Märtha Louise og Durek Verrett:

Märtha Louise ut mot pressen

Prinsesse Märtha Louise kom med en tydelig beskjed til pressen da hun startet sjaman-foredraget i Stavanger mandag kveld.

<strong>FOREDRAG:</strong> Märtha Louise og «sjaman» Durek Verrett holder foredrag på Clarion hotell i Stavanger mandag kveld. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
FOREDRAG: Märtha Louise og «sjaman» Durek Verrett holder foredrag på Clarion hotell i Stavanger mandag kveld. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Märtha Louise og «sjamanen» Durek Verrett holder i dag foredrag i Stavanger. Der brukte hun deler av innledningen sin til å snakke direkte til pressen.

Først ba hun de som syntes pressen var irriterende om å rekke opp hånda. Flere fotografer sto foran scenen for å fotografere henne og kjæresten.

Flere i salen rakk deretter opp hånda, før Märtha Louise fortsatte med å snakke direkte til de oppmøtte pressefolkene:

- Du har et valg om hva du skriver og hvem du er. Ville du vært komfortabel med at hele livet ditt var der ute i pressen? Vil det vært OK for deg? Selv om det er jobben din, og det respekterer jeg, så har du et valg. Et valg om å ha empati og medfølelse, sa prinsessen.

Märtha Louise og «sjaman» Durek har den siste tida fått mye kritikk - blant annet for at prinsessen bruker prinsessetittelen i kommersiell virksomhet.

Det var dialogprest Silje Trym Mathiassen som innledet foredraget til prinsessen og «sjamanen».

SKAL PÅ SHOW: Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk har tidligere kritisert Märtha Louises bruk av prinsessetittelen sin i showet «The Princess and The Shaman». Nå er han i Stavanger for å se det med egne øyne. Vis mer

- Sånn planla vi at foredraget i St. Petri skulle starte. Samspillet mellom harpe og tromme. To instrumenter som er så forskjellige, men som fungerer i harmoni, startet Mathiassen.

Onsdag i forrige uke ble det klart at biskopen satte ned foten for at foredraget kunne holdes i St. Petri menighet, slik som var planlagt.

Biskopen hevdet at intensjonen bak kirkeopptreden nærmest «druknet i et hav av kritikk».

- Märtha og Durek vil imøtekomme kritiske spørsmål. Jeg kjenner både biskop og bispedømme godt nok til at religionsfrihet står høyt på deres agenda. Det kirka kunne representert ville vært viktig, sa hun, og fortsatte:

- Dette foredraget skulle være annerledes enn i de andre byene, slik er det ikke nå. Selv om vi er uenige, skal man ikke forhåndsdømme. Märtha fortjener ikke å bli behandlet på det som nærmest er en kollektiv mobbekampanje. Hun har mot til å sette kjærlighet først.

Det er rundt 500 personer til stede på foredraget.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer