Märtha Louise åpner seg om skilsmissen

Prinsessen snakker om bruddet for første gang siden nyheten ble kjent.

VOND TID: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles. Her er paret under bryllupet til prins Carl Philip og Sofia i fjor sommer.  Foto: DPA
VOND TID: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles. Her er paret under bryllupet til prins Carl Philip og Sofia i fjor sommer. Foto: DPA Vis mer

SEOGHØR.NO: Fredag 5. august kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise (44) og Ari Behn (43) går hver til sitt etter 14 år som ektepar.

Sammen har de døtrene Maud Angelica Behn (13), Leah Isadora Behn (11) og Emma Tallulah Behn (8).

– Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, delte prinsessen blant annet i en pressemelding via Slottet.

Nå åpner Märtha Louise seg for første gang om bruddet fra ektemannen i en video publisert på hennes mye omtalte «engleskole» Soulspring - som hun driver sammen med Elisabeth Nordeng.

– Det er nå en gang slik at jeg har den posisjonen jeg har i Norge, som gjør at jeg må dele med alle når det skjer store ting i livet mitt, enten de er positive eller mindre positive. Og jeg har jo opplevd, som du helt sikkert har fått med deg, et samlivsbrudd. Og det er jo på en måte både vondt og vanskelig og alle de tingene som hører med, selvfølgelig, sier hun.

Det var VG som først omtalte saken.

Saken fortsetter under bildet.

VINKET TIL PUBLIKUM: Kongefamilien besøkte Trondheim i juni i i anledning kongeparets 25-årsjubileum. Her er prinsesse Märtha Louise med sine tre døtre. Foto: NTB scanpix
VINKET TIL PUBLIKUM: Kongefamilien besøkte Trondheim i juni i i anledning kongeparets 25-årsjubileum. Her er prinsesse Märtha Louise med sine tre døtre. Foto: NTB scanpix Vis mer

Videre i videoen, som blir presentert som et gratis-«webinar», forteller prinsesse Märtha Louise at ved hjelp av teknikkene hun lærer bort, kan man jobbe med seg selv om komme mye raskere gjennom vanskelige tider som hun selv gjennomgår akkurat nå.

- Før kunne jeg sitte i en sånn prosess som var vond og vanskelig kjempelenge, og jeg sier ikke at jeg er ferdig med denne prosessen i det hele tatt, men det at jeg kan være til stede hos meg selv og kan være her, så er det absolutt fordi de verktøyene hjelper meg.

Selv om hun ikke er ferdig med å bearbeide prosessen, så er hun nå er i stand til å takle den.

– Å være rått oppe i en sånn situasjon er helt nytt, et helt åpent sår på en måte. Å være sårbar også i møte med andre mennesker er noe jeg tør å være nå, fordi jeg er trygg i den jeg er, deler prinsessen.

Før helgen åpnet også dronning Sonja seg om hvordan hun har opplevd skilsmissen mellom datteren og svigersønnen.

– Det er selvfølgelig veldig trist. Det er det i en hver familie. Men Kongen og jeg går inn for å støtte familien så godt vi kan, og vil selvfølgelig gjøre det i framtiden også, sa en tydelig rørt dronning til NRK Hordaland.

FAMILIEBILDE: Her er kongefamilien samlet til fotografering på Skaugum i forbindelse med kongeparets 25-årsjubileum. F.v: Ari Behn, prinsesse Märtha Louise, Leah Isadora Behn, Emma Tallulah Behn, dronning Sonja, prins Sverre Magnus, kong Harald, kronprinsesse Mette Marit, kronprins Haakon, Maud Angelica Behn og prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: NTB scanpix
FAMILIEBILDE: Her er kongefamilien samlet til fotografering på Skaugum i forbindelse med kongeparets 25-årsjubileum. F.v: Ari Behn, prinsesse Märtha Louise, Leah Isadora Behn, Emma Tallulah Behn, dronning Sonja, prins Sverre Magnus, kong Harald, kronprinsesse Mette Marit, kronprins Haakon, Maud Angelica Behn og prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: NTB scanpix Vis mer

Deler omsorgen for døtrene

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i Nidarosdomen i Trondheim 24. mai i 2002. 

- Vi føler skyld fordi vi ikke lenger klarer å skape den trygge felles havnen barna våre fortjener. Men vi håper og tror at vi skal klare å holde fast på vennskapet gjennom det som nå ligger foran oss.

- Vi ber om og håper at vi får ro i denne sårbare prosessen. Barna trenger tid til å fordøye, sørge og finne nytt fotfeste - hver og en for seg. Vi er bare mennesker vi óg, skrev prinsessen i pressemeldingen da bruddet ble kjent i begynnelsen av måneden.

Foreldrene vil ha delt omsorg for sine tre døtre, og barna fortsetter på sine skoler.

Siste gang Märtha Louise og Ari Behn var sammen i en offisiell anledning var i forbindelse med jubileumsreisen 23. juni. Begge var da med under gudstjenesten i Nidarosdomen, men Ari droppet kongefesten.

LES OGSÅ: Märtha Louise viser seg for første gang etter bruddet