SCANPIXVis mer

Märtha må møte i retten

Forlaget bak boka "Märthas engler" krever rettsmøte etter at prinsessen stanset boka.

SEHER.NO: For første gang i norsk historie blir et medlem av kongefamilien dratt til retten. Prinsesse Märtha Luise må i rettsmøte på grunn av striden rundt boka "Märthas engler", melder Dagbladet.

«Märthas engler» handler om kommunikasjon med engler. Boka er en oversatt utgave av en britisk bok, «Seeing Angels», som kom ut for første gang for fem år siden.

Märta er avbildet på forsiden, og blir brukt i tittelen. Men Märtha har ingen tilknytning til boken, selv om hun som kjent har startet opp skole hvor man blant annet lærer å se engler.

Fredag stanset hun boksalget med rettens hjelp. Men forlaget Publicom med Tor Erling Staff som advokat, blir kraftig provosert av Märthas krav.

- Märtha er en beinhard markedsfører for sine egne næringsinteresser, hun ønsker ikke at noen andre skal ha økonomisk utbytte av engleaffæren hun har satt igang, sier Staff.

Han kaller Märthas aksjon mot boken for krenking av ytringsfriheten.

- Det stemmer at hun skal møte i retten. Utover det vil vi ikke kommentere saken, sier prinsesse Märtha Louises sekretær Mari Sørli til Dagbladet.

LES OGSÅ: - Märtha er en tyv