TILBAKE I SALEN: De to siste månedene har prinsesse Märtha Louise holdt en lav offentlig profil. I midten av oktober gjør hun imidlertid tidenes comeback på sprangridningsbanen under Kingsland Oslo Horse Show. Til venstre er hun i aksjon i 2001, like før hun la opp som proff sprangrytter.  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TILBAKE I SALEN: De to siste månedene har prinsesse Märtha Louise holdt en lav offentlig profil. I midten av oktober gjør hun imidlertid tidenes comeback på sprangridningsbanen under Kingsland Oslo Horse Show. Til venstre er hun i aksjon i 2001, like før hun la opp som proff sprangrytter. Foto: Andreas Fadum/ Se og HørVis mer

Märtha Louise gjør comeback

Prinsessen er klar for et høyprofilert comeback etter bruddet med Ari Behn.

SEOGHØR.NO: 25 år etter at prinsesse Märtha Louise (45) åpnet Oslo Horse Show, gjør hun comeback i ridekonkurransen den 15. oktober.

Det kommer frem i en pressemelding fra Kingsland Oslo Horse Show.

Om to uker skal hun møte noen av verdens beste sprangryttere i duell, sammen med tre andre tidligere norske sprangprofiler. Prinsessens comeback på sprangridningsbanen er en del av markeringen av 25-årsjubileet til Oslo Horse Show.

Prinsesse Märtha Louise har ligget i hardtrening en lang periode i forkant av konkurransen. Hun setter seg i salen med «skrekkblandet fryd» for å møte topprytterne til duell, heter det i pressemeldingen.

Har holdt seg unna rampelyset

Nyheten om Märthas comeback som sprangrytter kommer knappe to måneder etter at hun og Ari Behn (44) annonserte at de skal skilles etter 14 års ekteskap.

Prinsessen har holdt en lav offentlig profil etter bruddnyheten, og droppet sin planlagte reise til Paralympics i Rio de Janeiro i starten av september.

Hun meldte også avbud like før kongeparets hagefest i Slottsparken for noen uker siden, men stilte opp på den kongelige «Kongens nei»-førpremieren nylig.

Sprangkonkurransen i Telenor Arena 15. oktober blir trolig hennes andre offentlige opptreden siden bruddet med ektemannen ble kjent i starten av august. 

Saken fortsetter under bildet.

BRUDD: Sommeren 2013 strålte prinsesse Märtha Louise og Ari Behn sammen i bryllupet til prins Carl Philip og prinsesse Sofia. Tre år senere bestemte de seg for å gå hvert til sitt.  Foto: Aftonbladet/ NTB Scanpix
BRUDD: Sommeren 2013 strålte prinsesse Märtha Louise og Ari Behn sammen i bryllupet til prins Carl Philip og prinsesse Sofia. Tre år senere bestemte de seg for å gå hvert til sitt. Foto: Aftonbladet/ NTB Scanpix Vis mer

Finner støtte i hestene

I flere år konkurrerte prinsesse Märtha Louise på et høyt nivå i sprangridning, og hun oppnådde mange gode plasseringer i en rekke internasjonale mesterskap.

Prinsessen begynte med ridning allerede som åtteåring, men i år 2001 la hun opp som profesjonell sprangrytter. Nå er hun altså klar for å prøve seg i en sprangkonkurranse igjen, hele 15 år senere.

Imidlertid gjorde prinsessen et slags «hestecomeback» allerede i våres. Da ble det nemlig kjent at hun er blitt bidragsyter i det nye, norskeide og eneste internasjonale hestemagasinet på markedet, EQUILIFE.

Saken fortsetter under bildene.

PROFILERT RYTTER: Prinsesse Märtha Louise var tidligere på det norske landslaget i sprangridning. I år 2000 la hun opp, en nå setter hun seg i konkurransesalen nok en gang. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
PROFILERT RYTTER: Prinsesse Märtha Louise var tidligere på det norske landslaget i sprangridning. I år 2000 la hun opp, en nå setter hun seg i konkurransesalen nok en gang. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Fredag publiserte EQUILIFE en video på YouTube i anledning Märtha Louises comeback. Der forteller hun om hva hun har savnet mest ved det å tilbringe tid i stallen:

- Den kontakten med hestene. Det å høre kjevene stå og tygge, og ha den kontakten. Stå og gråte på skulderen deres, le med dem... De er jo så utrolig sterke, og følsomme, og flotte. Lyttende.

Kingsland Oslo Horse Show arrangeres i Telenor Arena fra 13. til 16. oktober. Der samles hele verdenseliten i sprang for å innlede årets Longines FEI World Cup.

LES OGSÅ: Se Ari Behns rørende bursdagshilsen til Märtha