Märtha Louise viser seg for første gang etter bruddet

Stiller opp på hagefest etter bruddet.

PÅ HAGEFEST: Prinsesse Märtha med blomsterkrans i håret i hageselskapet i Stiftsgården i Trondheim i forbindelse kongeparet 25 år som kongepar tidligere i sommer.  Foto: Lise Åserud/NTB scanpix
PÅ HAGEFEST: Prinsesse Märtha med blomsterkrans i håret i hageselskapet i Stiftsgården i Trondheim i forbindelse kongeparet 25 år som kongepar tidligere i sommer. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tidligere denne måneden kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise (44) og Ari Behn (43) går hvert til sitt og skilles etter 14 år i ekteskap.

De begge har holdt en lav profil etter bruddet, men neste uke kommer Märtha Louise til å vise seg for første gang etter at samlivsbruddet ble kjent.

I en melding fra Kongehuset på deres nettside inviterer kong Harald (79) og dronning Sonja (79) til hagefest for 1500 gjester i Slottsparken.

I det offisielle programmet til Kongehuset opplyses dessuten om at Märtha Louise, prinsesse Astrid (84), kronprins Haakon (43) og kronprinsesse Mette-Marit (43) også vil være til stede.

Slapp nyheten i pressemelding

Det var i begynnelsen på august Kongehuset skrev i en pressemelding at Märtha Louise og Ari Behn skal skilles.

Märtha Louise skrev selv da om bruddet mellom hun og Ari. 

– Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, sa prinsesse Märtha Louise.

Videre fortsatte hun:

- Det er usigelig trist for oss begge å oppdage at veien videre ikke går sammen på den måten den pleide. Vi har som så mange andre vokst fra hverandre - til steder vi ikke lenger møtes som vi gjorde før. Det er forferdelig å oppleve at det ikke er noe mer vi kan gjøre. At vi har prøvd alt over lang tid, og at vi likevel ikke kan møtes der vi gjorde før, gjør det umulig for oss å fortsette, skrev hun.

Märtha og Ari giftet seg i Nidarosdomen i Trondheim 24. mai i 2002.

Saken fortsetter under bildet.

GIKK HÅND I HÅND: Prinsesse Märtha og Ari Behn ankommer Stockholms rådhus og lunsjen i forbindelse med at kong Carl Gustaf av Sverige fyller 70 år lørdag. Dagen ble feiret med flaggheising, lunsj og bankett sammen med gjester i Stockholm, Sverige. Lite visste vi da om ekteskapsproblemene de to hadde. 
 Foto: Lise Åserud/NTB scanpix
GIKK HÅND I HÅND: Prinsesse Märtha og Ari Behn ankommer Stockholms rådhus og lunsjen i forbindelse med at kong Carl Gustaf av Sverige fyller 70 år lørdag. Dagen ble feiret med flaggheising, lunsj og bankett sammen med gjester i Stockholm, Sverige. Lite visste vi da om ekteskapsproblemene de to hadde. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix Vis mer

Deler på omsorgsretten for barna

Märtha Louise og Ari Behn har tre barn sammen, Maud Angelica Behn (13), Leah Isadora Behn (11) og Emma Tallulah Behn (8), som de sammen skal dele på omsorgen på. For selv om paret nå går hvert til sitt, er det som venner.

- Vi føler skyld fordi vi ikke lenger klarer å skape den trygge felles havnen barna våre fortjener. Men vi håper og tror at vi skal klare å holde fast på vennskapet gjennom det som nå ligger foran oss.

- Vi ber om og håper at vi får ro i denne sårbare prosessen. Barna trenger tid til å fordøye, sørge og finne nytt fotfeste - hver og en for seg. Vi er bare mennesker vi óg, sa prinsessen i pressemeldingen.

Saken fortsetter nedenfor.

FAMILIE PÅ FEM: Märtha Louise og Ari Behn skal nå dele på omsorgen for barna. Her under et besøk der Kongeparet besøkte Trondheim i anledning kongeparets 25-årsjubileum tidligere i år.
 Foto: Ned Alley/NTB scanpix
FAMILIE PÅ FEM: Märtha Louise og Ari Behn skal nå dele på omsorgen for barna. Her under et besøk der Kongeparet besøkte Trondheim i anledning kongeparets 25-årsjubileum tidligere i år. Foto: Ned Alley/NTB scanpix Vis mer

Delte kryptisk beskjed om bruddet

Selv om bruddet mellom Märtha og Ari kom som et sjokk for de fleste, kan vi nå i ettertid ane en noe kryptisk beskjed Märtha, sammen med forretningspartner Elisabeth Nordeng (48), delte i en video på Facebook-siden til deres selvutviklingskonseptet Soulspring.

I videoen snakket de om at de gleder seg til å ta fatt på en sommer fri fra sosiale medier og stressende tanker. Elisabeth fortalte at det kan skje mye i hodet når man kobler av tankene fra sosiale medier, jobb eller hva enn man har i tankene.

- Det skjer så mye spennende i underbevisstheten. Så jeg gleder meg til å høre med deg i august en gang, Märtha, om hva som har skjedd i underbevisstheten din, som kanskje blir noe nytt vi kan dele, sa Elisabeth mens prinsessen nikket smilende og svarte:

- Det er jo sånn at når man får slappet ordentlig av, at de gode ideene kommer. Når man stresser hele tiden, har man så mye stress i kroppen at det ikke får plass til å komme opp. 

Les også: Gunnhild Stordalen feirer vellykket behandling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer