ÅPNER SEMINAR: Prinsesse Märtha Louse skal 15. mars åpne seminaret «Sex, samliv og kronikere». Foto: Patrick van Katwijk/NTB Scanpix
ÅPNER SEMINAR: Prinsesse Märtha Louse skal 15. mars åpne seminaret «Sex, samliv og kronikere». Foto: Patrick van Katwijk/NTB ScanpixVis mer

Prinsesse Märtha Louise:

Märtha Louise på sex-seminar

Åpner seminaret «Sex, samliv og kronikere» i regi av Norsk Revmatikerforbund.

(Seoghør.no): Onsdag 15. mars markerer Norsk Revmatikerforbund den nasjonale revmatikerdagen med å arrrangere seminaret «Sex, samliv og kronikere» i Oslo.

På talerlisten står blant annet stand up-komiker Siri Kristiansen (38), fotograf Marcel Leliënhof (50), forfatter/sexinspirator Cecilie Kjensli (47) og prinsesse Märtha Louise (45).

Prinsessen er fast beskytter for Norsk Revmatikerforbund, og skal åpne arrangementet, ifølge en pressemelding.

- Mange blir stresset av sex

Cecilie Kjensli - som blant annet har gitt ut boken «Sex fra Ah til Åh...» synes det er flott at man får større åpenhet om sex og samlivsutfordringer blant kronikere.

- Ofte kan man høre folk snakke om at de ikke har energi til sex, og prioriterer det bort hvis man må velge mellom det og å møte venner.

KOMMER MED GODE RÅD: Cecilie Kjensli mener en kronisk sykdom ikke trenger å være til hinder for et aktivt sexliv. Foto: Tøri Gjendal
KOMMER MED GODE RÅD: Cecilie Kjensli mener en kronisk sykdom ikke trenger å være til hinder for et aktivt sexliv. Foto: Tøri Gjendal Vis mer

- Da sier jeg at man må legge opp livet slik at det passer for en selv med eller uten partner. Mange blir stresset fordi de tenker at sex innebærer så mye og må ende med et stort crescendo hver gang. Men hyggestunden kan også være over på to minutter.

- Sex er som mat. Noen ganger vil du ha et festmåltid, andre ganger en kjapp snack. Fordelene er mange for man blir jo i så godt humør av det og det kan ta fokuset vekk fra smerter, sier hun.

Kjensli mener bruk av sex-leketøy også kan være til stor hjelp for personer med muskel- og skjelettplager.

- Mange kan slite med å fungere slik de ønsker, fordi har smerter. Da kan slike medhjelpere være til stor glede.

- Og husk at kos er undervudert. Selv om man i utgangspunktet ikke har lyst på sex, så kan kos og nærhet føre til at lysten blir tent, sier hun til Seoghør.no.

Seoghør.no har vært i kontakt med Slottet, men de vil ikke kommentere prinsessens deltakelse på seminaret utover det som står i pressemeldingen.

Märtha har flere ganger deltatt på arrangementer i forbindelse med den nasjonale revmatikerdagen.

Årelang beskytter

I 2011 var hun tilstede da temaet var «Revmatikere og kosthold».

– Jeg er opptatt av kosthold og ernæring. Forskning viser at riktig mat kan være med på å bidra til å gjøre hverdagen bedre.

– Det er gledelig at yngre revmatikere står fram og forteller sin historie, sa prinsessen den gang i sin tale ifølge Nettavisen.

Vi gjør oppmerksom på at Cecilie Kjenslis bok «Sex fra Ah til Åh...» er gitt ut på Aller forlag, som har samme eiere som Seoghør.no.

LES OGSÅ: Ari Behn vekker oppsikt med nytt «prinsessebilde»