HAR PANTSATT EIENDOMMER: Ifølge VG har prinsesse Märtha Louise pantsatt eiendommer for 5,7 millioner kroner det siste året.  Foto: Scanpix
HAR PANTSATT EIENDOMMER: Ifølge VG har prinsesse Märtha Louise pantsatt eiendommer for 5,7 millioner kroner det siste året. Foto: Scanpix Vis mer

Märtha-eiendommer pantsatt for millioner

Mulig forklaring på prinsessens «forsvunne» formue.

Publisert
SEHER.NO:  Det har de siste dagene vært spekulert heftig i hvorfor formuen til prinsesse Märtha Louise har krympet så dramatisk de siste årene.

Denne uken viste skattetallene for 2009 at prinsessen hadde null i formue, mot nesten 2,2 millioner i fjor. I 2007 ble hun også skattlagt for en formue på nesten 27 millioner.

Fredag avslører imidlertid VG at Märtha har pantsatt eiendommer for 5,7 millioner kroner det siste året, og avisen spekulerer nå i om dét kan være grunnen til prinsessens «fosvunne» formue


I fjor sikret prinsessen seg en 182 kvadratmeter stor leilighet på Frogner til 6,1 millioner kroner. Det skjedde etter at Oslo kommune i januar samme år ga henne og kollega Elisabeth Samnøy tillatelse til å drive sin «Engleskole» fra leiligheten.

I forbindelse med kjøpet ble det tatt ut sikkerhet til Fokus Bank på 2,7 millioner.

Ifølge VG tyder det dermed på at prinsessen har måttet ta opp lån, noe som kan forklare skattetallene for 2009.

Ligningsverdien av boligen er nemlig langt lavere enn kjøpesummen, samtidig som en eventuell gjeld trekker nettoformuen ned.

- Et eiendomskjøp på 6,1 millioner kan greit forklare endringen i ligningsformue fra i fjor til i år. Det betyr ikke at pengene er borte, men konvertert til lavere verdier gjennom eiendomskjøp, sier Ole Gjems-Onstad, professor i skatterett ved Handelshøyskolen BI, til VG.

I juni i år ble det også tatt ut sikkerhet på tre millioner kroner i boligen prinsessen og ektemannen Ari Behn kjøpte i Lommedalen for 8,8 millioner i 2003, noe som betyr at Märthas eiendommer til sammen er pantsatt for 5,7 millioner.

Hva Märtha og Ari eventuelt har brukt pengene til er ukjent, men etter det VG erfarer har de pusset opp både boligen i Lommedalen og feriestedet på Hankø for store summer.

Boligen i Lommedalen og leiligheten på Frogner er ifølge eiendomsregisteret «beskyttet i henhold til instruks», dermed er det ikke mulig å si om prinsessen i dag eier hele eller deler av boligene.

VG har ikke lykkes å få kommentar fra Märtha.

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

 
LES OGSÅ: - Skriver ny englebok


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer