Märtha Louise droppet kongelig hagefest

Bare dager etter Paralympics-avbudet avlyste prinsessen et nytt oppdrag.

PÅ PLASS: Mens prinsesse Märtha Louise meldte avbud til kongeparets hagefest i Slottsparken torsdag, var kong Harald og dronning Sonja på plass med kronprinsen, kronprinsessen, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus.  Foto: NTB scanpix
PÅ PLASS: Mens prinsesse Märtha Louise meldte avbud til kongeparets hagefest i Slottsparken torsdag, var kong Harald og dronning Sonja på plass med kronprinsen, kronprinsessen, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tirsdag ble prinsesse Märtha Louises navn fjernet på deltagerlisten til dagens hagefest i Slottsparken i Oslo.

Mange hadde likevel håp om at prinsessen skulle dukke opp til arrangementet som er i regi av kongeparet.

Torsdag ble det imidlertid klart at hun ikke kom.

Det ble samtidig kjent at prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og prinsesse Astrid, fru Ferner ville slå følge med kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og selvfølgelig hovedpersonene, kong Harald og dronning Sonja.

Blir hjemme fra Brasil

Avlysningen skjedde samme uke som det ble det kjent at de norske Paralympics-deltagerne må klare seg uten prinsesse Märtha på tribunen i Rio de Janeiro i Brasil.

Det har i lang tid vært planlagt at Märtha skulle dra, men på grunn av den nye familiesituasjonen prioriterer hun nå annerledes.

Prinsessen kom i helgen for første gang med ytterligere kommentarer til skilsmissen fra Ari Behn,  utover pressemeldingen fra Slottet:

– Å være brått oppe i en sånn situasjon er helt nytt, helt åpent sår på en måte. Å være sårbar også i møte med andre mennesker er noe jeg tør å være nå, fordi jeg er trygg i den jeg er, sa hun i et Webinar på Soulspring, bedre kjent som ««Engleskolen».

- Prinsesse Märtha Louise må i denne situasjonen prioritere barna, og hun reiser derfor ikke til Paralympics i Rio, uttalte Slottets kommunikasjonssjef til VG.

GJESTER I SVERIGE: Prinsesse Märtha og Ari Behn strålte under Carl Gustafs 70-årsfeiring i mars i år. Nå er ekteskapet over og ut. Foto: Aftonbladet
GJESTER I SVERIGE: Prinsesse Märtha og Ari Behn strålte under Carl Gustafs 70-årsfeiring i mars i år. Nå er ekteskapet over og ut. Foto: Aftonbladet Vis mer

Hagefest med 1.500 gjester

Kong Harald og dronning Sonja har invitert 1500 gjester til fest for å markere at det er 25 år siden signingen.

I forbindelse med selve jubileet tidligere i sommer foretok kongeparet en reise fra Tromsø via Bodø til signingsbyen Trondheim, før kongeskipet gjorde stopp i Bergen, Stavanger og Kristiansand.

I alle byene ble det arrangert hagefester, hvor kongeparet og andre medlemmer av komngefamilien møtte lokale ildsjeler og politikere.

TRONDHEIM: Prinsesse Märtha strålte som ei sol sammen med barna under gudstjenesten i Nidarosdomen i juni. Foto: NTB scanpix
TRONDHEIM: Prinsesse Märtha strålte som ei sol sammen med barna under gudstjenesten i Nidarosdomen i juni. Foto: NTB scanpix Vis mer

I Trondheim var også prinsesse Märtha Louise og barna på plass, både i kirken og på den påfølgende hagefesten.

Men etter den formelle jubileumsgudstjenesten i Nidarosdomen forsvant Ari Behn bokstavelig talt fra det kongelige selskap - og har ikke vært sett siden.

Se og Hør er på plass med sitt team under hagefesten, følg oss på instagram og snapchat.

LES OGSÅ: Nå kan du kjøpe deg kongelig selskap

 

 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer