Märtha blir hedersgjest på hesteshow

Prinsessen elsker hester - og hestefolket elsker henne.

HESTEPRINSESSEN: Prinsesse Märtha Louise har avslørt at hun kan snakke med hester. Nå blir hun hedersgjest når Norsk Rytterforbund feirer 100 år på Kinsgsland Oslo Horse Show.

#
HESTEPRINSESSEN: Prinsesse Märtha Louise har avslørt at hun kan snakke med hester. Nå blir hun hedersgjest når Norsk Rytterforbund feirer 100 år på Kinsgsland Oslo Horse Show. # Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Prinsesse Märtha har takket ja til å være hedersgjest når Norges Rytterforbund i helgen feirer 100-årsjubileum på Telenor Arena.

I forbindelse med Kingsland Oslo Horse Show skal det settes opp et spektakulært jubileumsshow på Fornebu.

Prinsesse Märtha ble tidlig interessert i hest og ridning, og i ungdomsåra trivdes hun aller best i stallen sammen med hestene.

Hun fant også mange av ungdomskjærestene i heste- og stallmiljøet. Märthas forlover og slektning Marianne Ulrichsen har også konkurrert aktivt sammen med Märtha.

Fikk sponset hest

Prinsesse Märtha var så flink at hun ble tatt opp på Norges landslag i sprangridning, og har deltatt både i nasjonale og internasjonale mesterskap.

Men da Stein Erik Hagen sponset henne med en hest til mange millioner kroner mente imidlertid mange at kongehuset burde unngå å ta imot slike milliongaver, ettersom det kunne skape bindinger. Noen år senere solgte Märtha hesten videre.

Prinsesse Märtha Louise red i flere år på laget til Skogan gård. Her er hun på NM i Stavern sammen med forloveren Marianne Ulrichsen (f.v.), Tony Andre Hansen og Esben Johannessen. Foto: SOH/Preben Sparre-Enger
Prinsesse Märtha Louise red i flere år på laget til Skogan gård. Her er hun på NM i Stavern sammen med forloveren Marianne Ulrichsen (f.v.), Tony Andre Hansen og Esben Johannessen. Foto: SOH/Preben Sparre-Enger Vis mer

Nabo med ridebane

Prinsesse Märtha har vært fast gjest når Oslo Horse Show har blitt arrangert, og hun har også introdusert barna sine for hestesporten.

Nærmeste nabo til prinsesse Märtha og Ari Behns landlige eiendom i Lommedalen er en privat ridebane, så Märthas små prinsesser har nok mulighet til å ri akkurat når de vil. Og det er heller ikke utenkelig at også Märtha tar seg en tur på hesteryggen i ny og ne.

Prinsesse Märtha har selv sluttet som aktiv rytter, men hun har beholdt den gode kontakten med hestene.

Snakker med hester

Prinsessen overrasket alle da hun i TV2-dokumentaren «Hesteliv» i 2005 avslørte at hun også  kunne snakke med hester.

To år senere kunne Se og Hør avsløre at prinsesse Märtha også hevdet å kunne snakke med engler, og at hun skulle starte en egen engleskole. På nettsiden utbroderte hun den gang sitt nære forhold til hestene:

- Gjennom hestene lærte jeg å kommunisere med dyrene på et dypere nivå. Det var mens jeg holdt på med hestene at jeg tok opp kontakten med englene. Jeg har i senere tid skjønt verdien av denne enorme gaven og vil gjerne dele den med andre, kanskje nettopp med deg?, skrev hun på nettsiden.

FULL RULLE: Prinsesse Märtha på Drøbak Ridesenter for noen år tilbake. Foto: Anders Johan Stavseng
FULL RULLE: Prinsesse Märtha på Drøbak Ridesenter for noen år tilbake. Foto: Anders Johan Stavseng Vis mer

Hedrer Märtha

Prinsesse Märthas innsats på landslaget og interesse for hestesporten har selvsagt vært svært positiv for Norges Rytterforbund. Det er ikke uten grunn at prinsessen får sitte på ærestribunen som hedersgjest når jubileumsshowet sparkes i gang lørdag klokka 15.

- Rytterglede og begeistring har fulgt oss gjennom 100 år, dansende til hest og med hest, over hinder både inne og ute, i strak galopp, i damesal og i vogner, forteller generalsekretær Ellen Damhaug Scheel i Norges Rytterforbund i en pressemelding.

Rytterforbundet har i Norge 35.000 medlemmer fordelt på 17 rytterkretser og 380 klubber.

- Det er spesielt hyggelig at prinsesse Märtha Louise har takket ja til å være Norges Rytterforbunds hedersgjest, sier Damhaug Scheel.

HEST ER BEST: Prinsesse Märtha er vokst opp på hesteryggen, og prinsessen tilbragte mye tid i stallen da hun var ung.mai 1989Fotoutstilling Foto: Se og Hør
HEST ER BEST: Prinsesse Märtha er vokst opp på hesteryggen, og prinsessen tilbragte mye tid i stallen da hun var ung. mai 1989 Fotoutstilling Foto: Se og Hør Vis mer

Elsker full gallopp

Da prinsesse Märtha og venninnen Marianne Ulrichsen deltok i et nettmøte på NRK avslørte prinsessen hva som var hennes aller største opplevelse med en hest:

- Min største opplevelse med hest er når tiden står stille og det er bare meg og hesten som finnes i hele verden. Det skjer oftest i full galopp. Når man kommer opp i en viss hastighet er det som hovene bare er så vidt i bakken. Det er magiske øyeblikk.

LES OGSÅ: Full splid i kongefamilien i Sverige

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer